آیت الله مصباح یزدی در مشهد مقدس و در جمع دانشجویان شرکت کننده در طرح ولایت، از این که برای فرهنگ اصیل دل سوزانده نمی شود و عده ای فرهنگ را به گویش ها و رقص های محلی محدود کرده اند ابراز تاسف کرد.
به گزارش «انتخاب»، محمدتقی مصباح یزدی شب گذشته در جمع دانشپژوهان نوزدهمین دوره آموزش مبانی اندیشه اسلامی، طرح ولایت، با اشاره به وجود دشمن انسانیت از خلقت حضرت آدم تا به امروز، گفت: ما در این عالم دشمنان زیادی داریم، از زمانی که حضرت آدم آفریده شد، دشمن آدمی زادگان وجود داشت و به عزت الهی قسم خورد که همه فرزندان آدم را گمراه میکند و بعد از آن نیز در میان انسانها، یارانی پیدا کرد و در میان آنان گماشت.
وی به جنایات غزه اشاره کرد و ادامه داد: امروز هم هر جا حرف از اسلام، حق، عدالت و آزادگی باشد با دشمنانی مواجه هستیم و نمونه آن را در غزه شاهد هستیم؛ طبیعی است که در مقابل این دشمنان باید آماده مبارزه و نبرد شد تا انسانیت بتواند حق خود را حفظ کند.
نماینده مردم تهران درمجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه برخی دشمنان از روی جهالت میخواهند انباری از انسانها را غصب کنند، اظهار داشت: این افراد به صورتهای مختلف سعی در وارد کردن ضربههایی به جامعه و مسلمانان و همچنین ضررهای اجتماعی دارند و آن هم نقشه استعمارگران است.
به نوشته ی رسا، وی به تضعیف اقتصاد کشورهای اسلامی از این طریق اشاره و عنوان کرد: این عمل موجب گرانی و سختیهای رفاهی برای مسلمانان میشود اما ضربههایی که وارد میکند، محدود است.
آیتالله مصباح یزدی، بالاترین ضررها را ضررهایی دانست که امروز بر مردم غزه وارد میشود و تصریح کرد: این ضررها بر مردم آزاده و محروم و مظلومی میرسد که زیر بمبارانهای سخت و بیرحمانه که حاصل آن تلفات کودکان، زنان و کسانی است که نقشی در جنگ ندارند، این بزرگترین ضرر است.
وی با بیان اینکه با دید الهی، ضرر از این بالاتر نیز وجود دارد، ابراز داشت: اگر مؤمنی در این جنگها کشته شود، تنها زندگی در دنیا را ازدستداده و سعادت اخروی را از دست نداده است اما بالاترین ضرر، ضرر در ایمان اوست که نهتنها در دنیا حیات طیبه و خداپسندانه را از دست میدهد بلکه برای ابد، زندگی سعادتمندانه اخروی را نیز از دست میدهد.
رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به سخن قرآن که میفرماید: «دشمنان شما دائماً با شما خواهند جنگید تا شما را از دین تان بازگردانند»، اضافه کرد: برخلاف آنچه مادهگرایان به آن قائلاند، بالاترین ضرر این است که ایمان انسانها را بدزدند و این موضوعی است که از سوی ابلیس مطرحشده و امروز نیز یارانش این راه را دنبال میکنند.
بزرگترین خطر، خطر از دست دادن اعتقادات است
وی ادامه داد: بزرگترین خطر، خطری است که متوجه دین و اعتقادات ما باشد، اما اگر دین محفوظ باشد، باید با عزت زندگی کنیم و در میان همه انسانها با دانشتر و با رفاهتر باشیم، اگر دین بود، همهچیز در سایه دین مطلوب خواهد بود.
در هیچ زمانی بهاندازه امروز دین در خطر نبوده
آیتالله مصباح یزدی با تأکید بر اینکه در هیچ زمانی از روز خلقت حضرت آدم تابهحال، دین مردم بهاندازه امروز در خطر نبوده است، عنوان کرد:روزگاری بود که اگر میخواستند کسی را گمراه کنند، باید در یک جلسه بهصورت چهره به چهره با او صحبتمی کردند،اما امروز یک برنامه گمراهکننده همچون پخش یک فیلم، آثار هنری و نوشتن کتاب، صدها میلیون انسان راتحت تأثیر قرار میدهد.
