جلسه استیضاح با نطق موافقان استیضاح آغاز شد
نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی با برشمردن دلایل استیضاح وزیر راه گفت که این استیضاح سیاسی نیست.
موسیالرضا ثروتی که در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس به عنوان یکی از متقاضیان استیضاح وزیر راه سخن میگفت، اظهار کرد: این استیضاح در راستای حل مشکلات مردم است.
این نماینده مجلس ضمن قدردانی از وزیر راه و سایر وزرای دولت برای حضور در جلسه استیضاح اظهار کرد: اولین سوالی که از ما می شود این است که چرا استیضاح؟ نمایندگان ابزارهایی از جمله مکاتبه، مذاکره، سوال و برگزاری جلسات متعدد در اختیار دارند که ما تقریباً تمام مراحل را دنبال کردیم. آقای لاریجانی دو جلسه و آقای ابوترابی هم دو جلسه برگزار کردند و آقای جلالی و دیگران هم تلاشهایی کردند که مشکلات مربوطه حل شود.
وی اضافه کرد: رکود فعلی صدای همه را بلند کرده و حتی آشپز هم از شوری آش مینالد. رکود مسکن مهر و پروژههای اینچنینی و مزخرف خواندن مسکن مهر در حالی که این طرح از طرحهای خوبی بوده که رهبری هم به آن تأکید کردهاند و یکی از نیازهای اولیه در قانون اساسی نیز مسکن عنوان شده از ایراداتی است که ما وارد میدانیم. مردم از وضعیت جادهها نیز کلافه هستند.
ثروتی عدم توسعه و گسترش حمل و نقل ریلی علیرغم وجود قانون، فقدان برنامهریزی و عدم تحقق برنامههای وزیر در زمان رأی اعتماد را از دیگر مشکلات وزارت راه و شهرسازی عنوان و خاطرنشان کرد: 1.5 میلیون نفر به خاطر رکود مسکن بیکار شدهاند و احکام برنامه پنجم، قانون جامع مسکن، قانون جامع حمل و نقل عمومی و... به بهانه نبود اعتبار و تحریم اجرا نمیشود و طرحهای توسعه راکد مانده است.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: قرار بود سالانه 10 درصد از تلفات جادهای کاهش یابد که این کار انجام نشده و دریغ از برنامهریزی و مدیریت فعال. همچنین بر اساس مقایسه صورت گرفته در سال 91، 27 میلیون مسافر جابجا شده در حالی که در سال 93، 24 میلیون مسافر جابجا شده است و این به معنای افت 11 درصدی در این زمینه است. علاوه بر این در سال 91 سالانه 5700 کیلومتر راه روستایی آسفالت میشد که این رقم در سال 93 به 3000 کیلومتر رسیده است.
ثروتی با اشاره به توقف وامهای روستایی و مقاومسازی مسکن، اظهار کرد: ما معتقدیم اگر مشکلاتی وجود دارد باید در دولت حل شود.
وی با بیان اینکه وعدههای وزیر راه و شهرسازی در زمان رأی اعتماد عملی نشده، گفت: از 113 مورد ارائه شده در روز رأی اعتماد، 84 درصد آن نیازی به اعتبار نداشته اما کدام یک اجرایی شده است.
ثروتی عملکرد 10 ساله راهآهن را حاکی از کاهش شدید فعالیتها دانست و در
پایان از جوسازیهای صورت گرفته در مورد سیاسی بودن استیضاح وزیر راه
انتقاد کرد.
در این حین در صحن مجلس نمایندگان فریاد الله اکبر سر دادند.
موسوی لارگانی در ادامه در ابتدای سخنان خود با تذکر آیین نامه ای خطاب به رییس مجلس گفت: مسوول نظم در مجلس آقای لاریجانی است، اما ایشان نظم ایجاد نمی کنند و اگر کسی توجه نمی کند ما هم صحبت نکنیم. لاریجانی در ادامه گفت: من چندین بار تذکر دادم آقایان حسنی و آشوری مسوول نظم در جلسه شدند.
وی در ادامه سخنان خود به بی عدالتی در توزیع امکانات در روستاها، خالی شدن سکنه در روستاها برای عدم امکانات و همچنین مشکلات در حوزه استیجاری در شهرها و کمبود وام مسکن اشاره کرد.
