arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۸۲۱۴
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۸ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۶

سالانه 100هزار ایرانی دچار سکته مغزی می‌شوند

نماینده انجمن سکته‌ مغزی ایران با اشاره به این‌که سالانه 100 هزار نفر در ایران دچار سکته مغزی می‌شوند، گفت: کاهش چشمگیر سن شروع سکته ‌مغزی در کشور، هشداردهنده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نماینده انجمن سکته‌ مغزی ایران با اشاره به این‌که سالانه 100 هزار نفر در ایران دچار سکته مغزی می‌شوند، گفت: کاهش چشمگیر سن شروع سکته ‌مغزی در کشور، هشداردهنده است.

به گزارش انتخاب، دکتر الهه‌ تقوایی ‌زحمتکش در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این ‌که سکته مغزی دومین علت مرگ و میر و اولین علت ناتوانی طولانی مدت در کشور است، خاطرنشان کرد: براساس آمارها در هر پنج دقیقه یک نفر دچار سکته‌ مغزی می‌شود به عبارتی سالانه 100 هزار نفر در ایران دچار این عارضه مغزی می‌شوند.

وی با بیان این‌ که از هر پنج نفری که دچار سکته مغزی می‌شوند، یک نفر زیر 55 سال است، تصریح ‌کرد: در سال‌های اخیر علاوه بر این‌ که آمار سکته مغزی در حال افزایش است، سن ابتلا هم در حال کاهش است.

این متخصص مغز و اعصاب در مورد این عارضه گفت: سلول‌های مغزی برای زنده‌ ماندن به خون و اکسیژن احتیاج دارند، لذا اگر به دلیل پارگی یا لخته ‌شدن خون در یک یا چند رگ خونی مغز، در مدت کوتاهی به سلول‌های این بخش حیاتی بدن خون نرسد، سکته ‌مغزی اتفاق می‌افتد.

تقوایی‌زحمتکش با اشاره به این ‌که عوامل بسیاری می‌توانند در بروز سکته مغزی نقش داشته باشند، اظهار کرد: در درجه اول سن بیمار از جمله عوامل خطرساز سکته مغزی است؛ به نحوی که خطر سکته مغزی در سنین بالا به علت پیری رگ‌های مغز، بیشتر از دوره جوانی است.

وی ادامه داد: به ‌طور کلی فشار و چربی خون بالا، بیماری‌های قلبی، استعمال دخانیات، چاقی و مصرف مشروبات الکلی در افزایش ریسک ابتلا به سکته مفزی موثر هستند.

تقوایی زحمتکش با بیان این ‌که قبل از بروز سکته مغزی علائم هشداردهنده‌ای وجود ندارد یا علائم بسیار جزئی هستند، افزود: در بیشتر افراد علائم سکته‌ مغزی به سرعت و در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه بعد از وقوع سکته، خود را نشان می‌دهند.

وی اضافه کرد: به طور کلی اختلال ناگهانی در حرکت اندام‌های یک سمت از بدن، اختلال در تکلم، فلج صورت، سرگیجه و عدم تعادل می‌تواند از علائم سکته مغزی باشد.

این متخصص با بیان این‌که اولین و مهم‌ترین اقدام در مواجه با سکته مغزی تماس با اورژانس 115 و قراردادن بیمار به صورت نیم‌نشسته است، افزود: در صورتی که بیمار در حین انتقال به بیمارستان دچار مشکل حیاتی شود، پرسنل 115 با داشتن تجربه کافی می‌توانند اقدامات لازم را انجام دهند.

وی با بیان این‌ که هرگز نباید به بیمار دارای علائم سکته مغزی داروهای خانگی داد، افزود: در هنگام بروز سکته مغزی به دلیل این که بدن تلاش می‌کند که از همان رگ آسیب‌دیده نیز خون‌رسانی کند، قند بدن افت می‌کند ولی نباید افراد به بیمار داروهای خانگی دهند.

تقوایی زحمتکش با تاکید بر این که افراد نباید زمان طلایی درمان را با درمان‌های خانگی و معطلی از دست‌ دهند، تصریح کرد: انقلاب بزرگی در درمان این بیماری رخ داده که تنها شرط برخورداری از داروها توجه به زمان طلایی درمان است.

وی افزود: از زمان بروز علائم بیماری تا تجویز دارو، کمتر از 4.5 ساعت زمان داریم؛ چرا که درمان در این مدت می‌تواند با عوارض کمتری همراه باشد.

این متخصص مغز و اعصاب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت مصرف آب در جلوگیری از سکته مغزی، اظهار کرد: کم‌آبی یکی از دلایل بروز سکته مغزی است. بنابراین لازم است افراد در طول روز شش تا هفت لیوان آب مصرف کنند.

وی تصریح کرد: خانم‌ ‎ های جوان اگر علائم خطر سکته مغزی دارند، به هیچ عنوان از قرص‌های پیشگیری استفاده نکنند و سایر افراد در صورت مصرف، به مقدار زیاد آب بخورند.

تقوایی زحمتکش در پایان با تاکید بر جدی گرفتن استرس به عنوان یکی از عوامل بروز سکته مغزی، خاطرنشان کرد: دنیای امروز پراسترس است، اما باید با یادگیری مهارت‌های کنترل استرس، آن را به حداقل رسانند و برای مسائل پیش‌پا افتاده، استرس به خود وارد نکنیم.
نظرات بینندگان