پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مرکز ملي عمليات اضطراري نپال شمار قربانيان زمين لرزه اين کشور را شش هزار و 204 نفر اعلام کرد.
در زمين لرزه 7.8 ريشتري شنبه گذشته تعداد 13 هزار و 932 تن زخمي شدند.
به گفته مقام هاي اين کشور، بر اثر وقوع اين زمين لرزه بيش از 100 نفر نيز در دو کشور همسايه هند و چين جان خود را از دست دادند.
مرکز ملي عمليات اضطراري نپال از کمبود مواد غذايي، پوشاک، سوخت و نيز تشکيل صف هاي طولاني خودروها در جايگاه هاي سوخت گيري نقاط مختلف کاتماندو خبر داد.
در همين حال 'سوشيل کويرالا' نخست وزير نپال همزمان با تلاش تيم هاي امداد و نجات براي دسترسي به شهرستان ها و روستاهاي دور افتاده کشور، احتمال داد که شمار تلفات اين زمين لرزه حتي به 10 هزار نفر نيز برسد.
خبرگزاري فرانسه روز جمعه از نپال به نقل از کويرالا در بازديد از اين مناطق گزارش داد: از آنجايي که اطلاعات مناطق زلزله زده دور افتاده هنوز به دست ما نرسيده است، دولت همه تلاش خود را براي جستجوي مفقودين و مداواي مجروحان به کار بسته و با تمام قوا براي پيشبرد عمليات امداد و نجات سعي مي کند تا بر همه دشواري ها فائق آيد.
نخست وزير نپال همچنين براي يادبود کشته شدگان اين بلاي طبيعي سه روز عزاي عمومي اعلام کرد.
بنابر اعلام منابع خبري نپال، امداد رساني به آسيب ديدگان زلزله به علت قطع برق، تخريب جاده ها، پل ها و شبکه هاي ارتباطي و مخابراتي با مشکل مواجه است و هنوز در بسياري از مناطق دور افتاده و صعب العبور امداد رساني به کندي انجام مي شود.
کاتماندو پايتخت کشور 28 ميليوني نپال، بيش از يک ميليون نفر جمعيت دارد و گفته مي شود هنگام وقوع زلزله حدود 300 هزار گردشگر در اين شهر حضور داشتند.اين زمين لرزه پنجم ارديبهشت 94 در 10 کيلومتري عمق زمين و در شمال شرق کاتماندو و نزديک مرز با چين رخ داده است.
وزارت امور خارجه آمريکا روز سه شنبه گذشته اعلام کرده بود سه تن از شهروندان آن کشور در نپال جان باختند، فرانسه نيز از مرگ دو تن از اتباع خود در مرگبارترين فاجعه طبيعي نپال در 80 سال اخير خبر داد.
در حال حاضر تعداد قابل توجهي از اجساد قربانيان زلزله همچنان در خيابان هاي پايتخت و ديگر شهرها رها شده است و احتمال شيوع بيماري هاي عفوني نيز وجود دارد. همچنان هزاران تن از شهروندان کاتماندو از کندي ارائه خدمات امدادي دولت گلايه مي کنند و تا امروز نزديک به 600 هزار نفر از آنها از بيم ابتلا به بيماري هاي خطرناک پايتخت را ترک کرده اند.
مقام هاي امداد نپال نيازهاي فوري زلزله زدگان را دارو، تجهيزات پزشکي، آب آشاميدني و مواد خوراکي اعلام کردند و از کشورهاي جهان خواستند کمک هاي خود را براي زلزله زدگان نپالي ارسال کنند.
بر اساس گزارش رسانه ها، بيش از 80 درصد از ساختمان هاي مناطق روستايي و حدود 30 درصد ساختمان هاي مناطق شهري در اثر شدت زلزله تخريب شده است. همچنين گفته مي شود بيش از يک ميليون نفر بر اثر اين زلزله آواره شده اند.
براساس گزارش مقام هاي رسمي نپال، از زمان وقوع زلزله روز شنبه گذشته تاکنون،100 پس لرزه نيز رخ داده که قوي ترين آن بر اساس مرکز لرزه نگاري آمريکا 6.7 درجه در مقياس امواج دروني زمين - ريشتر - بوده است.
کارشناسان لرزه نگاري زمين پيش بيني مي کنند پس لرزه هاي اين زلزله تا چند روز آينده نيز با قدرت هاي مختلف ادامه يابد.