رسایی نیز با قرار گرفتن در جایگاه به پیرموذن و جلالی برای برهم زدن نظم جلسه تذکر داد. وی در ادامه با پخش فیلم درباره مسکن مهر به انتقادات خود ادامه داد.
رسایی گفت: وعده های سر خرمن مسکن مهر اجرایی نشده است، چرا برخی ضعف های خود را با شانتاژ تبلیغاتی می پوشانند. سیاسی ترین وزیر کابینه آقای آخوندی است اما ما نمی خواهیم پرونده وی را باز کنیم. در ادامه مجددا نمایندگان فریاد الله اکبر سر دادند و لاریجانی از این فرصت استفاده کرد و مجدد برای برهم زدن نظم جلسه تذکر داد. رسایی همچنین گفت برخی زمانیکه مخالفین صحبت می کنند نظم جلسه را برهم می زنند تا صدای آنان شنیده نشود.
هیچ شائبه سیاسی در استیضاح وزیر راه نمیبینیم
مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران نیز در مجلس با تاکید بر این که هیچ شائبه سیاسی در کار خودم و همکارانم نمیبینم گفت: عمدهترین مشکل در عملکرد وزیر مربوط به ایثارگران است که تاکنون قوانینی را که در این خصوص وجود دارد اجرایی نکرده است.
وی در جلسه علنی امروز مجلس در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی با بیان این که انتقاد بنده نسبت به عملکرد وزیر آن هم در حوزه مربوط به ایثارگران و تامین مسکن خانوادههای ایثارگر است گفت: طبق قانون برنامه، وزارت راه و شهرسازی مکلف است نسبت به تامین مسکن جانبازان بالای 25 تا 50 درصد که دو سال سابقه حضور در جنگ را داشتند اقدام کند، اما علی رغم پیگیرهایی که انجام شده این کار تحقق نیافته است.
وی افزود: از 158 هزار و 362 واجد شرایط اعلامی از سوی ایثارگران تنها زیر 4 درصد توانستند از این امتیاز برخوردار شوند.
نماینده مردم تهران در مجلس با تاکید بر اینکه متاسفانه در تامین مسکن و ارائه تسهیلات به ایثارگران حکم برنامه پنجم ابتر مانده است اظهار کرد: این مساله باید به صورت ریشهای حل شود و نیاز به پیگیری مستمر دارد لذا در راستای امر نظارت نمایندگان این موضوعات را ابتدا با تذکر شفاهی، سپس کتبی و نهایتا طرح سوال مطرح کردیم، اما چون تاکنون مشکل ایثارگران حل نشده است امروز استیضاح در دستور کار مجلس قرار دارد.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه در استیضاح وزیر راه و شهرسازی هیچ شائبهی سیاسی در کار خود و همکارانم نمیبینیم افزود: چرا هنوز فرزندان شهدا در شرکتهای تابعه این وزارتخانه رسمی نشدهاند؟ چرا شرکتهای مجموعه وزارت راه اجرای بند «و» قانون برنامه پنجم در خصوص استخدام ایثارگران را عمل نمیکند؟
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تسهیلات هواپیمایی برای ایثارگران و خانوادههای آنان گفت: ماده 41 قانون خدمات رسانی به ایثارگران صراحت دارد به این که ایثارگران، جانبازان و خانوادههای آنان در صورت مسافرت از طریق هر یک از وسایل حمل و نقل کشور با ارائه کارت ایثارگری از پرداخت 50 درصد هزینه معاف هستند اما این اتفاق رخ نداده است.
رحماندوست در ادامه اظهار کرد: حتی در اماکن و ناوگانهای حمل و نقل شهری نیز تمهیدات لازم برای سهولت رفت و آمد ایثارگران و کسانی که از طریق ویلچر استفاده میکنند دیده نشده است. این در حالی است که در کشورهای دست چندم هم این مناسب سازی مسیرها صورت گرفته، اما در کشور ما متاسفانه مورد غفلت واقع شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد : اخیرا شرکت هواپیمایی ماهان برای ارائه خدمات ویژه که در دنیا مجانی انجام میشود گفته باید چهل هزار تومان برای ارائه این خدمات بپردازند.
