پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شایعات مربوط به تغییرات درون کابینه یازدهم حالا به ساختمان ریاستجمهوری در پاستور هم رسیده است. حسن روحانی در شیراز با بیان اینکه «اگر نیاز به ترمیم کابینه باشد، انجام میدهیم» باب بحث و گمانهزنی در اینباره را باز کرد و حسامالدین آشنا، مشاور رئیسجمهوری و محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز احتمال تغییرات را بعید ندانستند.
سخنگوی دولت اخیرا در اینباره گفته است: «در مقابل اختیاراتی که رئیسجمهوری برعهده دارد، مردم نیز مطالباتی از وی دارند که طبیعی است رئیسجمهوری از عملکرد خود و مجریان کشور ارزیابی داشته باشد و در این ارزیابیها، جابهجایی برخی افراد نیز ضروری باشد. این درحالی است که بنده در مقام و جایگاهی که دارم از تعداد این جابهجاییها اطلاعی ندارم». نوبخت البته ضمن این ابراز بياطلاعی، انجام قریبالوقوع این تغییرات را نیز رد نکرده و تنها گفته بود از تعداد جابجاییها خبر ندارد. حالا محمد نهاوندیان با قاطعیت بیشتری احتمال این تغییرات را رد کرده و گفته است: در این مورد هیچ تصمیمی اتخاذ نشده است؛ بلکه آنچه گفته شده درباره عملکرد وزراست که این اتفاق یک فرآیند طبیعی است که لازمه تدبیر و امید است.
به گزارش ایسنا، نهاوندیان تاکید کرده است که تغییرات مدیریتی در دستور کار نیست.
اما فارغ از تایید و تکذیب این روزهای دولتمردان کابینه، تغییرات احتمالی در این مقطع زمانی تا چه اندازه میتواند به صلاح دولت باشد؟ چند تن از فعالان سیاسی و نمایندگان مجلس به این سوال پاسخ دادهاند:
حسین آذین، نماینده رفسنجان و انار: اینکه درون کابینه تغییراتی انجام بشود از اختیارات دولت است هرچند این گمانهزنیها را نباید جدی گرفت زیرا همین چندماه پیش هم مطرح بود. اما نباید فراموش کرد که برخی از وزارتخانهها هم توان لازم را در انجام ماموریتهای مد نظر رئیسجمهوری نداشتهاند که فکر میکنم اگر هم تغییری به وجود بیاید در راستای افزایش بهرهوری کابینه است.
محمد هاشمی، رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام: این مباحث تکذیب شده، آقای نهاوندیان هم تکذیب کردند و وقتی هم تکذیب میشود دیگر جایی برای پاسخ به این شایعات باقی نمیماند.
ابوالقاسم رئوفیان، عضو جبهه ایستادگی: اول از همه باید گفت این تغییرات در حیطه اختیارات رئیسجمهوری است اما با در نظر گرفتن زمان فعلی که در آستانه انتخابات مجلس قرار گرفتهایم چنین تغییراتی میتواند دولت را در مظان اتهامات سیاسی قرار دهد. فعالان و گروههای سیاسی فرصت مییابند که با استفاده از این تغییرات دولت را متهم کنند و در مجموع به نظر من دولت نباید در این شرایط چنین گمانهزنیهایی را تقویت کند کما اینکه این کار را هم نکرده و این شایعات نیز تکذیب شده است.
محمد دامادی، نماینده مردم ساری در مجلس: نباید فکر کنیم تغییرات همیشه در جهت منفی است. به هرحال این احتمال هم وجود دارد که شخص رئیسجمهوری به این نتیجه رسیده است که برخی از وزرا نتوانستهاند در راستای برنامههای دولت یازدهم حرکت کنند، اما بهعنوان یک نماینده مجلس باید بگویم درحال حاضر شرایط چندان برای چنین تغییراتی فراهم نیست زیرا از یک سو برنامههای دولت در حال اجرا است و از سوی دیگر تغییرات جدید میتواند به دلیل تحولات گسترده در کادر مدیریتی وزارتخانهها روند حرکت دولت را با کندی مواجه کند.
منبع: شهروند