پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
استاندار قزوین بر پرهیز از دامن زدن به اختلافات بین شیعه و سنی به ویژه در مراسمهای مذهبی تاکید کرد.
به گزارش ایسنا٬ مرتضی روزبه در دیدار با نمایندگان هیئتهای مذهبی استان که در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: در استان قزوین به دلیل پیشینه مذهبی که دارد از گذشتههای دور تاکنون همواره توجه ویژهای به مراسمهای مذهبی شده است.
وی یادآورشد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ساختار رژیم پهلوی ساختاری ضد دینی بود اما چیزی که در جامعه ما وجود داشت و موجب انسجام و وحدت بین جوانان میشد، تشکلها و هیئتهای مذهبی فعال بود.
استاندار قزوین اضافه کرد: در دوران پیروزی انقلاب اسلامی هیئتها با تمام وجود علیه رژیم پهلوی به مبارزه پرداختند٬ بهگونهای که دستههای راهپیمایی متأثر از دستههای عزاداری هیئتهای مذهبی بود.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس حماسهآفرینیهایی که در ایام عملیات اتفاق میافتاد و شور و حالی که در بین رزمندگان وجود داشت از فعالیتهای هیئتی متأثر شده بود.
روزبه خاطرنشان کرد: این سبک مذهبی ویژه شیعیان است، بنابراین باید از آن به عنوان یک ظرفیت بیبدیل و بینظیر به نحو شایسته استفاده کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید شناخت عمیقی نسبت به جایگاه هیئتهای مذهبی در جامعه وجود داشته باشد، تصریح کرد: اگر به هیئتهای مذهبی به عنوان یک مکتب تعلیم و تربیت نگریسته شود، به طور حتم در رشد سطح علمی و تربیتی جامعه نقش مهمی ایفا میکند.
استاندار قزوین تاکید کرد: باید دقت داشته باشید که به هیئت مذهبی فقط به عنوان فرصتی برای گذران اوقات مذهبی و یا برگزاری مراسمهای سینهزنی و مداحی نگاه نشود بلکه از ظرفیت عظیم هیئتها باید برای تعلیم و تهذیب اقشار مختلف جامعه بهره برد.
وی اعلام کرد: هیئتهای مذهبی تلاش کنند از تشریفات دوری کرده و بیش از مسائل مادی به محتوا و متن برنامههایی که برگزار میکنند، توجه داشته باشند.
روزبه با بیان اینکه ذکر موضوعات اساسی در جمع مردم توسط هیئتهای مذهبی ضرورت دارد، گفت: مسائل مهم و اساسی جامعه به ویژه مسائل اجتماعی از قبیل فساد و فحشا و مسائل مهم بهداشت و سلامت جامعه باید در هیئتهای مذهبی مطرح و پیگیری شود.
وی ادامه داد: تشکلهای مردمی در ترویج مسائل اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و سلامت جامعه کارایی عظیمی دارند که نباید مغفول واقع شوند، هیئتهای مذهبی باید توجه داشته باشند که هر میزان کارایی آنها بیشتر باشد، آسیبها و موانعی که پیش رویشان قرار میگیرد نیز افزایش مییابد.
استاندار قزوین اضافه کرد: نخستین آسیبی که میتواند متوجه هیئتهای مذهبی شود زاویه گرفتن از مسجد است بنابراین باید دقت داشته باشیم که نباید در کنار مساجد مکانهایی بسازیم که موجب کمرنگ شدن نقش مساجد شود.
وی تصریح کرد: تکایا و حسینیهها مکانهایی ارزشمند هستند اما مساجد باید پررونقتر و پرفروغتر از هر مکان دیگری باشند.
روزبه دومین آسیبی که متوجه هیئتهای مذهبی میشود را زاویه گرفتن از روحانیت دانست و اضافه کرد: هیئتهای مذهبی در طول تاریخ ارتباط ناگسستنی با روحانیت داشتهاند بنابراین اگر امروز بخواهیم جایگزینی برای روحانیت پیدا کنیم قطع یقین دچار آسیب شده و به انحراف کشیده میشویم.
وی با انتقاد از اینکه برخی از هیئتها فقط به دنبال استفاده از سخنرانان و مداحان صاحبنام کشور هستند، گفت: استفاده از سخنرانان صاحبنام کشور مطلوب است اما نباید در این زمینه افراط کرد و سخنرانان و مداحان استان را نادیده گرفت.
استاندار قزوین افزود: نادیده گرفتن روحانیون و مداحان استان موجب میشود که آنها در فعالیتهای خود پیشرفتی نداشته باشند و از سوی دیگر این امر موجب کمرنگ شدن حوزه علمیه قزوین که پیشینه تاریخی قوی دارد، میشود.
وی با تأکید بر پرهیز از دامن زدن به اختلافات بین شیعه و سنی به ویژه در مراسمهای مذهبی توضیح داد: بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را برادران سنی تشکیل میدهند و یکی از اهداف دشمنان نیز دامن زدن به اختلافات بین شیعه و سنی است، بنابراین باید تلاش کنیم گرفتار توطئه دشمنان نشویم.
روزبه خاطرنشان کرد: ورود به دعواهای سیاسی یکی دیگر از آسیبهایی است که متوجه هیئتهای مذهبی میشود و طبیعی است که جریانات سیاسی نباید با چشم طمع به هیئتها نگاه کنند.
وی اظهار کرد: همه ما موظیفم تا پای جان پای اصول اصلی نظام اسلامی و ولایتفقیه ایستادگی کنیم اما نباید اجازه دهیم مسائل سیاسی دیگر و جریانات سیاسی فعال در استان به هیئتهای مذهبی ورود پیدا کنند.
استاندار قزوین یادآور شد: در متن قرار دادن قرآن، اطلاعرسانی در خصوص مسائل محیط زیست، بهداشت و سلامت جامعه، اعتیاد، سبک زندگی، پرهیز از خرافات، توصیه و تأکید نسبت به رعایت حقالناس از دیگر مواردی است که هیئتهای مذهبی باید نسبت به آن توجه ویژهای داشته باشند.