پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سخنگوی قوه قضائیه گفت: برای رسیدگی مطلوب به تخلفات ویژه محیط زیست و منابع طبیعی، دادسرای ویژه ای در تهران تشکیل شده است.
به گزارش انتخاب، غلامحسین محسنی اژه ای روز یکشنبه در یکصدو نهمین نشست خبری خود افزود: قوه قضائیه برای پیشگیری از تخریب جنگل ها و مراتع تلاش می کند و با متخلفان در این حوزه به شدت مقابله خواهد کرد و به همین مناسبت دادسرای مخصوص این کار در تهران تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: این دادسرا در راستای برخورد با جرائم انفال و منابع طبیعی ایجاد شده است و به صورت تخصصی و جدی پرونده های مربوطه را رسیدگی می کند.
معاون اول قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد: در شهرهای بزرگ به همین میزان دادسراهای تخصصی در خصوص منابع طبیعی و محیط زیست ایجاد کنیم چرا که مسئولان ذیربط هم متقاضی هستند.
** منتظری با وساطت یکی از مراجع قم آزاد شد
محسنی اژه ای درباره سوالی درخصوص تعلیق حکم حبس احمد منتظری اظهار کرد: این موضوع مربوط به دادسرای ویژه روحانیت است و از جزئیات آن مطلع نیستم؛ اجمالا اینکه یکی از مراجع قم وساطتی کرده و براساس آنچه شنیده ام او هم تعهدی داده است.
وی اضافه کرد: چون قضیه مربوط به دادسرای ویژه روحانیت است اطلاعات دقیقی نسبت به آن ندارم.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی منتظری که روز گذشته منتشر شد، آمده است: احمد منتظری ساعت ٩ صبح امروز (٩٥/١٢/١٤) با پایان یافتن مدت مرخصی، بر حسب قرار قبلی به دادسرای ویژه روحانیت قم مراجعه کرد، که به وی گفته شد حکم مربوطه به حالت تعلیق درآمده است.
براساس این گزارش، چهارم اسفندماه جاری احمد منتظری روانه زندان شد که بعد از 24 ساعت به او هشت روز مرخصی داده شد.
** گذشت 328 نفر از حق قصاص در سال 95
محسنی اژه ای در ادامه اضافه کرد: در بهمن ماه و یا همان نیمه دوم دی ماه 28 نفر از کسانی که حق قصاص داشتند و اولیا دم بودند از حق قصاص خودشان صرف نظر کردند و اینها کسی بودند که محکوم شده بودند، البته این امر مطلوب است و سفارش هم شده است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه 328 مورد نسبت به حق قصاص صرفنظر شده است.
** سازمان بازرسی موارد تخلف را به دستگاه مربوطه و جرم را به دادسرا اعلام می کند
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر گزارش سازمان بازرسی درباره جذب خویشاوندی در مترو و پرداخت حقوق 9 تا 11 میلیون تومانی به برخی کارکنان آن گفت: سازمان بازرسی کل کشور به طور معمول و طبق برنامه ریزی خود در طول سال از همه دستگاه های اجرایی و دستگاههایی که صلاحیت بازرسی را به آنجا دارد، بازرسی و گزارش هایی تهیه می کند.
وی گزارش های سازمان بازرسی را به دو صورت عنوان کرد و ادامه داد: یک وقت این سازمان تخلف را احراز و به مسئولان عالی آن دستگاه ارسال می کند تا این تخلفات بررسی و طبق ضوابط با آن برخورد شود.
محسنی اژه ای با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور برای رئیس جمهوری ، معاون اول رئیس جمهوری و همچنین شهرداری نامه نوشته و موارد تخلف را اعلام می کند، گفت: اما اگر جرمی واقع شود مورد را به دادسرا اطلاع می دهد و البته موارد ارسال شده الزاما به معنای اثبات آن نیست؛ممکن است بازرسی مواردی را جرم تشخیص دهد اما هیات تخلفات اداری آن را تخلف بداند.
وی خاطرنشان کرد: اما درباره این مورد که آیا سازمان بازسی چنین گزارشی را ارسال کرده و این گزارش به دادسرا واصل شده است یا نه اطلاعی ندارم.
** برخی مسائل در استان ها دردآور است
محسنی اژه ای با تبریک هفته درختکاری و محیط زیست با استناد به تاکید مقام معظم رهبری به حفظ محیط زیست و درختکاری اظهار کرد: همه ما و مسئولان باید نسبت به محیط زیست، تکثیر درختان و جلوگیری از تخریب منابع طبیعی همت لازم را داشته باشیم تا همه مردم در یک فضای سالم و بانشاط تنفس کنند.
وی با دردآور خواندن آنچه که در برخی استان ها و برخی گوشه کنار از حیث آلوده شدن آب، آلوده شدن زمین و تخریب منابع طبیعی و جنگل اتفاق می افتد، ادامه داد: قوه قضائیه به سهم خود در جهت پیشگیری از تخریب جنگل ها، مراتع و تخریب و تصرف منابع طبیعی تلاش می کند و با متخلفان این حوزه به شدت مقابله می کند.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که دولت در هفته های اخیر برای مقابله با ریزگردها در خوزستان تلاش کرده است امیدواریم از این به بعد هم دولت و همه مسئولان تلاش مجدانه ای در خور نظام،برای داشتن محیط سالم داشته باشند.
