arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۷۸۳۷
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۲۲ - ۱۶ تير ۱۳۹۷

در انتظار صعود 10 پله ای بعد از جام جهانی/ رتبه ایران در رنکینگ بعدی فیفا چند است؟

رنکینگ بعدی فیفا حدود دوازده روز دیگر اعلام می‌شود و تیم‌ها منتظر تعیین جایگاه‌های آینده خود هستند.ایران امسال توانست با کسب ۴ امتیاز، بهترین نتیجه تاریخ خود در جام‌های جهانی را به دست آورد و کارلوس کی روش در انتظار یک صعود جالب توجه برای تیمش در رنکینگ فیفا خواهد بود
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در انتظار صعود 10 پله ای بعد از جام جهانی/ رتبه ایران در رنکینگ بعدی فیفا چند است؟رنکینگ بعدی فیفا حدود دوازده روز دیگر اعلام می‌شود و تیم‌ها منتظر تعیین جایگاه‌های آینده خود هستند.

به گزارش "ورزش سه"، رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه روز‌های آخر خود را سپری می‌کند و تا ساعاتی دیگر ترکیب تیم‌های حاضر در مرحله نیمه نهایی به صورت کامل مشخص می‌شود.

در طول برگزاری این رقابت ها، سی و دو تیم شرکت کننده بهترین فرصت را داشتند که با توجه به ضریب بالایی که دیدار‌های جام جهانی دارد، امتیاز و شرایط خود را در جدول رده بندی فیفا بهبود ببخشند. آخرین رنکینگ فیفا در تاریخ هفتم ژوئن اعلام شد و حدود یک هفته بعد از آن، رقابت‌های جام جهانی آغاز شد.

حالا در فاصله دوازده روز تا اعلام رسمی رنکینگ ماهانه بعدی از سوی فدراسیون جهانی فوتبال، بررسی احتمالات و رتبه‌های بعدی تیم ها، جالب توجه است.

در راس همه تیم ها، به تیم ملی ایران می‌پردازیم. ایران امسال توانست با کسب ۴ امتیاز، بهترین نتیجه تاریخ خود در جام‌های جهانی را به دست آورد و کارلوس کی روش در انتظار یک صعود جالب توجه برای تیمش در رنکینگ فیفا خواهد بود. دیدار دوستانه با لیتوانی و سه بازی مرحله گروهی جام جهانی، دیدار‌هایی بود که تیم ملی ایران در این ماه انجام داده است. با توجه به احتمالاتی که وجود دارد و سیستمی که فیفا برای امتیازدهی تعیین کرده، ایران از پیروزی تدارکاتی برابر لیتوانی ۲۰۴ امتیاز می‌گیرد. تیم کی روش از باخت خفیف مقابل اسپانیا امتیازی کسب نمی‌کند، اما حاصل کار ایران در برابر پرتغال یک تساوی بود که ۷۲۱ امتیاز به ارمغان آورده و پیروزی ارزشمند برابر مراکش ۱۶۲۲ امتیاز برای تیم ایران داشته است. مجموع این امتیازات و اضافه شدن آن طبق سیستم موجود به امتیازات قبلی، مجموع امتیاز تیم ملی ایران در رنکینگ بعدی فیفا را به ۸۰۲ می‌رساند؛ امتیازی که در ماه اخیر برای ایران ۷۰۸ بوده است.

سبقت از ایسلند، آمریکا و دیگران.

اما برای محاسبه اینکه این نتایج تا چه حدی ایران را در رده بندی فیفا بالا می‌برد، باید نگاهی به تغییرات تیم‌های بالاتر و پایین‌تر از ایران بیاندازیم. در بین تیم‌های بالاتر از ایران، بهترین تیمی که در ماه بعدی از ایران جا می‌ماند، ایسلند است. وایکینگ‌ها که اولین حضور تاریخ خود در جام جهانی را تجربه کردند و اولین امتیازشان را هم از آرژانتین گرفتند، در رده بندی ماه بعد افتی ۱۱۵ امتیازی خواهند داشت و با ۷۸۳ امتیاز، پایین‌تر از ایران می‌ایستند. ایسلند در ماه قبل رتبه ۲۲ رده بندی قرار داشت.