وی بابیان اینکه شاید هیچ خانهای نباشد که از امواج مخرب این برنامهها در امان نباشد، اظهار داشت: بدون شک ما دشمنان زیادی در عرصههای مختلف داریم که منابع زیر زمینی ما را میبرند، اقتصاد ما را تهدید میکنند و در عرصههای علمی، صنعتی و تکنولوژیکی ما را تهدید میکنند، اگر خطرهای دیگری نبود، حرکت همهجانبه ما برای جامعه اسلامی باید در مسیر پیشرفت کشاورزی، صنعتی و علمی باشد بهشرط آنکه ما واجب مهمتری نداشته باشیم.
در تعریف فرهنگ امروز، دین در حاشیه قرار گرفته است
نماینده مردم تهران مجلس خبرگان رهبری با محدود دانستن توان مقابله با هجمههای مختلف، تصریح کرد: با توجه به اینکه نیروی ما محدود است و عرصههای حضور دشمن وسیع، باید اولویتها را در نظر گرفت که این نیروی محدود ما در موقعیت مناسب به کار گرفته شود.
وی ادامه داد: در میان تمام مشکلات، مشکلات فرهنگی داریم که بخشی از آنها مربوط به شبهات و مشکلات اعتقادی است اما امروز فرهنگ را به گویشها و رقصهای محلی محدود کردهاند و برای آن بودجههای گزاف هزینه میکنند که در این شرایط، دین در حاشیه قرار میگیرند اما اصل مسائل فرهنگی، باورها و ارزشهای دینی است؛ این خطری است که در تمام دنیا احساس میشود.
مصباح یزدی با بیان اینکه اولویت کسانی که توانایی مالی دارند، ارائه امکانات اقتصادی به مردم است، خاطرنشان کرد: اما اگر در جریانی باشیم که یقینیات دین را که حاصل خون صدها هزار شهیداست، در حال از بین رفتن باشد، آیا جای این است که ما نیروی خود را صرف سیر کردن شکم صد نفر بکنیم؟
قشر فرهیخته شبهات دینی مردم را پاسخ دهند
وی وظیفه قشر فرهیخته را نجات دادن انسانها از ورطه گمراهی و جهالت دانست و ابراز کرد: تلاش در رفع مشکلات فرهنگی مرتبط با باورها و ارزشها در اولویت است.
رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) خطاب به دانشپژوهان بسیجی حاضر در این دوره، گفت: در جامعه هفتاد و چند میلیونی ما، قشری که این مسؤولیت بیش از همه از آنها ساخته است، شما هستید؛ مهمترین واجب شرعی و عقلی برای امسال شما این است که در حد توان تان در این حوزه فعالیت کنید، برنامهای داشته باشید که معلومات دینیتان را افزایش دهید.
وی با اشاره به نبود امکانات لازم در حوزههای علمیه نسبت به دانشگاهها، بیان داشت: روحانیت از نظر کمیت و امکاناتی که لازم است در حوزه رفع شبهات، به نسبت دانشگاه بسیار کم است، یک مدرسه طلبگی را با دانشگاه فردوسی مقایسه کنید؛ امکانات و رفتوآمد در مدارس علمیهای که وجود دارد را با امکاناتی که در دانشگاهها موجود است را مقایسه کنید؛ امکانات روحانیت برای انجام وظایف خود با سایر مراکز دانشگاهی قابلمقایسه نیست.
در کنار مطالعات خود برای مطالعه دین برنامهریزی کنید
آیتالله مصباح یزدی با بیان اینکه در کنار مطالعات تان میتوانید برنامههای مطالعات محدودی در حوزه دین داشته باشید، اضافه کرد: همه ما در زندگی اوقاتی داریم که تلف میشود که نیاز است این وقتهای تلفشده خود را برنامهریزی کنید، طرح ولایت، شروعی برای این کار است که به شما توجه دهد چه مسائلی اهمیت بنیادین در ایجاد نگرش در انسان دارد.
وی یادآور شد: برای فراموش نکردن ارزشهای دینی و اسیر شیطان نشدن باید برنامهای تدریجی برای حفظ آنان داشت؛ به فرمایش مقام معظم رهبری «نمازتان نماز بیمخاطب نباشد» و در انجام مفاهیم دینی اهتمام داشته باشیم تا گمراه نشویم.