وی در پایان با بیان این که بنده استیضاح را امضاء نکرده بودم، اما در این مدت چون دیدم هنوز بسیاری از مسائل حل نشده است آن را امضاء کردم گفت: فکر میکنم وزیری که مساله به این کوچکی را نتواند حل کند وزیر مناسبی نیست.
رحماندوست ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص قولهای داده شده از طرف وزیر فیلمی
را در جلسه علنی مجلس پخش کرد که در آن آخوندی گفت همه موارد را درباره
وضعیت ایثارگران پیگیری میکند.
موسوی لارگانی: چرا روستاییانی که به احمدی نژاد رای داده اند را مجازات می کنید؟
وی ادامه داد: علت قرار داد وزارتخانه شما با شرکت ابن سینا که از وابستگان شما هستند چیست؟ چرا خون برخی برای شما رنگین تر است؟ کاش جرات داشتید و به مردم می گفتید.
لارگانی گفت: آیا رکود بی سابقه در صنعت ساختمان و مسکن که در دوسال مدیریت شما ایجاد شده قابل قبول است؟ شما چه برنامه ای برای حل این مشکل داشتید؟ یکی از برنامه های شما شفاف سازی و مبارزه با فساد بود. دو سال گذشت اما شما کاری نکردید. طبق برنامه قرار بود نسبت به مهندسی مجدد ساختار وزارت خانه اقدام کنید دو سال گذشت اما دریغ از یک خط گزارش و یا اقدام عملی در این رابطه . قرار بود برای وصول طلبکاران و بدهی های وزارتخانه برنامه دهید اما دو سال گذشته و شما هنوز کاری در این باره نکردید و اتفاقا به این دلیل هزاران فرصت شغلی در وزارتخانه شما از دست رفته است.
وی اضافه کرد: وزراتخانه شما محل جولان افراد تندرو سیاسی شده است.
افرادی که منافع خود را به منافع ملی ترجیح می دهند. و هیچ اهمیتی به اقشار
کم درآمد و مشکلات آنها نمی دهند. ایا شما می دانید یک مستاجر چه سختی
هایی متحمل می شود یا یک روستایی چگونه در خیابان های خاکی روزگار می
گذراند؟
رسایی: خانه ام 140 متری است
رسایی گفت: وعده های سر خرمن مسکن مهر اجرایی نشده است، چرا برخی ضعف های خود را با شانتاژ تبلیغاتی می پوشانند. سیاسی ترین وزیر کابینه آقای آخوندی است اما ما نمی خواهیم پرونده وی را باز کنیم. در ادامه مجددا نمایندگان فریاد الله اکبر سر دادند و لاریجانی از این فرصت استفاده کرد و مجدد برای برهم زدن نظم دادگاه تذکر داد. رسایی همچنین گفت برخی زمانیکه مخالفین صحبت می کنند نظم جلسه را برهم می زنند تا صدای آنان شنیده نشود. رسایی سپس در حین پخش فیلم خطاب به آخوندی گفت: شما با وعده های دورغین خود رای آوردید و هیچ کاری برای مردم انجام ندادید و روز قیامت باید جواب بدهید. آقای آخوندی بگویید کجا زندگی می کنید این حق مردم است من در خانه ای 140 متری زندگی می کنم و ترسی از گفتن آن ندارم.
وی اظهار کرد: امروز استیضاح در حالی برگزار میشود که پیش از این دو سوال از آقای آخوندی مطرح شده بود. ایشان بعد از دادن وعدههایی با اختلاف 8 رأی وزیر شدند و این رأی شکننده این توقع را ایجاد میکرد که به وعدههایشان توجه کنند.
وی افزود: اردیبهشت ماه سال 93 اولین سوال از وزیر راه مطرح شد و ایشان گفت که فرصتی برای اجرای تعهداتش نداشته و در نتیجه متقاضی سوال، سوالش را پس گرفت و به رأی نگذاشت. اما امروز همان فرد جزو متقاضیان استیضاح است.
این نماینده مجلس یادآور شد: یک سال بعد من سوالی را از آقای آخوندی در خصوص مسکن مهر مطرح کردم و ایشان همان پاسخهایی را به من دادکه به آقای حاجی داده بود و سوال به رأی گذاشته شد و آقای وزیر با وعدههایی که برای حل مشکل دادند با اختلاف یک رأی که بعداً معلوم شد درست نبوده از کارت زرد مجلس خلاصی پیدا کرد.
