arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۹۹۹۱
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۶ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۲

دو سوم ظرفیت‌ دانشگاه‌های غیردولتی خالی است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبیر اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی غیردولتی با اشاره به وضعیت آموزشگاه‌ها و موسسات آموزشی غیردولتی گفت: دو سوم ظرفیت‌ این آموزشگاه‌ها و موسسات غیردولتی خالی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی آهون‌منش دبیر اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی غیردولتی در نشست اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی، با اشاره به برنامه‌های وزیر علوم در زمینه برنامه‌های آموزش عالی غیردولتی، گفت: توانمندسازی بخش غیردولتی در آموزش عالی، توانمندسازی بخش غیردولتی در آموزش عالی، نقش کلیدی بخش غیردولتی و توسعه هدفمند و متوازن در آموزش عالی، معافیت‌های مالیاتی از جمله برنامه‌هایی بود که وزیر علوم در برنامه ارائه شده خود به مجلس در حمایت از موسسات غیردولتی مطرح کرد. 

وی با اشاره به مشکلات موسسات غیردولتی، گفت: براساس قانون چهارم و پنجم، سهم بخش غیردولتی در آموزش عالی افزایش می‌یابد در حالی که این سهم از تعداد 55 مرکز و موسسه در سال 88 به 354 مرکز در سال 92 رسیده و با وجود اینکه این رقم افزایش یافته اما تعداد دانشجویان و داوطلبان بین موسسات تقسیم شده است. 

آهون‌منش ادامه داد: دو سوم ظرفیت‌ موسسه‌های آموزشگاه‌ها و موسسات آموزشی غیردولتی خالی مانده است، در حالی که آمار اتحادیه بیشتر از آن را نشان می‌دهد به شکلی که 10 درصد کاردانی‌ها در این موسسات پر شده و حدود 38 درصد از کارشناسی‌ها در این موسسات از دانشجویان پر شده است.

وی با اشاره به اینکه خالی ماندن دو سوم از ظرفیت‌های موسسات غیردولتی و غیرانتفاعی آموزش عالی به معنی حذف 70 درصد از این موسسات است، یادآور شد: با این وجود فعالیت این موسسات در این شرایط و حفظ آنها شبیه معجزه است و این در حالی است که طی آمار سازمان سنجش خروجی‌های این موسسات در پذیرش مقطع ارشد در مقام دوم هستند و نشان‌گر توجه و جدیت این مراکز با تنگناهای مادی آنهاست.

دبیر اتحادیه دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی غیردولتی با بیان اینکه مسئولان سازمان سنجش کاهش داوطلبان کنکور در کشور می‌‌دانند، گفت: این بخشی از حقیقت  است، نه همه حقیقت. اساسنامه دانشگاه پیام‌نور چگونگی پذیرش دانشجو در این دانشگاه را غیردولتی خوانده و فقط برای مقطع دکتری اجازه تشکیل کلاس داده‌اند اما این دانشگاه برای رشته‌های مختلف هوافضا، مکانیک و... در مقاطع کارشناسی‌ارشد اقدام می‌کند و باید دید آیا دولت تدبیر و امید نیز به این روند ادامه می‌دهد؟

آهون‌منش با بیان اینکه چرا 60 درصد پذیرفته‌شدگان کنکور به پیام‌نور می‌رسد، گفت: ما به وزارت علوم نامه فرستادیم و این مسئله را اعلام کردیم که وزارت علوم با تمام توان و تدبیر خود به دنبال کمک به موسسات غیردولتی است اما ظرفیت‌های تکمیلی دیر اعلام شد و پس از اینکه دانشگاه آزاد اعلام کرد بدون کنکور در کارشناسی هم دانشجو می‌پذیرد، این ظرفیت‌ها اعلام شد. 

وی ادامه داد:‌ 70 درصد از تکمیل ظرفیت را به پیام‌نور و 30 درصد را به موسسات غیردولتی دادند که ما در دیدار با رئیس سازمان سنجش به این مسئله اعتراض کردیم و وی اعلام کرد تعیین ظرفیت‌ها مربوط به دفتر گسترش است که دفتر گسترش نیز اعلام کرد که به ما مربوط نیست. 

آهون‌منش با اشاره به تصمیمات دانشگاه آزاد در زمینه پذیرش دانشجو بدون آزمون، گفت: عدالت آموزشی ایجاب می‌‌شود وقتی یک آزمون صورت می‌گیرد تا ظرفیت‌ها در این بین به شکل درست بین موسسات و آموزشگاه‌ها تقسیم شود. 

وی در پایان گفت: موسسات غیردولتی ظرفیت سرمایه‌گذاری برای پذیرش بیش از نیم میلیون دانشجو را دارند و در این بین می‌توانند کمک شایانی به دولت کنند که لازمه آن حمایت مسئولان از آنهاست. 
نظرات بینندگان