arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۳۹۷۱
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۰۹ - ۰۹ فروردين ۱۳۹۳

انتقاد از افزایش قارچ‌گونه دانشگاه‌ها/مجوز تاسیس مراکز آموزش عالی بر اساس ضابطه باشد نه رابطه

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با انتقاد از صندلی خالی بسیاری از مراکز آموزش عالی، گفت: دادن مجوز برای تاسیس دانشگاه‌های غیردولتی باید همسو با آمایش سرزمینی و در جهت افزایش بار علمی جامعه باشد. نباید به صرف داشتن مقام یا رابطه مجوز تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، با انتقاد از صندلی خالی بسیاری از مراکز آموزش عالی، گفت: دادن مجوز برای تاسیس دانشگاه‌های غیردولتی باید همسو با آمایش سرزمینی و در جهت افزایش بار علمی جامعه باشد. نباید به صرف داشتن مقام یا رابطه مجوز تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی

به گزارش انتخاب به نقل از خانه ملت، قاسم جعفری افزود: دادن مجوز برای تاسیس دانشگاه‌های غیرانتفاعی باید در راستای افزایش بار علمی جامعه باشد.

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه نگاه سود‌آوری و منفعت طلبانه نباید در تاسیس مراکز آموزش عالی غیردولتی مدنظر قرار گیرد، افزود: مدنظر قرار دادن نقشه جامع آمایش سرزمینی از سوی موسسان مراکز آموزش عالی غیردولتی برای تاسیس دانشگاه‌‌ها مهم‌ترین مقوله ای است که در برخی مواقع به فراموشی سپرده شده است.

وی ایجاد دانشگاه یا مرکز آموزش عالی را اقدامی خوب و قابل تقدیر خواند و تصریح کرد: دادن مجوز برای تاسیس مراکز اموزش عالی غیردولتی باید با درنظر گرفتن ضابطه و صندلی‌های خالی دانشگاه‌ها صورت گیرد.

این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: متاسفانه تاسیس برخی از دانشگاه‌های غیردولتی بیشتر در راستای پاسخ به تقاضای روبه گسترش متقاضیان ورود به دانشگاه و بر محور مناسبات عرضه و تقاضا در بازار آزاد بوده است تا پیشبرد اهداف علمی کشور که این موضوع خود جای تامل بسیار دارد.

جعفری افزود:  داشتن نقشه جامع، مدنظر قرار دادن آمایش سرزمینی و  پراکندگی جغرافیایی در ایجاد دانشگاه‌های غیر‌انتفاعی از معیارهایی است که باید مدنظر قرار گیرد.

وی نگاه غیرهدفمند و سوداگرانه در تاسیس برخی از موسسات آموزشی غیردولتی را آفت علمی کشور خواند وگفت: رویکرد سطحی‌محور و غیربرنامه‌ریزی شده در تاسیس موسسات آموزش دولتی، راه را بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود برای پیشبرد آموزش عالی بسته است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در مجلس نهم، تاکید کرد: ایجاد برخی از رشته‌ها در دانشگاه‌های غیرانتفاعی که کاربردی نیستند به افزایش رقابت در رشته‌هایی که متقاضی بیشتری دارد منجر شده که در نتیجه در سال‌های آینده افزایش بیکاران تنها پیامد آن خواهد بود.

جعفری با بیان اینکه نباید به صرف داشتن مقام یا رابطه مجوز تاسیس دانشگاه غیرانتفاعی برای افراد صادر شود، تصریح کرد: نتیجه ایجاد چنین دانشگاه‌هایی چیزی جز دور شدن از اهداف علمی نیست.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، یاداور شد: باید نظارت دقیقی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر افزایش قارچ گونه دانشگاه‌های غیرانتفاعی صورت گیرد.

نظرات بینندگان