رسایی ادامه داد: آیا اگر استیضاح سیاسی بود ما اینقدر مماشات میکردیم و آیا استیضاح سیاسی اینقدر روند طولانی را طی میکند؟
لاریجانی پس از سخنان حمید رسایی که در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی سخن میگفت، اظهار کرد: آقای رسایی نکتهای را گفتند که در مورد سوال گذشته از وزیر اختلاف یک رأی وجود داشته که بعد مشخص شد درست نبود و از کارت زرد مجلس رهایی یافت.
وی ادامه داد: این مسأله مربوط به هیأت رئیسه است و ما چنین چیزی را تأیید نمیکنیم.
در این بین رسایی میخواست به لاریجانی در این رابطه پاسخ دهد که رئیس مجلس ادامه داد: آقای رسایی تخلف نکنید، شما اتهامی را به هیأت رئیسه زدید و حالا هیأت رئیسه جواب شما را میدهد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: شما حرفی زدید که معلوم شد خلاف بوده و ما چنین
حرفی را تأیید نمیکنیم و در آن زمان سوال انجام شد و رأی نیاورد.
کوچک زاده: روحانی مجلس را به حساب نمی آورد
منصور آرامی به عنوان مخالف استیضاح وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس گفت: بنده از عملکرد وزیری دفاع میکنم که نگاه ملی به مسائل عمرانی کشور دارد و تنها وزارتخانهای است که پیمانکاری اداره نمیشود. باید نگاهها به این وزیر استراتژیک و مبتنی بر اقتصاد ملی باشد تا حرکات عمرانی کشور به خوبی پیش رود.
وی با بیان اینکه داشتن نگاه ملی به حوزه اقتصاد باعث رشد و شکوفایی کشور میشود، گفت: نباید نگاه سیاسی به وزارت راه و شهرسازی وجود داشته باشد. چون این نگاه مناسب وزارتخانه و وزیری که مبتنی بر نگاه ملی به دنبال رفع اشکالات و ایرادات است، نیست.
عضو هیات رئیس کمیسیون عمران با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی و معاونانش تعامل بسیار خوبی با این کمیسیون داشتهاند گفت که این موضوع در نامهای که به امضای 18 عضو کمیسیون عمران رسیده است، مورد اشاره قرار گرفته است.
آرامی با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی در حال تغییر رویکرد از وزارت خانه کاملا دولتی به وزارتخانه خصوصی است، گفت: آمار و ارقام نشان میدهد که این وزارتخانه در حال تغییر رویکرد است.
وی در ادامه با بیان اینکه امسال در بخش بنادر بخش خصوصی 2500 میلیارد تومان مشارکت داشته است، گفت: در بخش ریلی که در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری نیز به آن تاکید شده است و در برنامه پنجم قانون بودجه آمده است، 2700 میلیارد تومان بخش خصوصی سرمایه گذاری کرده است که این نشان از جهشی در تغییر نگاه وزارتخانه است.
به گفته وی، وزارت راه و شهرسازی 121 پروژه به ارزش 98 هزار میلیارد تومان را به فراخوان عمومی گذاشته که این نشان میدهد این وزارتخانه به دنبال جذب سرمایه داخلی و خارجی است. چون این وزارتخانه برای انجام پروژهها به 123 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تنها 6400 میلیارد تومان اعتبار بودجهای در سال 94 به این وزارتخانه اختصاص یافته و تاکنون 850 میلیارد تومان نقدینگی داشته است.
سخنگوی کمیسیون عمران توضیح داد: در شرایطی که با این اعتبار وزارت راه و شهرسازی عملکرد مطلوبی داشته است آیا انتظار دارید که کارها به بخش خصوصی و مشارکت مردمی داده نشود و به جای آن اعتبارات به یکسری پروژههایی داده شود که ممکن است نتیجه نداشته باشد.
آرامی در ادامه به پاسخ در مورد منتقدان عملکرد وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن مهر پرداخت و گفت: بنده از سال 85 یعنی از زمانی که پروژه مسکن مهر کلید خورد به عنوان شهردار شهری بودم که در آن 40 هزار واحد پروانه برای مسکن مهر صادر شد. در آن زمان به رئیس جمهور و وزیر مسکن وقت مشکلات را مطرح کردم.
