پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني کشور گفت: ميزان طلاي توليدي ايران به سالانه حدود سه تن مي رسد، اما کشورمان به عنوان پنجمين مصرف کننده طلاي جهان معرفي شده است.
گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان مزبور حاکي است، بهروز برنا، افزود: استان آذربايجان غربي در سطح ملي بزرگترين ذخاير طلا کشور را با حدود 150 تن در خود جاي داده و ايران درحالي که سالانه حدود سه تن طلا توليد مي کند، ترکيه حدود 40 تن توليد ساليانه دارد و کشورمان با سهم بسيار ناچيز در اين زمينه نيازمند برنامه ريزي دقيق تر است.
پيش از اين محمد کشتي آراي رئيس اتحاديه طلا و جواهر کشوري از ميزان توليدات طلاي کشور به ميزان 110 تن خبر داد و گفت: ايران در بين 10 کشور مصرف کننده مصنوعات طلا و جواهر در جهان جاي دارد.
رئيس اتحاديه يادشده افزوده است: کشور ايران از نظر توليد شمش طلا در رديف 54 جهان قرار گرفته است.
معاون سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني کشور گفته است: بررسي ها نشان مي دهد در 14 استان کشور 10 محدوده سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي وجود دارد.
برنا از معدن طلاي زرشوران در منطقه تکاب آذربايجان غربي به عنوان بزرگترين معدن طلاي کشور نام برد و گفت: سازمان زمين شناسي به دنبال توسعه فعاليت اکتشافي براي شناخت مواد معدني است، اما در اين جهت به بودجه هاي لازم نياز دارد.
وي عمر سازمان هاي زمين شناسي در دنيا را حدود 200 سال ذکر کرد و گفت: ايران با عمر 52 سال فعاليت در اين زمينه جوان محسوب مي شود اما توانسته در شمار هشت شرکت برتر در سطح جهاني قرار گيرد.
برنا خاطرنشان ساخت: سازمان زمين شناسي و اکتشافات معدني کشور در مدت تحريم هاي به ناحق بر کشورمان نسبت به معرفي پهنه هاي زمين شناسي تلاش کرده و از 9 پهنه زمين شناسي موجود در کشور، چهار پهنه در استان آذربايجان غربي واقع شده است.
براساس آمار شوراي جهاني طلا، ميزان تقاضا براي مصرف و سرمايه گذاري طلا در هند سال 2014 به بيش از 842.7 تن رسيد، درحالي که چين رقم مصرف خود را 813.6 تن در اين سال ذکر کرد.
چين، هند ، آمريکا و روسيه از مصرف کنندگان شاخص طلا معرفي شده اند و در سال 2014 رقم تقاضاي جهاني اين فلز دو هزار و 153 تن ثبت شد.