پس از ایسلند، تیم‌های آمریکا (۲۵)، اتریش (۲۶)، اسلواکی (۲۸)، ایرلند شمالی (۲۹)، رومانی (۳۰)، جمهوری ایرلند (۳۱)، ونزوئلا (۳۳)، اوکراین (۳۵) و استرالیا (۳۶) تیم‌هایی هستند که احتمالا در روند صعودی یوز‌های ایرانی، از تیم ملی ایران جا خواهند ماند. بدین ترتیب ایران می‌تواند تا رتبه بیست و هفتم فیفا در رده بندی آینده صعود کند.

نیجریه و ژاپن نمی‌رسند، روسیه شاید!

این صعود به شرطی باقی خواهد ماند که تیم‌های پایین‌تر از ایران نتوانند بیش از این تیم پیشرفت کنند و رتبه ۲۷ شاگردان کی روش را به خطر بیاندازند. نکته مثبت برای ایران این است که به خاطر برگزاری رقابت‌های جام جهانی، سایر تیم‌های دنیا بازی خاصی انجام نداده اند که باعث پیشرفت چشمگیرشان شود. تیم‌های ۳۸ تا ۵۰ رنکینگ فیفا هیچ کدام چنین صعودی نداشته اند و در بین تیم‌های پایین‌تر از رتبه پنجاهم نیز پاناما، کره جنوبی، ژاپن، عربستان و روسیه به واسطه حضور در جام جهانی این شانس را داشته اند که البته امتیاز هیچ یک از آن‌ها نیز به ۸۰۲ نخواهد رسید. البته امتیاز روس‌ها تا به اینجا ۷۱۶ است و ممکن است در صورت صعود به نیمه نهایی جام جهانی، آن‌ها فرصت رسیدن به ایران را داشته باشند.

بازگشت ایران به صدر آسیا

از اعداد و ارقام فوق مشخص است ایران در رنکینگ بعدی فیفا رتبه اول آسیا را از استرالیا پس خواهد گرفت و حتی عملکرد فوق العاده ژاپن و برتری خیره کننده کره مقابل آلمان هم باعث رسیدن آن‌ها به ایران نمی‌شود. تنها نکته این خواهد بود که ژاپن جای کره را در رده سومی آسیا خواهد گرفت.

پایان سلطه مانشافت

در بین برترین تیم‌های جهان هم مهم‌ترین اتفاق، از دست رفتن صدر جدول رده بندی برای آلمان است. ژرمن‌ها که یکی از تلخ‌ترین جام‌های جهانی را سپری کردند، با افت نزدیک به ۳۰۰ امتیاز روبرو می‌شوند و جای خود را به سایر رقبا خواهند داد.

در شرایطی که نتایج تا پایان مرحله گروهی برای اکثر تیم‌های برتر رده بندی محاسبه شده، امتیازات آن‌ها بدین شرح است:
برزیل (۱۶۲۷)، بلژیک (۱۴۶۸)، کرواسی (۱۳۳۱)، فرانسه (۱۳۱۴)، آلمان (۱۲۷۱)، سوئیس (۱۲۵۲)، اروگوئه (۱۲۴۹)، انگلیس (۱۲۳۷)، اسپانیا (۱۲۳۲)، پرتغال (۱۲۰۸)

این ۱۰ تیم احتمالا برترین‌های رنکینگ بعدی فیفا خواهند بود. البته با توجه به صعود بلژیک و فرانسه به نیمه نهایی احتمالا دو تیم در رده بندی اول خواهند بود. همچنین انگلیس و کرواسی هم اگر در بازی‌های یک چهارم خود به پیروزی برسند، پتانسیل رسیدن به جمع ۴ تیم برتر را دارند. می‌توان گفت: صعود اروگوئه به یک چهارم هم در حدی بوده که از لحاظ امتیازی این تیم را بالاتر از آلمان قرار دهد و با این حساب باید مانشافت را در حدود رتبه ششم رنکینگ بعدی دید.

نظرات بینندگان