پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : علی صوفی، وزیر دولت اصلاحات در یادداشتی در روزنامه آفتاب یزد به بیانیه اخیر وزارت امورخارجه واکنش نشان داد.
وی در این یادداشت نوشت: اخیرا صدا و سیما در برنامهای تلویزیونی ادعا کرده که بر جام از 14 ماه قبل از مذاکرات توسط آمریکاییها نوشته شده بود و در طول مذاکرات آنها فقط به ایرانیان دیکته میگفتند. این ادعا با واکنش وزارت امورخارجه مواجه شد تا حدی که علیه این برنامه تلویزیونی جوابیه نوشته است.
اما پرسش من این است که آیا اساسا وزارت خارجه باید در برابر یک برنامه تلویزیونی واکنش نشان دهد و سطح خود را این چنین پایین آورد؟ پاسخ شخصی من منفی است.
معمولا در هر رویدادی در کشور مخالف و موافق وجود دارد و مخالفین هم انواع و اقسام تعبیرها را برای تخریب آن رویداد یا موضوع به کار میبرند. فراموش نکنیم پیشتر از این مخالفان در صداوسیما بدتر از اینها را نیز نثار برجام کردهاند ولی آن مواقع وزارت خارجه به درستی واکنشی نشان نداد.
اگر یک نهاد رسمی در سطح وزارت امور خارجه بخواهد در برابر هر یک از این مخالف گوییها نامه و جوابیه بدهد که باید یک دایره اختصاصی را برای کار ایجاد کند و هر روز درگیر پاسخگویی به مخالفان خود باشد.
کار وزارت خارجه نیز بیانیه زدن به خاطر یک برنامه کوچک تلویزیونی نیست، پاسخ دهی به صدا و سیما کار سایر رسانه های کشور از جمله مطبوعات و خبرگزاری ها است. تصور کنید مثلا برنامه های تلویزیونی خارج از کشور چه فارسی زبان و چه کانال های رسمی دولتی کشورهای خارجه بخواهند علیه بر جام بگویند و وزارت خارجه بخواهد به آنها هم پاسخ دهد؛ ببینید چه خواهدشد.
پس کار وزارت خارجه جوابیه دادن نیست. پاسخگویی به یک رسانه، کار هم جنس خودش، یعنی سایر رسانههاست.
حتی علی رغم این که تلویزیون در دوسالگی برجام در حال ساختن برنامههایی هماهنگ و یکپارچه علیه توافق هسته ای است، وزارت خارجه نباید به شکل یک بیانیه یا نامه پاسخ آن را بدهد.
در نهایت وزارت خارجه میتواند به صدا و سیما برای پاسخگویی به ابهامات و اتهامات، کارشناس مربوطه خود را معرفی تا آن فرد در تلویزیون پاسخهای مربوطه به این اتهامات را بدهد.