رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در همایش روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، برگزاری چنین همایشهایی را برای هماهنگی در سیاست خارجی مؤثر دانستند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با تشریح اوضاع کشور در مقاطع مختلف انقلاب اسلامی و نقش مردم در انتخاب مسؤولین، گفت: علیرغم برخی دشواریها روزهای روشنی پیش روی ملت ایران است که امیدواریم به افق 20 ساله در سند چشمانداز برسیم.
هاشمی رفسنجانی با بیان اهداف دشمنان برای وضع تحریم و دامن زدن به تشدید آنها، گفت: هنر دیپلماسی این است که مثل سالهای پس از جنگ برای حقوق مردم بایستیم تا حق مردم ایران مورد تأیید قرار گرفته و ثبت گردد.
وی با اشاره به مذاکرات هستهای و انتخاب دکتر ظریف گفت: حمایتهای رهبری و ملت از مسؤولین سیاست خارجی بهترین سرمایه برای مذاکرهکنندگان است تا بتوانند حقوق ایران را در تاریخ ماندگار نمایند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با مقایسه شرایط امروز کشور و آغاز سازندگی در سالهای پس از جنگ گفت: همدلی مردم و مسؤولان و حمایت از سربازان و فرماندهان سنگر دیپلماسی پیروزیهای جاودانی را نصیب مردم ایران و انقلاب اسلامی نموده و مینماید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در آغاز بحث به شرایط امروز منطقه اشاره کرد که افراطیگریها به اسم مسلمانان و باعث بدنامی اسلام میشود و گفت: اسلام دین مهربانی و پیامبر اکرم رسول رحمت و رأفت بودند.
وی با ابراز تأسف از شرایط فعلی در جهان اسلام به برنامههای شوم مثلت استکبار، استبداد و افراطیگری اشاره کرد و گفت: این مثلث میخواهد امنیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ملتهای منطقه را به خطر بیاندازد.
وی افزود: استکبار و استبداد مثل دو لبه قیچی منافع ملتها را به یغما میبردند و هنوز هم برای چپاول آنها برنامه دارند.
هاشمی رفسنجانی افراط گرایان را عاملان بیمزد و مواجب استکبار و استبداد خواند و گفت: با آموزش، اطلاعات و روابط و با استفاده از رسانههای مجازی و حمایت استکبار برنامههای خود را در کشورهای اسلامی افزایش دادهاند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز تأسف از سرنوشت بعضی از کشورهایی که علیه استبداد و استعمار برخاسته بودند، گفت: مردم وقتی از استبداد به تنگ میآیند، مثل ملتهای چند کشور عربی قیام میکنند، اما به دلیل فقدان رهبریت آگاه چنین خطری محتمل است که از چاله استبداد بیرون آمده و گرفتار چاه افراطیگری شوند.
هاشمی رفسنجانی بیداری اسلامی را نقطه امید ملتها برای رهایی از استبداد و استعمار خواند و گفت: دشمنان و ملتهای منطقه تلاش بسیار دارند این روند را به بیراهه بکشانند.
وی با با تشریح شباهتها و تفاوتهای انقلابهای سالهای اخیر چند کشور اسلامی با انقلاب مردم ایران در سال 57 و حضور تروریستها در مقاطع مختلف آن گفت: با حضور آگاهانه مردم و حمایت های آنان از مسؤولین همه توطئهها خنثی شدند.
وی با ارائه تحلیلی از اوضاع آمریکاییها در ماههای اول پس از پیروزی انقلاب و تغییر شرایط آنها پس از تسخیر لانه جاسوسی گفت: دانشجویان انقلابی حرکتی کردند که امام و مسؤولان هم حمایت و هم مسایل پس از آن را مدیریت کردند.
وی با برشمردن تفاوتهای اقدامات انقلابی با کارهای افراطی به نفوذ تندروها در لایههای مدیریتی سالهای اول انقلاب اشاره کرد و گفت: چون مسؤولان اولیه انقلاب شناخت کافی از افراطیون داشتند، توانستند آنها را به مردم معرفی کنند و با رهبری مدبرانه امام(ره) خیلی زود از بلای افراطیگریها عبور کردیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور مردم برای دفاع از انقلاب در مقاطع مختلف را مورد تأکید قرار داد و گفت: انتخابات 24 خرداد سال 92 نشانهای از پیروزی خواست مردم است و باید مسیر رشد آگاهی مردم با جدیت دنبال شود و شرایط اعتلای همه جانبه اجتماعی فراهم گردد.
وی ابراز امیدواری کرد دولت یازدهم که برخاسته از خواست فرهیختگان و نخبگان و قاطبهی مردم است، بر مشکلات فائق آید و شرایط و محیط اخلاقی هر چه بهتر در کشور فراهم شود.
در آغاز این دیدار دکتر محمد جواد ظریف ، وزیر امورخارجه ، ضمن خوشامدگوئی به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و ابراز خرسندی سفرای جمهوری اسلامی گزارشی از گردهمائی سالانه ی نمایندگی های جمهوری اسلامی در ایران ارائه کرد.