arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۶۱۴۲
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۰ - ۱۴ مهر ۱۳۹۵

رسوایی تاریخی" یاهو" افشا شد

بر اساس این افشاگری به دنبال درخواست دولت آمریکا از یاهو در سال ۲۰۱۵ این شرکت بی سروصدا برنامه های رایانه ای را بر روی سرورهای خود نصب کرد تا از این طریق تمامی ایمیل های دریافتی صدها میلیون کاربر خود را برای یافتن کاراکترها و اطلاعات مورد نظرش جستجو کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یاهو که میلیون ها ایرانی از خدمات پست الکترونیک آن برای تبادل اطلاعات استفاده می کنند با تبعیت کامل از دولت آمریکا تمامی اطلاعات ایمیل های دریافتی کاربران را در اختیار اف بی آی قرار می دهد.

 چهار منبع مطلع که سه تن از آنها کارکنان سابق یاهو هستند اطلاعاتی تکان دهنده را در مورد همکاری صمیمانه یاهو با نهادهای جاسوسی و اطلاعاتی ایالات متحده افشا کرده اند که نشان می دهد چگونه شرکت های فناوری آمریکایی به آلت دست بی اراده و فرمان بر کاخ سفید مبدل شده اند.

بر اساس این افشاگری به دنبال درخواست دولت آمریکا از یاهو در سال ۲۰۱۵ این شرکت بی سروصدا برنامه های رایانه ای را بر روی سرورهای خود نصب کرد تا از این طریق تمامی ایمیل های دریافتی صدها میلیون کاربر خود را برای یافتن کاراکترها و اطلاعات مورد نظرش جستجو کند.

البته مشخص نیست نهادهای جاسوسی وابسته به دولت آمریکا از این طریق به دنبال یافتن چه نوع اطلاعاتی بوده اند، اما می توان حدس زد که هدف از این کار شناسایی فعالیت ها و اقدامات افرادی است که دولت آمریکا آنها را مظنون به فعالیت های تروریستی می داند. بر طبق افشاگری های ادوارد اسنودن در سال ۲۰۱۳ تمامی مسلمانان آمریکا هدف جاسوسی های سایبری دولت ایالات متحده بوده و به طور بالقوه خرابکار و تروریست تصور می شدند.

اگر چه قبلا هم اعلام شده بود شرکت هایی مانند گوگل، فیس بوک، مایکروسافت، ای او ال، اسکایپ و غیره هم دسترسی آنی آژانس امنیت ملی آمریکا به داده های کاربران خود را ممکن کرده اند. اما این امر هرگز از سوی این شرکت ها مورد پذیرش قرار نگرفته بود و از سوی دیگر این افشاگری ها نشان نمی داد که شرکت های مذکور دسترسی به اطلاعات تمامی ایمیل های کاربران را به این سهولت برای دولت آمریکا ممکن کرده باشند.

این اقدام در داخل یاهو به تنش هایی میان مدیران عالی رتبه این شرکت منجر شده است. «مریسا میر» مدیر عامل یاهو با مخفی کاری از برخی مهندسان شرکت خود خواسته بود تا برنامه ای برای استخراج اطلاعات مختلف از ایمیل های کاربران طراحی کنند و زمانی که «الکس استوماس» مدیر امنیت اطلاعات یاهو چند هفته بعد از نصب این برنامه از موضوع مطلع می شود از یاهو استعفا داده و در فیس بوک مشغول به کار می شود. وی در آن زمان علت این کار را نگرانی از اقداماتی دانسته بود که به امنیت کاربران یاهو آسیب می زند.

این متخصص امنیتی در همان زمان هشدار داده بود که به علت ضعف در برنامه نویسی برنامه جاسوس مهندسان یاهو، هکرها قادر به دسترسی به ایمیل های ذخیره شده میلیون ها کاربر هستند و بنابراین می توان علت موفقیت هکرها در سرقت اطلاعات حداقل نیم میلیارد حساب کاربری ایمیل یاهو را همین اقدام غلط یاهو دانست. برخی منابع خبری تعداد حساب های کاربری هک شده یاهو را بیش از سه میلیارد مورد عنوان کرده اند.

منبع: مهر
نظرات بینندگان