پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رييس قوه قضاييه شأن و جايگاه مجلس خبرگان رهبري را بالاتر از تعابير برخي رسانهها دانست و اظهار كرد: اين بزرگان تابع جوسازيهاي رسانهاي نيستندو آن چه را که مصلحت جامعه و نظام تشخيص دهند به آن عمل ميکنند.
به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از ايلنا آيت الله آملي لاريجاني در جلسه امروز مسئولان عالي قضايي با تشريح جايگاه مجلس خبرگان رهبري در قانون اساسي و آيين نامه داخلي، شأن و جايگاه آن را بالاتر از تعابير برخي رسانهها دانست و اظهار كرد: مجلس خبرگان رهبري با توجه به مفاد اصول هفتم و هشتم و يکصد و يازدهم قانون اساسي دارای وظايف و اختيارات خاصي از جمله تشخيص وجود صفات ضروري در رهبري و بقاي آن است ولي تعبير «نظارت بر رهبري» در قانون اساسي وجود ندارد.
وي با تقبيح جريان رسانهاي خارجي که در روزهاي اخير جوسازيهايي نسبت به اجلاسيه مجلس خبرگان و انتخابات دروني آن مطرح ميکنند و مطالبي را که خواسته خودشان است، در قالب اخبار بيان ميکنند، افزود: اجلاس خبرگان رهبري براساس آييننامه داخلي بايد هر سال دو بار تشکيل شود و علماي بلاد که افرادي عالم و متدين و آگاه به امور سياسي و اوضاع کشور هستند گردهم آمده و موضوعات کلان را بررسي ميکنند و مسئله انتخابات داخلي مجلس خبرگان هم يک امر طبيعي است و هيئت رئيسه هر دو سال يکبار انتخاب ميشوند و ما دائماً اين انتخابات را داشتهايم و هيچ مسئله خاصي هم وجود ندارد.
رئيس قوهقضاييه ادامه داد: بنظر ميرسد بايد اخلاق رسانه که بخشي از اخلاق حرفهاي است مورد عنايت همه باشد و اين سمت و سوها در رسانهها بايد تعديل بشود و اميدواريم که همه به اين جهات اخلاقي در حيطه کاري خودشان توجه داشتهباشند .
لاريجاني اضافه کرد: خبرگان رهبري وقتي گردهم ميآيند نسبت به مسائل و مشکلات کشور بحثهاي زيادي مطرح ميکنند و طبعاً نسبت به اوضاع کشور، جهتگيريهاي خاصي هم دارند ولي چيزي که ميتوان به آن عنايت کرد اين است که اين بزرگان تابع جوسازيهاي رسانهاي نيستندو آن چه را که مصلحت جامعه و نظام تشخيص دهند به آن عمل ميکنند.
رئيس قوه قضاييه وظايف خبرگان رهبري را بسيار سنگين برشمرد و خاطر نشان كرد: مجلس خبرگان رهبري به همين مقدار که در قانون اساسي مطرح است وظيفه بسيار سنگيني بر عهده دارد و به همين جهت در اجلاس هاي مختلف نسبت به مسائل متعدد کشور بحث و بررسي ميکند و گزارش آن را در پايان به عرض مقام معظم رهبري ميرسانند.
لاريجاني در ادامه جلسه مسئولان عالي قضايي با بررسي اوضاع منطقه خاورميانه و آفريقا، جنبشهاي اسلامي را روبه گسترش و فراگير دانست و اظهار داشت: هر روز که ميگذرد اين جنبشها عمق بيشتري مي يابد و رنگ و بوي اسلامي و ديني آنها بيشتر ظاهر ميگردد. برگزاري گسترده نمازهاي جمعه در مصر و تونس و اظهارات ديني مردم انقلابي ليبي نشان از عمق و ماهيت اصلي اين انقلابها دارد.
وي افزود: حرکت مردم ليبي که امروز با حکومت غاصبانه و ديکتاتوري قذافي و با کشتار شديد مردم توام شده بايد مورد حمايت قرار گيرد، در واقع بايد از همه حرکتهاي فراگير جهان اسلام در مقابله با ظلم و فساد و ديکتاتوري حاکمان ظالم آنها حمايت کنيم و اين بيانگر همان چيزي است که جمهوري اسلامي سالها نويدش را ميداد و حالا پس از سي سال تحقق يافته است.
لاريجاني حرکت مردم مصر را نشاندهنده هوشياري و آرمان خواهي آن مردم انقلابي دانست که هرگز اجازه غصب انقلاب خود را به ساير کشورها نخواهند داد وی اظهار داشت: مجدداً به کشورهاي غربي هشدار ميدهيم که نگاه طمعورزانه به انقلاب اين کشورها نداشته باشند چون حرکتهاي مردمي در اين کشورها قابل غصب نيست و مردم مصر نشان دادند که به اهدافشان نزديک ميشوند و در کشورهاي ديگر هم چنين است و کشتار مردم و شهيد کردن آنها هيچ گاه مانع از وصول به اهدافشان نخواهد شد.
اين گزارش حاکي است در ادامه اين جلسه راجع به پیش نویس اصلاحيه قانون سردفتران اسناد رسمي و ازدواج و طلاق بحث و بررسي شد و موادي از اين قانون به تصويب مسئولان عالي قضايي رسيد.