arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۹۲۴۴۲
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۰ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۳

این روزها، کنسرت موسیقی، «مطرب بازی» قلمداد می شود / «آه» تصـنیفی‌ که تکرار می‌شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فرهیختگان آنلاین(FDN.ir): دیگر آنقدر خبر لغو کنسرت‌ها را در این یک سال گذشته شنیده‌ایم که وقتی خبر لغو کنسرت علیرضا قربانی در شهرستان چناران استان خراسان رضوی را می‌شنویم دیگر برایمان جز آه چیز دیگری نمی‌ماند. یعنی عادت کرده‌ایم که از این دست خبرها بشنویم و می‌ترسیم هرچه جلوتر می‌رویم اگر کنسرتی برگزار شد خبر را با خوشحالی به یکدیگر مژده بدهیم. هفته‌ای نیست که خبر لغو کنسرتی نیاید، اما عادت کردن و بی‌حس شدن بدترین رفتاری است که می‌توان در برابر این دست خبرها داشت. آنچه باید در قبال آن کرد نیز در دست ما نیست و تنها بضاعت ما قلمی است که می‌توانیم بنویسیم از هجمه بی‌قانونی که این روزها بر موسیقی می‌رود، آن هم موسیقی اصیل ایرانی که باید به‌عنوان میراث فرهنگی در برابر تهاجم جهانی‌سازی از آن دفاع کنیم.  اما در عمل چیزی متفاوت رخ می‌دهد و نه‌تنها از آن دفاع نمی‌شود بلکه صندلی نیز از زیر قامت لرزان آن به کناری کشیده می‌شود.

6 و 7 اسفندماه قرار بود علیرضا قربانی برای اولین‌بار در استان خراسان رضوی کنسرتی در سالن دانشگاه آزاد اسلامی شهر گل‌بهار اجرا کند. در این برنامه قرار بود خواننده پرآوازه سریال «شب دهم» گلچینی از آثار پرمخاطب و بیشتر شناخته شده خود را ازجمله آثار زنده‌یاد همایون خرم، فردین خلعتبری و مهیار علیزاده، به همراه گروه اشتیاق با رهبری ارکستر سامان صمیمی اجرا کند اما چند ساعت مانده به اجرا دادستانی شهر گل‌بهار با نامه‌ای مانع برگزاری کنسرت علیرضا قربانی شد و علیرضا قربانی شدیدا به این مساله اعتراض کرد تا آنجا که تمام نامه‌ها و مجوزها را روی سایت‌ها جهت انتشار قرار داده است.

 
دستور دادستانی علیه مجوز وزارت ارشاد

مجید اشراق، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان چناران در تاریخ 6 اسفندماه نامه‌ای به ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان چناران به این مضمون نوشته است: «با توجه به دغدغه امت حزب‌الله و دغدغه‌ها و مخالفت‌های امام‌جمعه محترم شهر گل‌بهار و اینکه کنسرت موسیقی با فرهنگ عمومی و اصیل این خطه از میهن اسلامی مغایرت دارد و منافع معنوی برای این شهرستان و شهرهای تابعه ندارد؛ لذا اینجانب به‌عنوان دادستان عمومی و انقلاب چناران مخالفت شدید خود را با اجرای مذکور و هر نوع کنسرت موسیقی دیگر اعم از پاپ و سنتی اعلام می‌دارد. مقتضی است نسبت به لغو کنسرت فوق‌الذکر اقدام عاجل به عمل‌‌ آید.» و رونوشت این نامه به دفتر «فرماندار محترم و ارزشی» شهرستان چناران، دفتر امام‌جمعه شهرستان چناران، دفتر امام‌جمعه شهر گل‌بهار، فرمانده نیروی انتظامی و فرمانده سپاه پاسداران شهرستان چناران زده شده است. بر این اساس کنسرت خواننده مدار صفر درجه که مجوز آن در دوم اسفند به دست حسین عباسی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان چناران صادر شده بود، لغو شد.


وزارت کشور علیه وزارت ارشاد

اما نکته جالب در این ماجرا، پاسخ به پرسشی است که این روزها با آن مواجهیم که محل صدور دستور به پایین آمدن زنان نوازنده از روی سن کجاست؟ در نامه مجوز فرمانداری شهرستان چناران (توابع خراسان رضوی) که از سوی استانداری خراسان رضوی و وزارت کشور مورد وثوق است درباره برگزاری کنسرت علیرضا قربانی ضمن تایید و صدور مجوز برگزاری کنسرت صریحا در آن قید شده است که «از حضور نوازندگان و همراهان خانم در اجرای موسیقی زنده، خودداری به عمل آید» و به نیروی انتظامی چناران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد گل‌بهار رونوشت شده است. مشخص می‌شود که مجوزهای ممنوعیت حضور زنان نوازنده روی سن در این مدت چگونه ابلاغ شده و جالب‌تر اینکه این مساله از سوی وزارت کشور ایجاد شده که وزارت ارشاد آن پیگیر رفع این محدودیت‌هاست.
وقایعی که در برخی از کنسرت‌ها طی یک سال گذشته منجر به لغو یا اخلال در آن شده است را در جدول همین صفحه بخوانید.
نظرات بینندگان