arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۵۲۰۹
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۸ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۵

برقراری ائتلاف غیر رسمی میان داعش و طالبان و افغانستان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نشریه وال استریت ژورنال آمریکا گزارش داد،‌ گروه شبه نظامی طالبان بعد از آنکه مدت بیش از یک سال درگیری سختی با شاخه وابسته به داعش در افغانستان داشت، یک ائتلاف و آتش‌بس غیر رسمی با این شبه‌نظامیان برقرار کرده و این به هر دو گروه اجازه تجدید قوا و تدارک برای مقابله با تلاش‌های تحت رهبری آمریکا در این کشور را داده است.

به گزارش انتخاب، به نقل از روزنامه وال استریت ژورنال، تا چند ماه پیش شبه‌نظامیان داعش افغانستان درگیری‌های سختی با شبه‌نظامیان طالبان در چند استان در شرق این کشور بر سر جذب نیرو و کنترل اراضی داشتند. طالبان به عنوان یک گروه شبه‌نظامی پر سابقه به دنبال کنار زدن شاخه داعش که در سال 2014 در افغانستان ظهور پیدا کرد، بوده است. نیروهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا و همچنین نیروهای امنیتی افغان از جنگ میان این دو گروه سود برده و در چند جبهه با آنها مبارزه کرده‌اند تا آنها را وادار به عقب نشینی کنند.

اما اخیرا مقامات افغان می‌گویند، این دو گروه شبه نظامی چند توافق محلی برای توقف درگیری‌ با یکدیگر و متحد شدن علیه دولت افغانستان برقرار کرده‌اند. در نتیجه این اتفاق داعش در افغانستان توانسته بر درگیری با نیروهای امنیتی افغان در استان ننگرهار تمرکز کرده و همچنین دامنه فعالیت خود را به استان کُنر گسترش دهد و یک جای پای جدید در این مقر طالبان و القاعده به وجود آورد.

ژنرال محمد زمان وزیری، فرمانده نیروهای امنیتی افغانستان در شرق این کشور گفت: شبه نظامیان داعش تا پیش از این درگیری‌های خونینی با طالبان داشته‌اند اما در دو ماه گذشته هیچ درگیری میان آنها رخ نداده است.

این در حالیست که حضور داعش در افغانستان در حال حاضر کم است و مقامات افغان برآورد می کنند حتی در استان ننگرهار به عنوان پایگاه داعش افغانستان تعداد نیروهای این گروه چندین برابر کمتر از طالبان است. همچنین آتش بس میان دو طرف ممکن است در هر زمان از بین برود.

با این حال داعش از صلح نسبی خود با رقیبش برای گسترش دامنه حملات خود استفاده کرده است. در ماه ژوئیه داعش افغانستان مسئولیت بمب گذاری انتحاری در یک تجمع در کابل را که بیش از 80 کشته بر جای گذاشت بر عهده گرفت.

فرماندهان داعش تلاش کردند تا روابط نزدیک با طالبان برقرار کنند؛ به عنوان مثال در استان کُنر نیروهای داعش به سراغ اعضای طالبان رفتند تا با آنها درباره خواسته‌های مشترکشان مذاکره کنند. آنها همچنین با رفتن به مساجد محلی با ساکنان محلی درباره اعتقاداتشان صحبت کرده و به آنها هدیه‌های غذایی داده و آنها را دعوت به نشست‌هایی برای مباحثه می‌کنند. همچنین داعش در افغانستان توانسته با پرداخت دستمزدهایی در برخی مناطق فقیرنشین نیروهایش را افزایش دهد.

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان