پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فرانس پرس نوشت: دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس روز جمعه گفت توافق هستهای تاریخی با ایران به معنای همپیمانی با ایران نیست.
به گزارش «انتخاب»، این اظهارات در حالی بیان شد که قدرتهای غربی تقلا میکنند به متحدان منطقهای خود درباره این توافق اطمینان ببخشند.
آمریکا و انگلیس بعد از انعقاد این توافق در وین دست به فرایند دیپلماسی دقیقی با متحدان خود در خاورمیانه (غرب آسیا) نظیر عربستان سعودی و اسراییل زدهاند تا نگرانی آنها را نسبت به عدم اعتماد به پایبندی ایران به این توافق کاهش دهند.
کامرون در گفتگو با شبکه العربیه گفت: «با امضای این توافق، انگلیس با ایران اتحاد برقرار نکرده است.»
وی گفت: «با امضای این توافق، انگلیس و متحدانش شامل آمریکا، آلمان، فرانسه، روسیه و چین ایران را از سلاح هستهای دور کردند.»
وی گفت: «این توافق برای منطقه خوب است. برای ثبات منطقهای خوب است. اما ما با ایران متحد نشدهایم.»
اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا هفته آینده به اسراییل و عربستان برای کاهش هراس موجود سفر میکند. جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز ماه آینده میلادی به این منطقه سفر میکند.
فیلیپ هاموند، وزیر خارجه کامرون هفته گذشته به اسراییل سفر کرد و با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسراییل دیدار کرد.
نتانیاهو این توافق را اشتباهی تاریخی خوانده و تلویحا حرف از احتمال پاسخی نظامی به میان آورده است.
کاخ سفید جمعه گفت عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان در دیدار با باراک اوباما رئیسجمهور آمریکا از این توافق هستهای استقبال کرده است.
اما دیپلماتهای این کشور عرب سنی به طور خصوصی گله میکنند این توافق موجب قدرت بخشی به رقیب شیعه آنها ایران میشود که ریاض به دامنزدن به ناآرامی در یمن و سایر نقاط منطقه متهم میکند.
سفارت عربستان در بیانیهای جداگانه گفت جبیر «بر حمایت عربستان از هر توافقی که مانع از دستیابی ایران به توان هستهای شود حمایت میکند.»
کامرون در این مصاحبه وعده داد انگلیس به خاطر آنچه رابطه نزدیک این کشور با سوریه و «حمایت از تروریسم» خواند مانند همیشه «رفتار سخت گیرانه ای» با ایران داشته باشد.»
وی گفت: «البته ما نباید درباره ایران و برخی کارهایی که میکند ساده باشیم و باید مدام خاطرمان باشد. »
دیپلماتها گفتند شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز دوشنبه رای خود را درباره این توافق اعلام کند.
انتظار میرود این توافق بدون هیچ دشواری تصویب شود زیرا پنج عضو دایم سازمان ملل در انعقاد آن مشارکت داشتهاند.