پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بررسی ها نشان داده است برای برخورداری از خواص ضدسکته این میوهها باید آنها را به صورت میوه کامل مصرف کرد. مصرف این میوهها به صورت آب میوههای آماده و صنعتی برعکس عمل کرده و خطر چاقی مفرط و دیابت را افزایش میدهد.
پرتقال و لیموترش بیشترین تأثیر را در پیشگیری از چاقی مفرط دارد. در ادامه به تأثیر این میوهها و هم خانوادههایشان روی دو مشکل اساسی روزگار ما یعنی چاقی و سکته مغزی بیشتر صحبت میکنیم. این مطلب را به نقل از تبیان بخوانید.
مرکبات دشمن چاقی و سکته مغزی
فصل، فصل مرکبات است. بازار میوه پر است از نارنگی، پرتقال، لیموترش و لیموشیرین و دیگر اعضای این خانواده. فایده این میوهها بر کسی پوشیده نیست. خیلی از افراد مرکبات را به صورت آب میوه یا میوه کامل مصرف میکنند و آب لیموترش یکی از چاشنیهای ثابت غذاها است. البته بهتر است بدانید برای بهره مندی هرچه بیشتر از خواص مرکبات بهتر است آنها را به صورت میوه کامل نه آب میوه مصرف کنید و اینکه تلاش کنید از میوههای ارگانیک و طبیعی استفاده کنید. خبر مهمتر اینکه کشف شده است پرتقال و لیموترش بیشترین تأثیر را در پیشگیری از چاقی مفرط دارد.
در ادامه به تأثیر این میوهها و هم خانوادههایشان روی دو مشکل اساسی روزگار ما یعنی چاقی و سکته مغزی بیشتر صحبت میکنیم. لطفاً با ما همراه باشید.
آنچه باید بدانید
باید بدانید که مرکبات جزو بهترین دوستان سلامت کبد و قلب هستند. تمام خواص این میوهها ناشی از یک ماده مغذی به نام فلاوونوئیدها است. یادتان باشد که بیشترین خواص را از مرکبات و به طور کلی میوههایی دریافت میکنید که طبیعی و ارگانیک بوده و از آفت کشها دور هستند.
پرتقال و لیموترش برای تنظیم چربی بدن
چاقی مفرط یکی از مشکلات عمومی در سرتاسر جهان است. امروزه مردم بیشتر از چاقی رنج میبرند. یادتان باشد که چاقی خطر مشکلاتی مانند بیماریهای قلبی، مشکلات کبدی و دیابت را افزایش میدهد. بنابراین نباید صرفاً به عنوان یک مشکل صرفاً ظاهری و مربوط به زیبایی اندام تصور شود.
چاقی مفرط باعث افزایش استرس اکسیداتیو (فعالیت رادیکالهای آزاد) و التهابهای بدن میشود. این مشکل نیز واکنشهای خطرناکی ایجاد میکند که برای سلامتی مضر است:
داشتن ذخیره سلولهای چربی زیاد یکی از مشکلات مهم و جدی برای سلامتی است. در نتیجه باید خیلی زود نسبت به برطرف کردن آن اقدام کرد.
کم خوردن و یا لب به غذا نزدن راه حل مناسبی برای این مشکل نیست. لازم است که درست غذا بخورید. مواد غذایی مصرفیتان را به دقت انتخاب کنید و هر چیزی که دم دستتان میآید نخورید.
مرکباتی مانند لیموترش، پرتقال یا گریپ فروت حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدانها و مهم تر از همه فلاوونوئیدها هستند.
فلاوونوئیدهای موجود در مرکبات باعث کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از چربی زیاد میشود. اگر به طور مرتب مرکبات مصرف کنید مقاومت ذخیره این چربیها به مرور کمتر و کمتر میشود.
