arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۹۷۴۸
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۸ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۵

انتقاد امام جمعه شیراز از تک فرزندی شدن خانواده‌ها: در سال57 به طور میانگین هر زن ایرانی 6فرزند داشت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
امام جمعه موقت شیراز، معیار سنجش و ارزیابی دولت‌ها را توجه به مطالبات مردم و پیروی کامل از رهنمودهای مقام معظم رهبری عنوان کرد.

به گزارش انتخاب، حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ محمدحسن مرادی در خطبه‌های نماز جمعه شیراز، با قدردانی از استانداری و سایر دستگاه‌های دولتی و مجموعه شهرداری‌های استان فارس به واسطه بهره‌برداری از 928 پروژه با 1400 میلیارد تومان اعتبار در هفته دولت، لزوم تداوم خدمت‌رسانی بی‌منت به مردم را یادآور شد.

مرادی هم‌چنین با قدردانی از رسانه‌ها و خبرنگاران به‌واسطه همراهی کامل در انعکاس اقدامات دولت در این ایام، به دیدار رئیس جمهوری و اعضای دولت با مقام معظم رهبری اشاره و اضافه کرد: در این دیدار رهبر معظم انقلاب مطالبی عمیق و مهم را بیان کردند که نقشه راه دولت باید باشد.

وی مطالب بیان شده از سوی مقام معظم رهبری را شامل 7 محور استراتژیک و 45 تذکر دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب هم از دولت حمایت کردند و هم مطالبی در هدایت دولت بیان فرمودند که مهمترین آنها توجه به اقتصاد مقاومتی، معیشت مردم، رفع بیکاری، ارتقاء تولید، مسائل فرهنگی و سیاست‌ خارجه بود.

مرادی با اشاره به سالروز ازدواج حضرت فاطمه زهرا(ع) و امام علی(ع) و روز ازدواج، گفت: ازدواج ایشان برای همه یک الگو از اصل ساده زیستی، جایگاه مشورت در کانون خانواده، حیا و عفاف و حجاب، تقسیم کار، محبت و تکریم و تربیت فرزندان است.

او با تاکید براین‌که همه باید در راستای فراهم شدن شرایط ازدواج جوانان تلاش کنیم، گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر با کاهش ازدواج و بیشتر شدن آمار طلاق مواجه بوده‌ایم و عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و فضای مجازی بر این موضوع تاثیرگذار بوده است.

مرادی با بیان اینکه در کشور 12 میلیون جوان مجرد آماده ازدواج در کشور وجود دارند، گفت: بالغ بر 6 میلیون و 500 هزار نفر از این جوانان را دختران و 5 میلیون و 500 هزار نفر را پسران مجرد تشکیل می‌دهند.

وی با ابراز تاسف از وجود 4 میلیون و 200 هزار دختر و پسری که سن آنان از سن استاندارد و مناسب زمان ازدواج گذشته است،‌ افزود: طی 10 سال گذشته میانگین سن ازدواج در پسران 7 سال و در دختران 5 سال افزایش داشته است.

امام جمعه موقت شیراز ادامه داد: به واسطه تاخیر در ازدواج جوانان سالانه 440 هزار فرصت فرزند آوری در شرایطی که میانگین سن در ایران رو به افزایش است، از دست می‌رود، آن هم فرزندی که از نگاه اسلام مایه خیر و برکت خانواده و جامعه محسوب می‌شود.

او گفت: در سال 57 هر زن ایرانی به‌طور میانگین 6 فرزند داشت اما امروز هر زن ایرانی به‌طور میانگین 1.8 فرزند دارد و تداوم این امر موجب بروز مشکلاتی خواهد بود.

امام جمعه موقت شیراز اعتقاد دارد که جوانان با تشریفات در ازدواج موافق نیستند، گفت: براساس نظرسنجی‌ها، 91 درصد جوانان مخالف مهریه سنگین بوده و 73 درصد با تشریفات ازدواج مخالف هستند و 41 درصد ازدواج سنتی و آسان را می‌پسندند.

او اضافه کرد: 94 درصد از افراد در این نظرسنجی، صداقت و صراحت در زمان خواستگاری را بسیار با اهمیت عنوان کرده و 87 درصد نیز نظر پدر و مادر و بزرگترها در انتخاب زوج یا زوجه را قابل احترام دانسته‌اند.

امام جمعه موقت شیراز لزوم توجه خانواده‌ها و مسئولان در جامعه برای فراهم کردن بستر ازدواج آسان را یک ضرورت دانست و گفت: دولت هم باید در این ارتباط اهتمام ویژه‌ای به‌کار گیرد.

مرادی در خطبه اول نماز جمعه شیراز، ضمن تسلیت سالروز شهادت امام نهم شیعیان جهان، به بیان جایگاه، شخصیت و دیدگاه‌های امام جواد(ع) پرداخت و آن امام همام را یکی از بهترین الگوها برای بشریت توصیف کرد.

امام جمعه موقت شیراز هم‌چنین با اشاره به قرار داشتن در آستانه سال تحصیلی جدید، برپایی جشن عاطفه‌ها طی هفته‌های آتی را یادآور شد و گفت: بسیاری از خانواده‌ها اکنون و در آستانه سال جدید تحصیلی در تامین نیازهای ضروری تحصیل فرزندان‌شان با مشکلات زیادی مواجه هستند.

وی با اشاره به تاکیدات قرآن کریم در خصوص انفاق گفت: خداوند 500 آیه در مورد انفاق و شیوه‌های انفاق به رسول مکرم اسلام(ص) نازل فرموده که این نشان‌دهنده اهمیت انفاق است.

مرادی گفت: در سوره بقره آیات 264، 267 و 273 رسیدگی به فقرا مدنظر قرار گرفته و شرایطی برای آن بیان شده است که کمک فی‌سبیل‌الله باشد، بی‌منت باشد، بدون تحقیر باشد، از اشیاء خوب باشد و در صورت امکان قابل توجه باشد.

امام جمعه موقت شیراز با بیان این‌که مردم ایران همواره انسان‌هایی نیکوکار بوده‌اند و مردم فارس و شیراز در نیکوکاری سرآمد بوده‌اند، گفت: براساس نظرسنجی‌ها، 98.9 درصد از افراد جامعه دوست دارند که بخشی از درآمدهای خود را انفاق کنند و 67 درصد هم ترجیح می‌دهند که کمک‌ها نقدی باشد و 62 درصد پرداخت صدقه از طریق صندوق‌های کمیته امداد را می‌پسندند و 24 درصد مردم هر روز صدقه می‌دهند.

 

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان