جنگ داخلی و بمباران مناطق مسکونی در 4 سال گذشته در کنار صدها هزار تلفات انسانی میلیونها آواره نیز به همراه داشته که از بیم جان خانه و زندگی را رها کرده و به نقاط امن پناه بردهاند؛ در این میان برخی از سوری ها زندگی در غار را برای در امان ماندن از جنگ انتخاب کرده اند.
شهر «اللطامنه» در ریف «حماه» یکی از مناطق عمده زندگی غارنشینان سوری است. مردم این شهر پس از آنکه شبه نظامیان ارتش آزاد و دیگر گروه های معارض از سال گذشته کنترل آن را در دست گرفتند از این منطقه آواره شدند. 150 خانواده از این آوارگان پس از خروج از شهر به سمت غارهای اطراف رفته و آنجا را برای زندگی انتخاب کردند.
«ابو محمد»، یکی از کسانی که در این غارها زندگی میکند درباره زندگی خانوادههای سوری در غارهای پراکنده اطراف شهر اللطامنه و ریف حماه میگوید: تا پیش از آغاز بحران سوریه اهالی از این غارها برای ذخیره برخی از مواد مورد نیازشان یا وسایلی که در خانه مازاد داشتند، استفاده میکردند. همچنین در تابستان به دلیل خُنک بودن این غارها برای استراحت و تفریح و گذران اوقات فراغت به آنها روی میآوردند.
ابو محمد میافزاید: با آغاز بحران سوریه و درگیر شدن شهر اللطامنه در این بحران و اشغال آن توسط گروههای تروریستی، اغلب خانوادههای فقیر و مستمند این شهر و شهرهای اطراف که توان خروج از شهر و رفتن به مناطق دیگر را نداشتند، روی به زندگی در این غارها آوردند.
این شهروند سوری با بیان اینکه تعداد این غارها به طور طبیعی 100 غار بود، اما هم اکنون تعداد آنها به بیش از 500 غار میرسد، گفت: بیش از 150 خانواده سوری حدود 9 ماه است که در این غارها زندگی میکنند.
وی افزود: اگرچه شرایط زندگی در این غارها خوب نیست، اما دستکم از زندگی در اردوگاههای پناهجویان سوری در ترکیه یا اردن و لبنان بهتر است و همین موجب شده، بسیاری از آوارگان شهر اللطامنه و شهرهای اطراف ترکیه بازگشته و ترجیح دادهاند، در این غارها به زندگی ادامه دهند.
زندگی در غارها هم اکنون محدود به اهالی ریف حماه به خصوص ریف شمالی حماه نمیشود، بلکه ساکنان مناطق دیگر مانند دیرالزور و ریف جنوبی ادلب که اغلب از اهالی شهرک «کفر نبوذه» هستند به این شیوه از زندگی روی آوردهاند و هر روز بر شمار این خانوادهها افزوده میشود. عکس های زیر که در رویترز منتشر شده زندگی غارنشینی مردم حماه، ادلب و دیرالزور در مناطق کوهستانی حومه شهر را نشان می دهد.تصاویر از فرادید.