پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محمد علي نجفي، مشاور عالي رئيس محترم جمهور ضمن بازديد از مركز تحقيقات و نوآوري سايپا طي جلسه اي با مديرعامل و مديران ارشد گروه سايپا ، از فعاليت هاي اين گروه خودروساز در زمينه تحقيق و توسعه محصولات جديد مطلع شد.
نجفي نقش صنعت خودرو در اقتصاد و اشتغال كشور را بسيار مهم و حساس دانست و گفت: بر اساس گزارشات ارائه شده اين صنعت حدود 18 درصد ارزش افزوده بخش صنعت و حدود 7/2 درصد از توليد ناخالص را شامل مي شود و همچنین 400 هزار شغل مستقيم و 500 هزار شغل غير مستقيم ايجاد نموده و نقش بسيار مهمي در اقتصاد و اشتغال كشور ايفا مي كند.
وي افزود: در آغاز دولت تدبير و اميد اين صنعت با مشكلات زيادي از لحاظ مالي، فني و تكنولوژي و مديريتي روبرو بود ، اما در طول 3 سال گذشته اقدامات خوبي انجام شده و اين صنعت دچار تحول شده و نتايج آن را در محصولاتي كه به بازار عرضه خواهد شد و در كيفيت بهتر محصولات و رضايت مندي مصرف كنندگان از توليد داخلي خواهيم ديد.
مشاور عالي رئيس جمهور تصريح كرد: در اين برهه زماني و شروع دولت تدبير و اميد وضعيت گروه سايپا بسيار نامطلوب بود و اين گروه با مشكلات متعددي روبرو بود ولي در حال حاضر وضعيت مناسبی دارد كه جاي قدرداني از مسئولان اجرايي وزارت صنعت به خصوص مديران ارشد گروه سايپا وجود دارد.
وي در خصوص بازديد از مركز تحقيقات و نوآوري سايپا گفت: از دیدگاه استراتژيك مرکز تحقیقات و نوآوری نقش بسیار مهمی در توسعه صنعت داشته و قدرت رقابت پذيري بين المللي را افزایش می دهند، خوشبختانه مركز تحقيقات و نو آوري سايپا توانسته با ايجاد ارتباط با مراكز علمي و دانشگاه هاي مختلف همكاري هاي را آغاز نموده و امیدواریم توان رقابت پذیری بین المللی گروه سایپا را افزایش دهد.
نجفي در خصوص طراحي محصولات جديد كه در سال هاي آينده از طريق سايپا به بازار مي آيد گفت: اين موضوع بسيار خوشحال كننده است و اميدوارم مديران گروه سايپا بتوانند اين برنامه ها را به نحو احسن به اجرا بگذارند.
وي با اشاره به گزارشي كه از مركز معتبر بين المللي "مكنزي" ارائه شده گفت: بر اساس گزارشي كه در خصوص ايران ارايه شده، بر روي صنايع كشورمان به خصوص صنعت خودروسازي بسيار تاكيد شده است و افزايش تولید بيش از 2 برابري توليد را در صنعت خودروسازي كشورمان پيش بيني كرده اند كه نشان از اهميت و تاثير اين صنعت دارد.
مشاور عالي رئيس جمهور تصريح كرد: حركت مهم ديگري كه در سايپا شكل گرفته و در آن موفق بوده، جلب مشاركت شركت هاي بزرگ خودروسازي است و اين شراكت بصورت جونيت ونچر و جلب سرمايه است كه بسيار مهم و تاثير گذار در ادامه روند مي باشد. البته به طور كلي بايد در ايجاد شراكت سه نكته بسيار مهم در اين زمينه يعني جلب سرمايه، تكنولوژي و دستيابي به بازارهاي بين المللي را با دقت بررسي كرد كه در قرارداد اخير سايپا مدنظر قرار گرفته شده است.
وي در خصوص انتظارات دولت از صنعت خودروسازي كشور گفت: رئيس محترم جمهور در جلسه اي كه با حضور اعضاي تيم اقتصادي دولت برگزار شد تاكيد كرد كه اين صنعت براساس يك برنامه استراتژيك مصوب حركت كند و دچار حركت پاندولي و سينوسي در اين مسير نباشد. اين يعني در طول مدت 10 سال آينده صنعت خودروسازي می بایست بر اساس يك استراتژی مشخص حرکت کرده و علاوه بر برآوردن نیازهای داخلی بتواند صادرات به سایر کشورها نیز داشته باشد.
وي تصريح كرد: اين صنعت همچنين بايد بتواند در بازارهاي جهاني به صورت مستقيم حضور پيدا كند و اين توان در داخل كشور وجود دارد كه بتوانيم خودروهايي توليد كنيم تا در بازار هاي جهاني قابل رقابت باشند و در اين مسير دولت در حد توان كمك خواهد كرد و اميدوارم به روزي برسيم كه 30 درصد محصولات به ساير كشورها صادر شود و اين دور از دسترس نيست البته نياز به برنامه ريزي دقيق در اين زمينه است.
مشاور عالي رئيس جمهور گفت: تمام كشورهاي دنيا از صنايع خودروسازيشان حمايت مي كنند و اين حمايت ها در شكل اعطاي تسهيلات از طريق بانكها، وضع تعرفه براي خودروهاي وارداتي و يا پرداخت يارانه و سوبسيد اجرا و برحسب شرايط در دوره هاي متفاوت صورت مي پذيرد و در كشورمان نيز، دولت در حد توان در جاهايي كه نياز بوده همواره حمايت لازم را انجام داده است.
نجفي در خصوص نقش اقتصاد مقاومتي در صنعت خودرو سازي گفت: اقتصاد مقاومتي اجزاي مختلفي دارد و در بخش برون گرايي كه به آن تاكيد شده، موضوع صادرات و حضور در بازارهاي بين المللي خيلي مورد اهميت است.
وي در خصوص توسعه پلتفرم های جدید خودرو، تيراژ خودرو را بسيار مهم دانست و گفت: با انجام سرمايه گذاري هاي سنگين بر روي طراحي پلتفرم خودرو بايد بتوانيم تيراژ توليد را بالا ببريم زیرا در غير اين صورت سرمايه گذاري مقرون بصرفه نخواهد بود و چرخه عمر محصول طولاني خواهد شد و اينكه برخي از محصولات بيش از 15 سال در حال توليد هستند نيز بر اساس همين موضوع مي باشد.
مشاور عالي رئيس جمهور خاطر نشان كرد: تیراژ پائین محصولات باعث می شود قطعه سازان هم از نظر سرمايه گذاري جهت توليد قطعه جديد دچار مشكل شوند. البته در گزارشي كه امروز ارايه شد و برنامه اي كه در طراحي پلتفرم مشترك براي چندين محصول در سايپا در نظر گرفته شده، سياست صحيحي اتخاذ شده است و تمام خودروسازان در سطح بين المللي نيز به اين سمت رفته اند.
وي در پايان گفت: با توجه به جلسه اي كه در گذشته با مديران سايپا داشته ام و امروز هم در جريان كار اين گروه قرار گرفتم، عملكرد گروه سايپا را با توجه به موفقيت هاي كسب شده قابل تقدير ارزيابي مي كنم.