arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۹۸۳۱
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۰۹ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۳

واردات یک میلیارد دلاری دارو به ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس اتحادیه واردکنندگان دارو از واردات سالانه یک میلیارد دلار دارو به کشور خبر داد.

ناصر ریاحی با بیان اینکه عمده واردات دارو به کشور شامل داروهای های‌تک و داروهای مورد نیاز بیماران خاص و سرطانی است،‌ گفت:‌ بخشی از واردات داروی کشور نیز مربوط به داروهای مشابه تولید داخل هستند که تولید آنها به اندازه کافی نیست یا هنوز کیفیت مورد انتظار را پیدا نکرده‌اند و به همین دلیل برای تامین نیاز بازار اقدام به واردات می‌شود.

وی شفاف‌سازی در حوزه واردات دارو را از جمله اهداف اتحادیه واردکنندگان دارو خواند و اظهار کرد: در همین راستا نیز جلسات منظمی با رئیس سازمان غذا و دارو و وزیر بهداشت برگزار می‌شود.

واردات و تولید رو در روی هم نیستند
رییس اتحادیه واردکنندگان دارو رشد صنعت داروسازی کشور را مدیون واردات دانست و گفت: بسیاری از داروهای تولید داخل در ابتدا وارد کشور شده‌اند و پس از مدتی تولید آنها در داخل شکل گرفته است به همین دلیل نظر ما این است که دو حوزه تولید و واردات دارو مکمل یکدیگر بوده و به هیچ‌وجه رو در روی هم قرار ندارند.

ریاحی تصریح کرد:‌ سیاست فعلی وزارت بهداشت محدودسازی واردات دارو و حمایت از تولید است که ما نیز از این سیاست حمایت می‌کنیم. در عین حال اعتقاد داریم که حمایت از تولید داخل باید با افزایش کیفیت همراه شود و این افزایش کیفیت میسر نیست مگر اینکه رقیب خارجی با کیفیت نیز در بازار در کنار محصول داخلی حضور داشته باشد. واردات دارو به تولیدکنندگان داخلی این انگیزه را می‌دهد که خودشان را رشد دهند و به همین دلیل این مطلب که واردات دارو در مقابل تولید دارو قرار دارد، اظهارنظر درستی نیست.

وی با بیان اینکه بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم و تغییر برخی سیاست‌ها بحران دپوی دارو در گمرک تقریبا حل شده و کمبود دارو در بازار نیز به سطح طبیعی رسیده است، خاطرنشان کرد:‌ شرکت‌های وارداتی همکاری زیادی با سازمان غذا و دارو در زمینه کاهش قیمت‌ها داشته‌اند و تا جای ممکن تلاش کرده‌اند تخفیفات لازم را از شرکت‌های خارجی بگیرند.

ریاحی در عین حال با بیان اینکه اصلاح نظام قیمت‌گذاری دارو خواسته مشترک واردکنندگان و تولیدکنندگان دارو است، تاکید کرد: اصلاح نظام قیمت‌گذاری و تسریع در روند امور مربوط به ثبت، واردات و ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی از طریق برون‌سپاری امور غیرحاکمیتی به تشکل‌های تخصصی از خواسته‌های اساسی واردکنندگان دارو است. حضور تشکل‌های تخصصی واردات و تولید دارو در کمیسیون قیمت‌گذاری دارو می‌تواند به تنظیم هرچه بیشتر قیمت‌گذاری دارو کمک کند.

به گفته وی عمده واردات داروی ساخته از کشورهای غربی شامل اروپا و آمریکا و عمده واردات مواد اولیه دارویی نیز از چین و هند انجام می‌شود.

ریاحی ادامه داد: برخی از داروها بنا به درخواست بیمار و پزشک وارد می‌شوند. به هر حال باید به این نکته تاکید کرد که بیماری‌ها بسیار پیچیده شده‌اند و داروهای مورد نیاز برای درمان این بیماری‌ها هم پیچیده‌ شده‌اند. در هیچ کجای دنیا واردات دارو ممنوع نیست و همواره این حق را برای پزشک و بیمار قائل شده‌اند که بتوانند داروی موردنظرشان را خودشان انتخاب کنند. واردات دارو تنها با ابزارهایی مانند تعرفه قابل محدود کردن است و از سوی دیگر با پوشش‌های بیمه‌ای نیز می‌توان از برخی داروهای تولید داخل در مقابل داروهای وارداتی حمایت کرد.

رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو همچنین کل ارزش بازار داروی کشور شامل داروهای وارداتی و تولید داخل را بالغ بر 8000 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت:‌ رئیس سازمان غذا و دارو در تازه‌ترین اظهارات خود اعلام کرد که قرار است سال آینده واردات داروی کشور به 800 میلیون دلار محدود شود که دلیل این اظهار نظر نیز محدود بودن بودجه دارویی وزارت بهداشت اعلام شد. البته امیدواریم با توجه به سیاست‌های دولت یازدهم در حوزه بهداشت عنایت بیشتری به بودجه این وزارتخانه در سال آینده شود چرا که این خطر وجود دارد که محدودیت بیش از حد و غیرمنطقی روی واردات دارو به قاچاق آن منجر شود که باعث تهدید سلامت بیماران خواهد شد.
منبع: ایسنا
نظرات بینندگان