پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : لس انجلس تایمز مدعی شد: دیپلمات های آمریکا که خود را برای دور جدید مذاکرات با ایران آماده می کنند، در حال بررسی این مسئله هستند: «چطور می توانند کاری کنند که ایرانی ها احساس پیروزی کنند.»
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این گزارش آمده است: جو مذاکرات به نوعی است که انتظارات زیاد است. اما دیپلمات های آمریکا می دانند که توافق تنها زمانی جواب می دهد که مردم عادی ایران بر این باور باشند که عزت کشورشان حفظ شده است.آنها سعی در انعقاد توافقی دارند که برای دو طرفین پیروزی به حساب می آید.
اوباما رئیس جمهور آمریکا اشکارا نسبت به اهمیت عزت نفس ایرانیان در توافق اذعان کرده است.
کارشناسان و مقامات آمریکایی می گویند، در حوزه ی مسائل فنی ممکن است راهی برای مصالحه باشد اما بر سر مسائل بنادین و اصلی، مذاکرات دشوار خواهد بود.
بسیاری از ایرانیان برنامه هسته ای را سمبل دستاورد ملی خود می دانند و مسئولان این کشور نیز تاکید کرده اند که هرگز هیچیک از تجهییزات هسته ای را تعطیل و از بین نخواهند برد.
مارک فیتزپاتریک مقام سابق وزارت خارجه آمریکا می گوید: تاکید و اصرار ایران به عدم از بین بردن 10 هزار سانتریفیوژ فعال می تواند با توافقی که برخی از تجهییزات برای ایمنی به کشور ثالثی منتقل شود، کنار رود.
جوفی جوزف مدیر سابق خلع سلاح شواری امنیت ملی آمریکا می گوید: برای ایجاد مصالحه، می توان سایت غنی سازی اورانیوم به سایتی دیگر یعنی فعالیت هایی که از حساسیت هسته ای کمتری برخوردار باشد تبدیل شود و یا راکتور آب سنگین به راکتور آب سبک تبدیل شود.
در زمینه سانتریفیوژها، مقامات ارشد تیم مذاکره کننده ایرانی، از جمله سید عباس عراقچی، معاون وزارت خارجه کشورمان اشاره کرده که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه کاهش سانتریفیوژها یا متوقف کردن کار آن را نخواهد پذیرفت.
از سوی دیگر، حمید بعیدینژاد، دیگر عضو تیم مذاکره کننده ایرانی نیز روز گذشته درباره موضوع رآکتور اراک سخن گفت و اشاره کرد، هر گونه بحث در این زمینه، تنها در صورتی امکانپذیر است که شامل تغییر در اساس این تأسیسات نباشد. بیگمان موضوع تبدیل این تأسیسات آب سنگین به آب سبک، در همین چهارچوب قرار گرفته و پذیرفته نخواهد بود.
به این ترتیب، چنین به نظر میرسد که طرف غربی و به ویژه آمریکایی، تلاش دارد با پوشاندن پیشنهادهای همیشگی خود در لفافه «رویکرد متوازن و برد ـ برد»، آنها را برای طرف ایرانی موجه نشان داده و زمینه دسیابی به اهداف خود را فراهم آورد. تردیدی نیست که تیم مذاکره کننده ایرانی همچون همیشه با هوشمندی با این ترفند جدید طرف مقابل روبهرو شده و درخواستهای غیرمنطقی را ـ در هر چهارچوب ـ نخواهد پذیرفت.