arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۶۲۸۹
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۷ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۲

آلودگی هوا، پنجمین علت مرگ و میر در دنیا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبیر کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت با بیان اینکه آلودگی هوا پنجمین علل مرگ و میر در دنیا محسوب می‌شود، گفت: به دلیل گرایش مردم به شهرنشینی و توسعه شهرها آلودگی هوا پنجمین علت مرگ و میر در دنیا شناخته شده است.

به گزارش ایسنا، فرانک پیشگر، امروز، پنجم بهمن ماه در همایش تنفس سبز که در پارک قدس رشت برگزار شد، اظهار کرد: اهمیت هوای پاک بیانگر این موضوع است که منابع طبیعی نظیر آب، خاک و هوا را خداوند برای همه به صورت پاک و طاهر خلق کرده اما نگهداری از آن را به عهده ما گذاشته است لذا این امر تنها یک وظیفه ملی نیست بلکه یک وظیفه شرعی است.

پیشگر، با بیان اینکه ما می‌توانیم بدون آب و غذا چند روزی زنده بمانیم اما بدون اکسیژن و هوا نمی‌توانیم پنج دقیقه تحمل کنیم، افزود: ترکیبات مختلفی نظیر منوکسیدکربن و بنزن موجب آلایندگی هوا می‌شود که طی بررسی‌های سازمان تحقیقات سرطان کشور تمام موارد مذکور از علل افزایش سرطان است.

دبیر کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت با بیان اینکه آلودگی هوا پنجمین علل مرگ و میر در دنیا محسوب می‌شود، گفت: به دلیل گرایش مردم به شهرنشینی و توسعه شهرها آلودگی هوا پنجمین علت مرگ و میر در دنیا شناخته شده است، در کشور ما نیز سوخت‌ها این آلاینده‌ها را تشدید می‌کنند لذا انتظار داریم در طرح‌های جدید به کیفیت سوخت‌ها توجه کنند، همچنین اصلاحیه طرح جامع کاهش آلودگی هوا قرار است طی هفته‌های آینده در صحن علنی مجلس مطرح شود که همکاری نمایندگان مجلس در این زمینه نیاز داریم.

وی با اشاره به شعار هفته هوای پاک مبنی بر اینکه «انرژی پاک، مسئولیت اجتماعی، آسمان آبی» اضافه کرد: مقصود از انرژی پاک بهره بردن از انرژی‌های طبیعی است لذا بهتر است مثلا به جای استفاده از اتوبوس‌های نقلیه گازوئیل‌سوز از اتوبوس‌های برقی استفاده کنیم، همچنین مقصود از مسئولیت اجتماعی، همانطور که در اصل قانون پنجم توسعه آمده حفظ محیط زیست مسئولیت همگانی است، این است که ما در کنار هم با توجه به بعد مشارکت اجتماعی زیرساخت‌ها را فراهم کنیم.

پیشگر بیان کرد: با اجرای مدیریت سبز در ارگان‌ها و سازمان‌ها می‌توانیم کاهش مصرف انرژی و کاهش آلودگی هوا را داشته باشیم، برای تولید هر تن کاغد 17 اصله درخت قطع می‌شود که می‌توانیم با صرفه جویی از قطع این درختان که ریه‌های سبز زمین محسوب می‌شوند جلوگیری کنیم.

نظرات بینندگان