رئیس جمهوری آمریکا با اذعان به پایبندی تهران به چارچوب فنی برجام مدعی شد که ایران از سایر چارچوب های مقرر در برجام تخطی کرده است.
به گزارش «انتخاب»، ترامپ در صفحه توئیتری خود نوشت:
«ایران خود را پشتِ تأیید پایبندی اش به چارچوب فنی توافق هسته ای پنهان کرده، این در حالی است که تهران از سایر چارچوب ها تخطی کرده است.»
نظرسنجی: ۷۵ درصد آمریکایی ها از برجام حمایت می کنند
در همین حال، اندیشکده خاورمیانه در واشنگتن می گوید بررسی افکار عمومی آمریکا نشان می دهد که اکثریت قابل توجهی از مردم آمریکا از توافق اتمی با ایران حمایت می کنند.
این موسسه که نظرسنجی تازه را در همکاری با موسسه نظرسنجی ایپسوس انجام داده است می گوید نتایج نشان می دهد که ۷۵ درصد آمریکایی ها از برجام حمایت می کنند.
نتایج این نظرسنجی روز ۱۸ اکتبر ۵ روز پس از آن منتشر می شود که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا از تایید پایبندی ایران به برجام خودداری کرد و به این ترتیب براساس قوانین آمریکا تصمیم گیری در مورد اعمال مجدد تحریم های قبلی بر ایران - که براساس برجام معلق شده است - را به کنگره سپرد.
این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که ۵۰ درصد آمریکایی ها معتقدند که آمریکا باید در مسائل خاورمیانه فعال باشد اما نباید در مناقشه های آن منطقه مداخله کند.
با این حال ۸۲ درصد از نبرد با داعش که اکنون عمدتا در عراق و سوریه شکست خورده است حمایت می کنند.
براساس این مطالعه ۶۸ درصد هم می گویند که حفظ احترام جامعه مسلمانان آمریکا در جلویگری از خطرات داخلی نقش کلیدی دارد و ۵۸ درصد فکر می کنند که کشورهای مسلمان متحدان آمریکا در نبرد با تروریسم هستند.
این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که حدود ۴۳ درصد از پذیرش پناهجو از خاورمیانه حمایت می کنند.
درخواست آمریکا در سازمان ملل
همزمان سفیر آمریکا در سازمان ملل ایران را به نقض چند قطعنامه سازمان ملل متهم کرده و از شورای امنیت پرسیده چرا "انزجار خود را بیان نمی کند؟".
نیکی هیلی سفیر آمریکا گفت: "داوری در مورد ایران فقط در محدوده باریک توافق اتمی ماهیت واقعی تهدید را نادیده می گیرد. ایران باید براساس مجموعه رفتارهای پرخاشگرانه، بی ثبات کننده و غیرقانونی اش ارزیابی شود. کاری غیر از این بی فکری خواهد بود."
او افزود: "ایران شورا را به بازی گرفته. ایران پشت ادعای پایبندی تکنیکی به توافق اتمی پنهان شده در حالی که گستاخانه سایر محدودیت ها را نقض می کند."
او گفت: "ابراز انزجار شورا کجاست؟ ایالات متحده این تخطی ها را نادیده نخواهد گرفت."
موضوع نشست شورا بررسی مساله خاورمیانه بود اما هیلی هیچ اشاره ای به موضوع مناقشه اسرائیل و فلسطینی ها نکرد. واسیلی نبنزیا سفیر روسیه در سازمان ملل به تمسخر گفت: "شاید آنها (آمریکایی ها) موضوع بحث را اشتباه گرفته اند".
هیلی همچنین ایران را به نقض قطعنامه های شورای امنیت درباره لبنان و یمن متهم کرد.
غلامعلی خشرو نماینده ایران در سازمان ملل گفت: "نماینده آمریکا می کوشد تا درباره ریشه های ناآرامی خاورمیانه آدرس غلط بدهد.... امریکا به هنگام بحث در مورد ریشههای بی ثباتی و عدم امنیت در خاورمیانه عمدا آدرس اشتباه می دهد."
او اسرائیل را بزرگترین تهدید علیه صلح و ثبات منطقه دانست و گفت: "من با اطمینان می گویم که هیچ کشوری به اندازه ایران با داعش نجنگیده و مانع شکل گیری خلافت داعش از دمشق تا بغداد نشده است."
واشنگتن از طریق تمرکز بر نقش ایران در یمن تلاش می کند قدرتهای بین المللی را قانع کند که ایران طرفی نیست که بتواند به التزامهای بین المللی پایبند بماند.