سخنگوی کمیسیون عمران در ادامه به گزارش شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی در تاریخ 5 اسفند سال 91 در دولت گذشته خطاب به احمدی نژاد رئیس جمهور پیشین اشاره و اظهار کرد: این گزارش مشکلات مسکن مهر را به رئیس جمهور وقت گوشزد کرده است که از جمله آن عدم توانایی در تامین امکانات و تاسیسات زیربنایی مثل آب و برق گاز و کمبود خدمات و امکانات مربوط به فضای آموزشی، بهداشتی، مذهبی و انتظامی است.
وی افزود: این گزارش وضع اسفبار مسکن مهر را مورد اشاره قرار داده؛ بنابراین اینکه وزیر تاکنون توانسته 500 هزار واحد مسکن مهر را تحویل دهد یعنی کار جهادی و انقلابی کرده چون در دو دولت گذشته تنها 600 هزار واحد مسکن مهر تحویل داده شده است.
آرامی با بیان اینکه این گزارش به مشکلات مسکن مهر از سال 91 به بعد اشاره کرده است یادآور شد: کشور از سال 91 به بعد با تحریم و مشکلات بعد از آن همچون کمبود اعتبارات عمرانی مواجه شده است؛ یعنی از سال 85 تا 91 وضعیت مسکن مهر مطلوب نبوده که به استناد به همین گزارش پیشرفتهای فیزیکی با تاخیر مواجه شده که گلایه های مردم را به دنبال داشته است.
سخنگوی کمیسیون عمران با تاکید بر اینکه پروژه مسکن مهر به بهترین نحو بنا بر تاکید رهبری، مسئولان نظام و انتظار مردم به اتمام برسد گفت: طبق این گزارش قبول کنید که مسکن مهر مشکلات اساسی فنی و زیربنایی دارد که تاکنون وزیر حرکت جهادی و انقلابی کرده است.
نمایندگان مجلس با 175 رای مخالف استیضاح، بر باقی ماندن عباس اخوندی در وزارت راه رای دادند.
و در عوض وقت خود و مجلس را صرف رسیدگی به امورات و مشکلات مردم مینمودند.
ای کاش در زمان احمدی نژاد هم این نماینده ها صدای عدالت خواهی شون در مورد چپاول بیت المال در می اومد و رگ غیریت و مردم داری شون بیرون میزد.
زندگی ساده ای داره
کارشناس مسایل هسته ای
کارشناس سیاسی
کارشناس اقتصادی
کارشناس مسایل فرهنگی
کارشناس مسکن و راه
ماشالله
می شود!!!
ایشان احتمالا عضوتمام کمسیونهای مجلس هستند
گفت من در خانه ای 140 متری زندگی می کنم و ترسی از گفتن آن ندارم.
یعنی هیچ نکته مثبتی در این دولت از نظر این دوستان نیست
؟؟؟؟؟
خواهش میکنم اصولگرایی رو با اسم امثال ایشون زیر سوال نبرید
چرا زمان احمدی نژاد این حرفها نزده شد
مگر دکتر احمدی نژاد مجلس را به حساب می آورد. مگر یادتون رفته احمدی نژاد اومد مجلس و در مورد واگذاری 1000 متر مربع زمین به هر فرد ایرانی و وضعیت درختان بلوط صحبت کرد؟؟
حالا روحانی مجلس رو به حساب نمی آورد یا دکتر عزیزتان حاج محمود احمدی نژاد؟
من با 20 سال سابقه تو خونه 60 متری دارم زندگی میکنم
آقای نماینده لطفا بفکر منافع ملی باشید نه حاشیه
من و همسرم یه خونه 40 متری تو جنوب شهر خریدیم و ماهی سه میلیون قسطش رو داریم میدیم!!! از هفت صبح تا هشت شب هم سرکاریم!!!
دست افراطیون چقدر خالی شده!!! این روزها تندروها بیش از هر زمانی مستحق ترحم اند!
ما مردم رونقی را دربخش مسکن میخواهیم که توام با کاهش قیمت در این بخش باشد
امیدواریم قیمت مسکن را به سالهای قبل از نود و یک برسانید
انکه خانه 40 متری دارد چه بگویید وقتی شما معترضید