پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک روزنامهنگار آمریکایی تغییر سیاست آمریکا در قبال ایران را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش فرارو، بن شاپیرو، سردبیر وبگاه محافظهکار دیلیوایر طی یادداشتی که در نشریه نشنال ریویو منتشر شده، به تغییر دکترین دولت گذشته آمریکا در قبال ایران پرداخت و نوشت: "اوباما در حالی که مزایای رهبری جهانی آمریکا را میستود، مسئولیتهای جهانی ما را کنار گذاشت. ترامپ برعکس او عمل کرد."
هفته گذشته، سوزان رایس، مشاور سابق امنیت ملی اوباما یادداشتی درباره سیاست خارجی "اول آمریکا" ترامپ در روزنامه نیویورکتایمز منتشر کرد و نوشت این سیاست در این دوره دشوار، سلطه اخلاقی آمریکا را از بین برده است. به گفته رایس، ترامپ از غنمیت شمردن فرصتها برای گسترش رونق، آزادی و امنیت در سراسر جهان امتناع کرد.
به اعتقاد شاپیرو، هنگامی که در ایران اعتراضات شکل گرفت، این اوباما بود که موضع محتاطانه گرفت نه ترامپ.
در این یادداشت آمده: "در چند روز گذشته ایرانیها تظاهرات کردند و برخی کشته شدند. ترامپ در حمایت از معترضات توئیت کرد. او آشکارا اعلام کرد که عاشق این است که ببیند معترضان خودشان رژیم را سرنگون کنند."
شاپیرو با ادعای مماشات اوباما با ایران نوشت: "اعضای دولت اوباما باید چه چیزی درباره اعتراضات جدید ایران بگویند؟ آنها ترکیبی از ریاکاری خودسرانه و تجدیدنظرطلبی تاریخی شوکآور را ارائه میدهند. بن رودز معلم سابق امنیت ملی اوباما توئیت کرد؛ مردم ایران به طور مشروع، کرامت، فساد کمتر، فرصت بیشتر و کنترل بزرگتر بر زندگیشان میخواهند. با نگاه به توئیتر آمریکا، به نظر میرسد که بسیاری متوجه نیستند که این مسئله درباره خواسته ایرانیان برای ایران است نه درباره ما."
نویسنده ضمن مقایسه سیاست خارجی اوباما و ترامپ، مدعی شد: "اوباما ضمن "هدایت از پشت"، به طور بیپایان درباره رهبری آمریکا با هیجان سخن گفت. در حالی ترامپ ضمن پیگیری رهبری آمریکا، به طور همزمان شعار اول آمریکا را نیز پیگری میکند."
در توضیح این مقایسه آمده: "شاید اصلا چیزی به نام رهبری آمریکایی وجود ندارد. اوباما و دستیارانش بشدت نسبیگرای اخلاقی هستند. آنها در سیاست خارجی، جهانگرایی اخلاقی را توصیه میکردند. با توجه به اجماع اروپایی، آنها چگونه این جهانگرایی را تعریف کردند. ما (آمریکاییها) قرار بود که ابزار یک اخلاق طبق تعریف اروپا باشیم. لغو این اخلاق به معنای لغو یک اجماع بین المللی جدید است."
نتیجه این امر کاملا قابل پیشبینی بود: "اجسادی تلنبار شده در خیابانهای موصل، رقه، بیروت، بیت المقدس؛ علیرغم موعظه دولت اوباما درباره برتری اخلاقیاش."
شاپیرو در پایان ادعا کرد: "رهبری آمریکایی به معنی ائتلافسازی یا تکروی نیست. بلکه به معنی پیگیری منافع خودمان است. به نظر میرسد که دولت ترامپ به این نتیجه از راه غلط رسیده است. ترامپ در دوره تبلیغات خط انزواگرایانه را تبلیغ کرد. اما از آنجا که او خودش را به عنوان یک بازیگر اخلاقی در جهان میداند، سیاست خارجیاش از سیستم اعتقادی بنیادینی که جورج واشینگتن، پایهگذاری کرد، پیروی میکند: تا جای ممکن ائتلاف بسازید، اما بالاتر از همه منافع آمریکا را دنبال کنید.