** اجرای کاداستر نیازمند اعتبار
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت و مجلس شورای اسلامی عنایت کنند بودجه ای که باید از سال های قبل به طرح کاداستر اختصاص می یافت هرچه زودتر در این خصوص قوه قضائیه را یاری دهند چون همه زیرساخت های آن در قوه قضائیه آماده است و همه نیروهای ثبت اسناد و املاک کشور در این زمینه پرتلاش کار می کنند اما نیاز به بودجه دارد.
معاون اول قوه قضائیه گفت: اگر بودجه این طرح تامین شود و در کل کشور چه در بخش منابع طبیعی و چه در زمین های شهری و خارج از شهر، اگر کامل شود یقینا درجهت جلوگیری از تصرفات که اتفاق می افتد و چه جهت تخریب و مشکلاتی که برای مردم و دستگاه های قضایی وجود دارد این مشکلات کم خواهد شد و به نفع کشور و همه مردم است.
** ارتباط با مردم مورد توجه قوه قضائیه است
سخنگوی دستگاه قضا اضافه کرد: یکی از مسائل مورد توجه قوه قضائیه ارتباط بیشتر با مردم است و به همین منظور از طریق تماس های تلفنی و یا از طریق وب با ما ارتباط دارند.
وی خاطرنشان کرد: در بهمن ماه حدود 200 هزار تماس از طریق تلفن گویا و وب با قوه قضائیه ارتباط داشتند البته مجرای دیگر هم هست که بیش از80 هزار از تماس ها در خصوص مشاوره های قضایی بود و افراد مختلفی که می خواستند سراغ وزیر و حقوقدان بروند خیلی راحت با این افراد تماس داشتند البته این ظرفیت کم است و باید مردم بیش از این ارتباط داشته باشند.
محسنی اژه ای ادامه داد: در این تماس ها حدود یک هزار و 300 مورد هم پیشنهادات و انتقادات بود که فهرست آن را دیدم اما به محتوای پیشنهادات و انتقادات نگاه نکردم و اینها مفید و موثر است.
وی ادامه داد: در بین پیشنهادات مردم چیزهای تازه و بدیهی است و در مورد چگونگی رسیدگی و کم کردن فرایندهای رسیدگی و در رابطه با ارتباط با نیروی انتظامی و دادسراها، دادگاه های بدوی و تجدید نظر پیشنهادات مفید و موثری دارند.
** یاسین رامین با قرار وثیقه آزاد شد
محسنی اژه ای ادامه داد: یاسین رامین با قرار وثیقه بعد از حدود پنج ماه بازداشت آزاد شد.
سخنگوی قوه قضائیه در این ارتباط گفت: افرادی که تحت تعقیب قرار می گیرند برخی الزام به بازداشت موقت هستند و برخی نیستند و در قانون جدید این موارد کمتر شده است و قاضی حق انتخاب دارد.
وی ادامه داد: اگر در جایی بیم تبانی شخص با سایرین وجود داشته باشد و یا شخص در صورت آزاد بودن آثار جرم را از بین ببرد و یا متواری شود قاضی فرد را بازداشت موقت می کند.
معاون اول قوه قضائیه افزود: گاهی اوقات نیز برای فرد قرار وثیقه صادر می شود و اگر فرد نتواند آن را تامین کند فرد در بازداشت موقت به سر می برد.
وی خاطرنشان کرد: برای این شخص در ابتدا قرار وثیقه ای صادر شده بود که این قرار وثیقه تخفیف پیدا کرد و وی تا زمان رسیدگی به پرونده از زندان آزاد شده است.
** آخرین وضعیت پرونده ثامن الحجج
محسنی اژه ای درباره آخرین وضعیت پرونده ثامن الحجج گفت: اعضای هیات تسویه تعیین شده است و از طرف دادستان کل کشور نیز نماینده ای تعیین و همچنین سیستم اطلاعاتی نیز نماینده ای در هیات دارد.
وی اظهار داشت: 99 درصد از سپرده گذاران تکلیف شان مشخص شده است و یک درصد از این پرونده 13 هزار میلیاردی باقی مانده که سه هزار میلیارد تومان مربوط به همین یک درصد باقی مانده است.
وی ادامه داد: تلاش ما این است که ضمن رسیدگی به پرونده قضایی متهمان، مردم هرچه سریعتر به پول خودشان برسند.
محسنی اژه ای درباره مشکلات این پرونده گفت: یکی از مشکلات بحث کارشناسی اموال و همچنین مربوط به رکود بازار است.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: در این پرونده برخی گفته اند که مجبور به تهاتر شده اند،اما در این پرونده تهاتر اجرایی نیست چرا که برخی سپرده گذاران که طلبکار هستند با افرادی که از این موسسه تسهیلات گرفته و بدهکار هستند،با نظارت هیات تسویه و دادستانی می توانند با هم تهاتر کنند.
** درباره پرونده حمید بقایی
محسنی اژه ای همچنین درباره پرونده حمید بقایی اظهار داشت: این پرونده مفتوح است و تصمیم نهایی درباره آن گرفته نشده است.
وی درباره اصرار خبرنگاری درباره اینکه اتهام بقایی چه بوده است، گفت: افرادی که هنوز حکم نهایی آنها صادر نشده است را نمی توانیم رسانه ای کنیم و در معذوریت قرار داریم.
وی در مورد اینکه با توجه به اعلام کاندیداتوری آقای بقایی آیا صلاحیت وی توسط شورای نگهبان تایید می شود، گفت: تشخیص صلاحیت از ناحیه شورای نگهبان الزاما به داشتن پرونده و یا نداشتن پرونده قضایی نیست چون ممکن است کسی پرونده داشته باشد و صلاحیت نیز داشته باشد و عکس آن نیز امکانپذیر است.