arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۹۷۳۸
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۲ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۳
دلایل وجود گرد و خاک در هوای خوزستان از نگاه وزیر بهداشت؛

کاهش بارش، خشک شدن تالاب های هورالعظیم و عراق

تلاش کنیم که با اطلاع رسانی صحیح و به هنگام، مردم را نسبت به مسئولین بی اعتماد نکنیم و امیددادن به مردم برای حل مشکلات را جایگزین نگرانی و تشویش های بیهوده نماییم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کاهش بارش، خشک شدن تالاب های هورالعظیم و عراق

وزیر بهداشت گفت: بخشی از مشکل ریزگردها مربوط به کشور عراق و بخش دیگر مربوط به کاهش بارش و خشک شدن تالاب های هورالعظیم و مناطق جنوب شرقی استان خوزستان است.

به گزارش «انتخاب»، سید حسن هاشمی در جلسه با مجمع نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی که در محل استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به جلسات تشکیل شده در خصوص ریزگردها در هیات دولت و تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهوری به موضوعات استان خوزستان، گفت: در این جلسات وزرا و مسئولین مرتبط نظیر سازمان محیط زیست، وزارت نفت، وزارت نیرو، هلال احمر، وزارت بهداشت، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و سایر نهادهای مرتبط حضور داشتند و در خصوص ریزگردها بحث و تبادل نظر شد.

هاشمی با تاکید بر ضرورت همفکری و بهره گیری از صاحبنظران در رفع مشکل ریزگردها، افزود: بخشی از مشکل ریزگردها مربوط به کشور عراق و بخش دیگر مربوط به کاهش بارش و خشک شدن تالاب های هورالعظیم و مناطق جنوب شرقی استان خوزستان است و معتقدم که به جای اینکه به دنبال مقصر در وزارتخانه ها و سازمان های مرتبط بگردیم، باید با کار علمی و جمع بندی مشخص بتوانیم راهکار مناسبی برای رفع این معضل پیدا کنیم و به شرایط مناسب برگردیم.

وزیر بهداشت کاهش نزولات آسمانی، خشکسالی و کاهش ورودی آب سدها را بخشی از عوامل ایجاد ریز گردها نام برد و گفت: متاسفانه گرد و غبار در این منطقه به سرعت ایجاد شد و به اعتقاد بنده باید با استفاده از مطالعات بین المللی و محققینی که به اکوسیستم کشورمان تسلط کافی دارند، بتوانیم در رفع این مشکل قدمی برداریم.

وی در حوزه برنامه های کوتاه مدت با تاکید بر ضرورت تجهیز سازمان هواشناسی به دستگاه های هشداردهنده سریع، افزود: باید اعتبارات تجهیز آنها تامین شود تا مردم زودتر مطلع شوند که منجر به گرفتاری و مختل شدن زندگی آنها نشود.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه متاسفانه خشکسالی بخشی از زندگی ما شده است، در ادامه گفت: در بازدیدی که از حمیدیه، سوسنگرد، هویزه، طلاییه، جفیر کوشک و تالاب های هورالعظیم در نقطه صفر مرزی داشتیم مشخص شد که بخش عمده ای از گرد و خاک مربوط به این منطقه بود و بادی که از سمت کشور عراق می وزد این مسئله را ثابت می کند.

هاشمی خاطرنشان کرد: تلاش کنیم که با اطلاع رسانی صحیح و به هنگام، مردم را نسبت به مسئولین بی اعتماد نکنیم و امیددادن به مردم برای حل مشکلات را جایگزین نگرانی و تشویش های بیهوده نماییم.

بر اساس این گزارش، در ادامه این نشست 14 تن از نمایندگان استان خوزستان نظرات خود را در خصوص ابعاد اجتماعی ریزگردها و تخصیص اعتبارات لازم  مطرح نمودند.

در بین نظرات مطرح شده، به موضوعاتی چون تاثیر منفی ریزگردها در مشاغل روباز در استان، جبران خسارت های کشاورزان، تامین تجهیزات مورد نیاز استان، تجدید نظر در آبگیری سد سیمره، تاثیرات منفی ریزگردها بر اقتصاد گردشگری استان، افزایش حق بدی آب و هوا برای کارکنان شاغل در استان و تصویب ردیف مستقل توسعه پایدار استان خوزستان اشاره شد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۱
اذين
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
0
3
درود بر شما وزير فهميده و عالم و مردمي
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
0
1
مرد حسابي مردم دارن تو خاک تلف ميشن بعد ميگيد اميد بديم به مردم
اميد به چه درد مردم ميخوره
يه کاري بکنيد لطفا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
0
1
ما مردم نوکر مسئولین هستیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۳
0
1
تو اين ده سال مردم ايلام همراه مردم خوزستان خاک خوردند اما هيچ کس حتي باهاشون همدردي هم نشد حالا به جاي دادن راه حل ميخوان از ابگيري سد سيمره که ميليونها تومان از بودجه استان صرفش شده جلوگيري کنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
1
1
ریشه این مشکل بر می گرده به سد بزرگی که در ترکیه زده شده و تالابهای عراق را خشک کرده و باعث میشه خاکش بیاد سمت ایران راه حلشم این است که مناطق بیابانی و خشک شده در عراق و خوزستان جنگل کاری شود
امیر مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
0
2
کاهش بارش یا سد سازی بی رویه و غیر کارشناسی
حسام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۴
0
1
این اولین باری نیست که این حرفهارومیشنویم وفقط درحدجلسات وتبادل نظرکافی نیست.بایدشعاروحرف تبدلیل به عمل شود.بایدجدول زمانی تعریف وبراساس آن اقدام شود.تصمیمات سخت وشجاعانه ای بایدگرفته شودکه ممکن است خوشایندخیلی هانباشد.
نظرات بینندگان