پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک استاد دانشگاه عربستان گفت: مذهب تشیع مسیر اجتهاد را مسدود نکرد بلکه آن را به شکل پویا نگه داشت و همین امر اسلام را در شرایط کنونی حفظ کرده است.
دکتر عدنان الشخص، استاد دانشگاه و فعال اجتماعی و فرهنگی عربستان در گفت و گو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری رسا، اظهارداشت: نباید گذاشت که اختلافات مذهبی سبب تفرقه میان مسلمانان شود و در این راه اتحاد اعتدال گرایان الگوی صحیح تبلیغ و نشر اسلام محمدی(ص) است.
وی افزود: نه تنها مشترکات بلکه اختلافات نیز ابزاری برای غنی سازی فرهنگ اسلامی هستند و باید از آن ها در این مسیر بهره گرفت. الشخص با بیان این مطلب که مهمترین عامل زمینه ساز اختلاف در منطقه و جهان اسلام، عدم تعیین اولویتها است، ابرازداشت: زمانی که اولویتها مشخص و تعیین نشوند خود به خود تمرکز به امور حاشیهای میرود.
استاد دانشگاه عربستان بیان داشت: مذهب تشیع مسیر اجتهاد را مسدود نکرد بلکه آن را به شکل پویا نگه داشت اما دیگر مذاهب اسلامی باب اجتهاد را بستند؛ از این رو در ابتدای قرن بیستم با مشکلات جدی رو به رو شدند و با بازگشت به مذهب تشیع در این زمینه از آن یاری گرفتند و امروز این مذاهب پویایی خود را مدیون مذهب تشیع هستند.
الشخص با بیان این که برداشتن مانع روانی مهم ترین گام برای رسیدن به وحدت اسلامی است، ابرازداشت: طی دوره های گذشته افرادی تندرو از دو طرف به مقدسات یکدیگر توهین کردند و این مسأله سبب به وجود آمدن فضایی از کراهت میان مسلمانان شد.
الشخص افزود: همواره باید بر فعالیت افراد میانهرو تأکید شود تا بتوانند گامی عملی و جدی برای مواجهه با افکار تکفیری و جنایات تروریستها بردارند.
فعال فرهنگی و اجتماعی عربستان گفت: اکنون جهان اسلام با یک معضل استثنایی و غیر عادی رو به رو بوده و این مسأله به سبب گسترش افراط گرایی و تندروی در جامعه اسلامی است.
وی افزود: امروز صدای افراط رساتر از صدای اعتدال و میانه روی بوده در صورتی که افراد معتدل در جهان اسلام اکثریت قاطع را تشکیل می دهند و این مسأله ای نگران کننده است.