arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۵۲۷۹
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۵

انتقاد هروی از حفره‌های قانونی در بحث تایید صلاحیت‌ها

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جواد هروی در گفتگو با خبرآنلاین در خصوص نواقص قوانین انتخابات و لزوم رفع آن گفت: نقص قانون به معنای بی عیب بودن یک موضوع یا مقوله نیست، بلکه در فرایند انجام کار نواقص آن مشخص می شود و می توان آن نقایص را به شکلی با مطالعات کارشناسی رفع کرد.

وی افزود: یکی از این قوانین، قوانین مربوط به قانون انتخابات است که به دلیل گذشت سنوات اخیر بعد از انقلاب اسلامی ایران، با نگاه کارشناسی به قضیه و نقض ایرادات وارده به آن بنده تصور می کنم امروز دستگاه اجرایی و قوه مقننه ما آمادگی این موضوع را دارند که نواقص این قانون را از دل آن خارج کنند و برطرف نمایند. مشکلاتی که منجر شده  ما چه در بحث تعیین کاندیداهای انتخابات و چه در بحث پذیرش و گزینش آنها دچار نقصان شویم.

نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه این نقصان ها می بایست زودتر از این برطرف می شد افزود: متاسفانه مجلس هر جا که به مشکل برخورد می کند فریاد افسوسش بلند می شود که ای کاش برای آن موضوع کاری انجام می دادیم. در حالیکه در دوران 4 ساله ریاست جمهوری می توان نقایص قانون را نقادی و کارشناسی کرد. یا دولت لایحه ای راهگشا ارائه دهد یا طرحی مدون و جامع از سوی نمایندگان مطرح شود تا نقصان های قانون انتخابات که به یکی و یا دو مورد ختم نمی شود رفع شود.

هروی  بحث نحوه انتخاب و تایید صلاحیت کاندیداها، مرجعیت نامزدها و ... را از حفره های قانون انتخابات برشمرد و بیان کرد: این ایردات موجب می شود که بسیاری از از دستگاه های اجرایی و مقنن وقتی با این مشکلات مواجه می شوند آن را به گردن بخش های دیگر بیندازند. اما فی نفسه در این دوره از انتخابات مجلس دهم، برای اولین بار بود که تمام دستگاه های مربوطه چه مجری انتخابات و چه کسانیکه این برآیند را هدایت می کردند بر نواقص قانون انتخابات اذعان کردند. از جمله وزیر کشور، شورای نگهبان و خصوصا نمایندگان مجلس از روزنه های موجود در قانون انتخابات صحه گذاشتند.

نماینده سابق مجلس در خصوص میزان تاثیرگذاری این نقص در انتخابات هایی که تا به امروز در کشور برگزار شده است گفت: امروز ما فرایند انتخاباتی را در فرایند جهانی آن می نگریم، جهان امروز تایید مرزهای سیاسی خود را بوسیله برگزاری انتخابات انجام می دهد؛ و زمانی که ما تجربه جهانی را در این زمینه رصد می کنیم می بینیم باید انتخابات را از شکل سنتی آن خارج کرده و به شکل مدرن تبدیل کنیم.

وی در تایید برگزاری انتخابات الکترونیکی و با بیان اینکه امروز بچه های پیش دبستانی در داخل خانه ها و مهدکودک ها با رایانه کار می کنند اما در بحث مهمی مثل انتخابات هنوز برگه های کاغذی وجود دارد بیان کرد: ما می توانیم از انتخابات سنتی عبور کنیم و انتخابات الکترونیکی پدید آوریم. برگزاری انتخابات با آرای الکترونیکی امروزه یکی از بدیهی ترین اتفاقات در دنیا است. این اتفاق اما در کشور ما پذیرفته شده نیست چرا که ما در تمهیدات اولیه آن دچار مشکل بودیم یا نتوانستیم آن را به شکل مقبول به کار گیریم.

هروی در این رابطه ادامه داد: در انتخابات گذشته وزارت کشور برای برگزاری انتخابات اعلام آمادگی کرد اما شورای نگهبان اعلام آمادگی نکرد. به دلیل آنکه شاید جنبه های امنیتی آن هنوز فراهم نشده بود. شورای نگهبان البته در این مورد حق داشت. اما حالا ما اگر بتوانیم انتخابات را الکترونیکی برگزار کنیم هم سرعت و صحت کار بالاتر می رود و هم  روند اطمینان بخشی به انتخابات میان عموم افزایش می یابد. بسیاری از روستاهای دور افتاده ما  هم اکنون وصل به شبکه های یارانه و فیبر نوری هستند و اینکه ما بخواهیم تنها دغدغه برگزاری صحیح انتخابات در چند روستای دور افتاده را داشته باشیم بهانه چندان خوبی نیست.
نظرات بینندگان