پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران از استقبال خوب قطری ها از صادرات میوه و سبزی ایران به این کشور خبر داد.
به گزارش انتخاب، سید رضا نورانی در گفت و گو با جام جم آنلاین در پاسخ به این پرسش که از آغاز تحریم قطر از سوی برخی کشورهای عربی ، ایران چقدرتوانسته صادرات میوه و سبزی به این کشور داشته باشد اظهار داشت: آمار دقیق را گمرکات باید اعلام کنند . صادرات محصولات کشاورزی هم اینک از بنادر بوشهر،بندردیر، بندر لنگه و فرودشگاه شیراز و فرودگاه امام درحال انجام است و علاوه بر آن صادرات لبنیات و بستنی ایران نیز در اولویت است که از طریق این بنادر صادر شود.
وی یکی از مشکلات را در حال حاضر کمبود کشتی و شناور برای حمل محصولات دانست و گفت : زمان حمل بار از بوشهر تا قطر از مسیر دریایی فقط 8 ساعت و از مسیرهای دیگر تا 12 ساعت است، بنابراین مسیر بوشهر مسیر مناسب و کو تاهتری است و منتظر هستیم شرکت کشتیرانی والفجرحرکت خود را از بوشهر شروع کند چون عمده ترین بار از این بندر صورت می گیرد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا محصولات صادر شده از نظر کیفیت با استانداردهای مورد نظر قطر مطابقت داشته است گفت: بله رضایت آنها را به همراه داشته و استقبال خوبی صورت گرفته و بازار مصرف در این کشور خوب است، اما صادرات به این کشور باید برنامه ریزی شود تا باعث اشباع بازار مصرف قطر همچون بازار امارات و عراق نشود.
وی افزود: در حال حاضر هر صادر کننده ای برای خودش بازاریابی می کند و اطلاعات درستی از وضعیت بازار موجود نیست و بر این باورم اگر بی رویه صادر شود همان اتفاقاتی که در بازار عراق و امارات افتاد مجدد تکرار می شود.
نورانی در پاسخ به این پرسش که آیا از قطر تاکنون محصولی به دلیل نداشتن کیفیت های لازم برگشت داده شده است گفت : هیچ محصول برگشتی از قطرنداشتیم و همه محصولات صادر شده تخلیه شده و مشکلی نداشته است.
وی خبر برگشت 300 تن هندوانه از کشور عمان را به دلیل وجود سموم خبر غلطی دانست و گفت: انتشار چنین اخباری از سوی برخی رسانه ها علاوه بر اینکه به تولید کنندگان و صادر کنندگان ضربه می زند، بلکه مصرف کنندگان داخلی را نیز با تردید مصرف مواجه می کند ، بنابراین در ج یک خبر باید به درستی باشد.
نورانی درادامه گفت: مرجوع شدن هندوانه ها ازعمان به دلیل وجود سموم نبوده است بلکه به دلیل به همراه نداشتن اسناد و گواهی های لازم در مورد باقیمانده سموم همراه محموله بوده است که چند وقتی است مقررات آن از سوی کشورعمان وضع شده است و عدم اطلاع رسانی درست از سوی وزارت جهاد کشاورزی که باید صادر کنندگان را دراین زمینه آگاه می کرد مشکلاتی را بوجود اورده است. درواقع کشورعمان بعد از مشکل داشتن محموله های وارداتی ازکشور اردن که محصولاتشان سموم بالایی داشت داشتن گواهی عدم باقیمانده سموم همراه محموله را الزامی کرده است.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران در پاسخ به این پرسش که آیا صادرات محصولات کشاورزی به قطر کشور را با کمبود و افزایش قیمت مواجه نمی کند گفت : وضعیت تولید محصولات کشاورزی در کشور امسال بسیار مناسب است و کمبودی مشاهده نمی شود و حتی قیمت در عمده فروشی ها سیر نزولی دارد و قیمت ها روز به روز بهتر می شود.