مشاور سازمان مدیریت و برنامه ریزی وجود مصوبه ای برای انحلال سازمان هدفمندی یارانه ها را تایید نکرد.
به گزارش ایسنا، با گذشت حدود چهارسال از شکل گیری و فعالیت سازمان هدفمندی یارانهها اخیرا یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرد که کمیسیون برنامه و بودجه تصویب کرده تا سازمان هدفمندی یارانه ها منحل شود.
ثروتی عنوان کرد که در زمان تصویب قانون هدفمندی یارانهها قرار بر این بود که هیچ سازمانی برای این کار تشکیل نشود و بودجه ای هم برای اینکار در نظر گرفته نشده بود اما بعد از اینکه قانون اجرا شد سازمانی به وجود آمد و جمعی در آنجا جمع شدند، بنابراین با مصوبه اخیر کمیسیون مقرر شد که سازمان هدفمندی یارانه ها جمع شود.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس این را هم گفت که مجلس قبلا به دولت اعلام کرده بود که سازمان هدفمندی یارانه ها حق ندارد ساختار جدید ایجاد کرده و نیرو استخدام کند، اما دولت در عمل به قانون عمل نکرده است، لذا مجلس مصمم است دولت را به تمکین قانون مجبور کند.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که قانون هدفمندی یارانه ها مجوز تشکیل سازمان هدفمند سازی را صادر کرده است به گونه ای که در ماده (15) این قانون تصریح شده که به دولت اجازه داده می شود ظرف مدت یک ماه پس از لازم الاجرا شدن قانون هدفمندی یارانه ها ، سازمانی با ماهیت شرکت دولتی به نام سازمان هدفمند سازی یارانه ها با استفاده از منابع( امکانات، نیروی انسانی و اعتبارات) موجود جهت اجرای این قانون با لحاظ قانون برنامه ایجاد کرده یا با اصلاح ساختار و ادغام شرکت های موجود تاسیس کند.
اما پیگیری این موضوع از مشاور رییس سازمان و مدیریت در امور مجلس بیانگر آن بود که شکل گیری سازمان هدفمندی انحرافی از قانون نبوده و وجود آن برای ساماندهی مسایل مربوط به هدفمندی ضروری است.
کاظم دلخوش با اشاره به شکل گیری سازمان هدفمندسازی یارانه ها از زمان اجرایی شدن این قانون اظهار کرد: هدف اصلی این سازمان ایجاد ساماندهی لازم در امور مربوط به قانون هدفمندی بوده و بخشی از دستگاه های اجرایی و دولت محسوب می شود و در حالی باید دولت سالانه در بودجه برنامه ریزی کرده و پیش بینی مورد نظر را برای یارانه ها در نظر بگیرد که این امر ممکن نیست مگر همانطور که در ماده 15 و 17 قانون به آن اشاره شده سازمان هدفمندی وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: سازمان هدفمندی یارانه ها زیر نظر سازمان مدیریت و برنامه ریزی و به عنوان یکی از ستون های اصلی کارشناسی آن فعالیت می کند و در هیچ ماده قانونی پیش بینی نشده که این سازمان منحل شود.
مشاور نوبخت با بیان اینکه نمی تواند مصوبه ای در مورد انحلال سازمان هدفمندی یارانه ها وجود داشته باشد، یاد آور شد: اگر بنا باشد دولت هدفمندی را ساماندهی کند قطعا باید تشکیلاتی مجزا از بخش های دیگر را دارا بوده تا بتواند در ارتباط با تامین منابع مالی، آزادسازی قیمت حامل های انرژی ، کالاهای اساسی و امثال آن و مهمتر پاسخ گویی به مردم تصمیم گیری کند در عین حال که با تغییر در جمعیت، انصراف خانواده ها و یا الحاق گروه هایی دیگر برای دریافت یارانه به لیست یارانه بگیران نیاز به وجود چنین سازمانی را ضروری می کند.
دلخوش، همچنین درباره امکان جابجایی سازمان هدفمندی و انتقال آن به ساختار سازمان مدیریت و برنامه ریزی خاطرنشان کرد: این امر مانعی ندارد هر چند که در شرایط فعلی هم سازمان هدفمندی جزئی از سازمان مدیریت محسوب شده و دستورات و پیگیریهایی لازم از این طریق انجام می شود در عین حال که اگر هم فرضا این اتفاق افتد، در انجام وظایف سازمانی اختلالی ایجاد نخواهد شد و ساختار حفظ می شود.
به گزارش ایسنا، بحث های مربوط به انحلال و جابجایی سازمان هدفمندی در شرایطی مطرح می شود که در شهریور ماه سال گذشته رییس جمهور مسئولیت سازمان هدفمندی و نظارت بر آن را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی(معاونت برنامه ریزی سابق) سپرد و این سازمان از بدنه وزارت اقتصاد جدا شد.
در عین حال که نوبخت در همان دوران اعلام کرد که در صورت احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی سازمان هدفمندی یارانهها به این حوزه اضافه خواهد شد که البته بار سنگینی را بر دوش این سازمان قرار میدهد، اما من مطمئن هستم که در صورت به کارگیری نیروهای کارشناسی مسئلهای در این مورد ایجاد نمیشود.
اما در حالی حدود یک ماهی از احیای رسمی سازمان مدیریت می گذرد که هنوز چارت سازمانی آن اعلام نشده و مشخص نیست که سازمان هدفمندی یارانه ها در چه جایگاهی از این سازمان قرار داشته و ساختار آن چه تغییری می کند. از سویی دیگر ممکن است نظر مجلس نیز در همین راستا یعنی جمع شدن ساختار فعلی سازمان هدفمندی و انتقال حتی فیزیکی آن به سازمان مدیریت و برنامه ریزی باشد.