پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا نیروی انتظامی هشدار داد: هنگام خرید از حراج های آنلاین روز پدر که اکثرا قیمتی پایین تر از قیمت واقعی ارائه می کنند، مراقب باشید تا طعمه فیشرها(طراحان صفحات فیشینگ) برای سرقت اطلاعات بانکی نیافتید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش با اشاره به نزدیک شدن ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر، افزود: در این ایام شاهد حراج از سوی فروشگاه های اینترنتی برای این روز هستیم براین اساس توصیه می شود هنگام خرید از حراج های آنلاین روز پدر که اکثرا قیمتی پایین تر از قیمت واقعی ارائه می کنند، نباید باعث نادیده گرفتن موارد ایمنی از سوی کاربران شد.
وی با بیان اینکه به مناسبت روز پدر شاهد افزایش خریدهای اینترنتی خواهیم بود، افزود: بسیاری از کاربران با توجه به محدودیت های زمانی و مکانی تلاش دارند تا با خرید از فروشگاه های الکترونیکی که ارسال محموله را نیز به عهده دارند، بتواند کادوی روز پدر خود را در روز ولادت حضرت علی (ع) به پدر خود تقدیم کنند.
آذردرخش اضافه کرد: خرید های اینترنتی بیشتر برای افرادی کاربرد خواهد داشت که از خانواده خود دور هستند مثل دانشجویان یا افرادی که در خارج از کشور زندگی می کنند.
وی در توصیه به این دسته از افراد ، گفت: مهمترین اصل در خریدهای اینترنتی، خرید از فروشگاه های دارای نماد اعتماد الکترونیک است، به تازگی مشاهده شده برخی از سودجویان سایبری با جعل نماد اعتماد الکترونیک (enamad) به دنبال سرقت اطلاعات بانکی قربانیان هستند اما کاربران باید بدانند که مهمترین نکته برای ناکام گذاشتن فیشرها (طراحان صفحات فیشینگ) رعایت نکات ساده ایمنی همچون تایپ کردن آدرس سایت و توجه به داشتن نماد اعتماد الکترونیک است؛ پس از کپی کردن یا رفتن به لینک هایی که در سایت های مختلف ارائه شده باید خودداری کنید.
وی گفت: کاربران برای صحت نماد این فروشگاه ها باید بر روی نماد اعتماد الکترونیک در صفحه فروشگاه اینترنتی کلیک کنند که در این صورت صفحه ای باز می شود که مشخصات فروشگاه اینترنتی و تاریخ اعتبار آن درج شده است.
سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا ادامه داد: اگر بر روی نشان نماد اعتماد الکترونیک کلیک کنید، به سایتی با آدرس www.enamad.ir وارد می شوید، همچنین با کلیک بر روی صفحه نیز می توان از عکس نبودن اطلاعات نمایش داده شده فروشگاه اینترنتیِ دارای مجوز مطمئن شد؛ در این خصوص آدرس سایت نمایش داده شده در پروفایل نماد با آدرس فروشگاه اینترنتی باید یکی بوده و هیچ تفاوتی نداشته باشد.
آذردرخش با بیان اینکه فیشینگ فیشرها برای سرقت اطلاعات بانکی کاربران را نباید نادیده گرفت، افزود: مجرمان سایبری با ترفند حراج در فضای سایبر به دنبال طمعه و شکار رمز های عبور و اطلاعات مهم بانکی خریداران کادو برای روز پدر هستند.
این مقام مسوول همچنین در خصوص درگاه های بانکی در فروشگاه های الکترونیکی گفت: کاربران در هنگام عملیات بانکی در این درگاه ها مطمئن شوند که درگاه بانکی واقعی است و صفحه جعلی نیست و برای اطمینان از این موضوع باید درگاه بانکی با HTTPS شروع شده باشد.
آذردرخش تاکید کرد: استفاده از صفحه کلیدهای مجازی برای وارد کردن رمز و شماره کارت های بانکی از سوی کاربران فراموش نشود.
وی با اشاره به یکی دیگر از شگرد های کلاهبرداری فروشگاه های الکترونیکی که کالای خریداری شده را برای خریدار ارسال نمی کنند یا کالای دیگری ارسال می کنند، گفت: این امر برابر قوانین جرم است و در صورت تخلف فروشگاه های الکترونیکی با آنها برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
سرپرست اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا از تمام کاربران خواست در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت های سایبری، لینک ثبت گزارش های مردمی اعلام کنند.