arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۱۲۵۳
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۲ - ۲۶ تير ۱۳۹۵

آخرین وضعیت تب کریمه کنگو در کشور

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت میزان مرگ مبتلایان قطعی به تب کریمه کنگو در دنیا را 30 درصد و در ایران حدود 10 درصد دانست و افزود: به دلیل مراقبت‌های دقیق و آمادگی بالای کادر درمانی نسبت به این بیماری، شاهد کاهش مرگ و میرهای ناشی از این بیماری در کشور هستیم.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدمهدی گویا ضمن تاکید بر اهمیت تمایز بین موارد قطعی و مشکوک ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو، خاطرنشان کرد: علائم این بیماری با برخی از بیماری‌های دیگر تشابه دارد، بنابراین موارد قطعی ابتلا به این بیماری برای ما اهمیت دارد.

وی تعداد موارد قطعی ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور را در سال گذشته 53 و در سال جاری 33 مورد عنوان کرد و افزود: موارد قطعی این بیماری معمولا در فصول بهار و تابستان رخ می‌دهد و در فصول پاییز و زمستان معمولا موردی در کشور اتفاق نمی‌افتد، اما امسال تا کنون چهار مرگ ناشی از این بیماری در کشور ثبت شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کمتر بوده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: سال گذشته در برخی موارد شاهد انتقال عفونت در بیمارستان‌ها بودیم و فرد مبتلا به این بیماری، کادر درمانی را آلوده می‌کرد، اما خوشبختانه امسال تا کنون حتی یک مورد از انتقال عفونت در بیمارستان‌ها را نداشته‌ایم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ضمن تایید ابتلای قطعی چهار نفر  در مازندران به تب کریمه کنگو گفت: روند بیماری تب کریمه کنگو در کشور نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.

وی با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از حیوان به انسان منتقل می شود، افزود: معمولا افرادی که مورد گزش کنه بر روی بدن قرار می گیرند یا افرادی که مبادرت به ذبح حیوانات بدون رعایت نکات بهداشتی توصیه شده می‌کنند، در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

گویا با اشاره به تفاوت ذبح حیوانات در حال حاضر و زمان‌های گذشته، از ذبح کنندگان حیوانات خواست تا با لباس مناسب، دستکش و محافظت کننده‌های صورت اقدام به ذبح کنند؛ چرا که در غیر اینصورت ممکن است به تب کریمه کنگو یا بیماری‌های دیگر منتقله از حیوان به انسان مبتلا شوند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: تمام سعی و تلاش خود را برای اطلاع رسانی برای روستاییان، افراد شاغل در کشتارگاه‌ها و افرادی که حیوانات را ذبح می‌کنند و یا افرادی مانند زنان خانه‌دار به کار گرفتیم؛ زیرا زنان خانه‌دار اگر قصد استفاده از گوشت تازه ذبح شده را بدون رعایت نکات بهداشتی که مهم‌ترین آن، استفاده از دستکش است را داشته باشند، ممکن است به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شوند.

بنابر اعلام وب‌دا، گویا تصریح کرد: بیماری تب کریمه کنگو در حیوان علائم بارزی ندارد و ممکن است ظاهر حیوان سالم، اما ناقل ویروس و بیماری باشد؛ بنابراین رعایت نکات بهداشتی در هر حیوانی که نگهداری یا ذبح می‌شود، اصل اساسی در پیشگیری از این بیماری است.
نظرات بینندگان