اما یادتان باشد که نباید انتظار داشته باشید مثلاً با مصرف آب لیموترش مانند کوره چربی بسوزانید و به طور معجزه آسایی مانکن شوید. اما مصرف لیموترش در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم به کاهش وزن و چربی سوزی کمک زیادی میکند. در واقع مصرف این ماده غذایی باعث میشود که گرههای چربی حساستر و آسیب پذیرتر شود. در نتیجه آب شدن آنها راحتتر میشود. علاوه بر این مرکبات باعث بهبود عملکرد کبد شده و میزان قند خون را کاهش میدهند و از چاقی شکمی پیشگیری میکنند.
فلاوونوئیدهای موجود در مرکبات برای کاهش سکته مغزی در خانمها
سکتههای مغزی یکی از بزرگترین خطراتی است که سلامت کل مردم جهان را تهدید میکند. متأسفانه این نوع سکته در بین خانمها خطرناک و سخت است. تنها راه مقابله با سکته مغزی نیز پیشگیری است.
لیموترش و پرتقال یک بخش سفیدرنگی دارند که معمولاً دور ریخته میشوند. اما راز اصلی سلامتی این میوهها در این بخش سفیدرنگ قرار دارد. توصیه میکنیم برای بهره مندی از بیشترین میزان فلاوونوئیدها از این پس این بخشهای سفید را دور نیانداخته و مصرف کنید.
فلاوونوئیدهای موجود در مرکبات خطر سکته مغزی را به میزان ۱۹ درصد کاهش می دهد. این ترکیبات آنتی اکسیدانی مانع از تشکیل لختههای خونی شده و رگهای خونی مغز را سالمتر نگه میدارد.
نتایج پژوهشی که در مجله Live Science به چاپ رسیده است نشان میدهد خانمهایی که پرتقال، لیموترش و گریپ فروت بیشتری مصرف میکنند به میزان ۱۹ درصد کمتر در معرض سکته مغزی قرار میگیرند. البته محققان تأکید دارند که باید از مصرف آب میوههای صنعتی حاوی این میوهها خودداری کرد. چون آب میوههای صنعتی حاوی میزان زیادی قند بوده و سالم نیستند.
بررسی ها نشان داده است برای برخورداری از خواص ضدسکته این میوهها باید آنها را به صورت میوه کامل مصرف کرد. مصرف این میوهها به صورت آب میوههای آماده و صنعتی برعکس عمل کرده و خطر چاقی مفرط و دیابت را افزایش میدهد.
بخشهای سفید مرکبات را نیز مصرف کنید
لیموترش و پرتقال یک بخش سفیدرنگی دارند که معمولاً دور ریخته میشوند. اما راز اصلی سلامتی این میوهها در این بخش سفیدرنگ قرار دارد. توصیه میکنیم برای بهره مندی از بیشترین میزان فلاوونوئیدها از این پس این بخشهای سفید را دور نیانداخته و مصرف کنید. فلاوونوئیدها علاوه بر مقابله با چاقی مفرط و پیشگیری از سکتههای مغزی، به پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون و سرطان سینه نیز کمک می کند. این آنتی اکسیدانهای قوی به دلیل دارا بودن خواص ضدانعقادی باعث تحریک گردش خون در رگها میشوند.
یادتان باشد از این پس زمانی که پرتقال مصرف میکنید پوست آن را بکنید اما بخش سفیدی که آن را فراگرفته است را دور نریزید. اگر جزو علاقه مندان به لیموترش هستید میتوانید یک شیوه جدیدی برای بهره مندی از این ماده غذایی را امتحان کنید: شیوه یخ زدن.
برای این کار کافی است چند عدد لیموترش را در قسمت یخ زن یخچالتان قرار دهید تا یخ بزنند. سپس هر بار که میخواهید از آنها برای تهیه اسموتی، سالاد یا هر چیز دیگر استفاده کنید کافی است مقداری از این لیموترش یخ زده را رنده کنید. در این صورت پوست، گوشت و قسمت سفید آن را یکجا مصرف کرده و از خواص آن بیشترین استفاده را خواهید داشت. باز نیز تأکید میکنیم که از میوههای طبیعی و ارگانیک استفاده کنید.