پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محققان علوم پزشکی به مبتلایان به پوکی استخوان و شکستگی های ستون فقرات توصیه کردند برای بهبود ، به ورزش بپردازند.
محققان در کنگره جهانی پوکی استخوان ، آرتریت و بیماری های استخوان و مفاصل که در سویل اسپانیا برگزار شد اعلام کردند
ورزش کردن ، سقوط ، شکستگی دوباره ، درد را در بیماران یاد شده کاهش می دهد و کیفیت زندگی آنان را افزایش می دهد.
دکتر لورا گیانگریگوریو و همکارانش در دانشگاه واترلوی کانادا اعلام کردند پزشکان بهتر است به این دسته از بیماران ، ورزش های متناسب با شرایط آنها را توصیه کنند و آنها را از بی تحرکی ، بازدارند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، به طور کلی ، جز در موارد بسیار استثنایی ، ورزش به همه افراد در همه سنین ، متناسب با شرایط آنها ، توصیه می شود.
پوکی استخوان عارضه ای است که با بالا رفتن سن به وجود می آید ، در نتیجه از استحکام بافت و املاح استخوانی کم شده و از مقاومت آن کاسته می شود.
استخوان انسان در دوران کودکی از خاصیت ارتجاعی برخوردار است و تحمل فشار زیاد را دارد و به تدریج سفت و محکم می شود ، این مسئله در سن 20 سالگی به اوج خود می رسد ، بین سن 20 تا 35 سالگی استحکام استخوان ها به همان قوت باقی می ماند.
به همین دلیل ضربات شدید ، مثل تصادفات می تواند منجر به شکستگی استخوان شود.
اما از این سن به بعد ، به تدریج و با سرعتی کم ، از تراکم استخوان ها کم شده و با بالارفتن سن ، پوک می شوند.
در زنان، بعد از سن یائسگی به علت توقف ترشح هورمون های زنانه و نقش مهم این هورمون ها در استحکام استخوان ها ، شیوع پوکی استخوان زیادتر می شود.
به طور تقریبی و با احتمال زیاد همه ما در معرض پدیده ناخوشایند پوکی استخوان قرار داریم.
افراد مسن در معرض ابتلای بیشتری قرار دارند.
عارضه پوکی استخوان در نزد خانم ها بعد از سن یائسگی بسیار شایع و نان ، بیش از مردان به پوکی استخوان مبتلا می شوند ، به ویژه اگر یائسگی زودرس در خانم ها ایجاد شده باشد.
تحرک بدنی و ورزش ، باعث استحکام استخوان ها در هر سنی می شود. عدم تحرک و استراحت زیاد باعث تحلیل و پوکی سریع استخوان ها می شود و شکستگی استخوانی را بیشتر می کند.
گاه پوکی استخوان در برخی ازخانواده ها بیشتر دیده می شود. همچنین در بعضی از نژادها مثل بعضی از نژادهای آسیایی این پوکی بیشتر است.
تغذیه ، نقش مهمی در پوکی استخوان به عهده دارد. افرادی که کلسیم کافی در رژیم غذایی آنها وجود ندارد و یا ویتامینDکافی دریافت نمی کنند، در معرض ابتلا بیشتری هستند.
همچنین نتایج حاصل از مصرف سیگار و قهوه زیاد هم ، در پوکی استخوان ثبت شده است.
کسانی که خود سیگار می کشند، یاهمنشین سیگاری هاهستند، در معرض پوکی استخوان زودرس قراردارند و زنانی که سیگارمی کشند، دچار پوکی استخوان شدیدتری هستند.
استفاده طولانی از کورتن ها و یا داروهای ادرارآور، می تواند باعث پوکی استخوان شود. البته قابل ذکر است که مصرف یک یا چند آمپول کورتن در سال چنین اختلالی را ایجاد نمی کند.
افرادی که از بعضی اختلالات هورمونی مشخص رنج می برند ، مثل پرکاری تیروئید وپارا تیروئید، کم کاری غددجنسی و بیماری کوشینگ در معرض ابتلای بالاتری به پوکی استخوان هستند.