پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : شبکه سی سی تی وی در سالروز قتل عام نانجینگ در چین ، اعلام کرد ژاپن به شدت تلاش کرده است شواهد موجود درباره دخالت خود در این قتل عام را نابود کند و از پذیرش هر گونه مسئولیتی در این باره سر باز بزند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی سی تی وی ، در هفتاد و ششمین سالروز قتل عام نانجینگ در چین، پنج هزار نفر شرکت کردند و یاد قربانیان این حادثه را گرامی داشتند.
این مراسم در مقابل بنای یادبود این قربانیان برگزار شد. و در آن حاضران به یاد کشته های این قتل عام سکوت کردند.
در این مراسم دانشجویان، ساکنان محلی، خانواده این قربانیان و حتی برخی از نجات یافتگان از این حادثه حضور داشتند. نمایندگانی از موسسات بین المللی صلح نیز در این مراسم شرکت داشتند.
در سپتامبر سال هزار و نهصد و چهل و شش یک کشیش آمریکایی به نام جان میجی درباره جنایاتی که ژاپنی ها در قتل عام نانجینگ انجام دادند، در دیوان کیفری بین المللی برای شرق دور شهادت داد.
شهادت او درباره جنایاتی بود که ارتش ژاپن در طول قتل عام نانجینگ انجام داده بود.
شهادت او با عکس ها و فیلم هایی از این حادثه همراه بود.
این کشیش آمریکایی در دادگاه درباره مشاهدات خود را از کشتار مردم نانجینگ به شکل گسترده و بی رحمانه سخن گفت.
در این دادگاه مدرک دیگری نیز پذیرفته شد که تلگرام محرمانه ای از سفارت آلمان نازی در نانجینگ بود. در این تلگرام آمده بود:«بحث بر سر جنایت این سرباز یا آن سرباز نیست، کل ارتش ژاپن به یک ماشین مخوف تبدیل شده است».
این دادگاه در مارس هزار و نهصد و چهل و هفت رای خود را صادر کرد و تایید کرد که بیش از سیصد هزار نفردر نانجینگ به دست نیروهای ارتش ژاپن کشته شده اند.
به رغم قتل عام گسترده ای که در نانجینگ صورت گرفته، امروز مردم ژاپن عمدتا درباره این حادثه بی اطلاعند و برخی حتی نام آن را تا کنون نشنیده اند.
این امر به زعم بسیاری از کارشناسانی که درباره مسائل جنگ جهانی دوم تحقیق می کنند، ناشی از تلاش ژاپن برای از بین بردن شواهد موجود است تا از پذیرش هر گونه مسئولیتی در این خصوص شانه خالی کند.
گزارشگر این شبکه از مردم توکیو سوال می کند آیا درباره قتل عام نانجینگ شنیده اید و همه جوانانی که با آنها مصاحبه می شود، پاسخ منفی می دهند.
یکی از تاریخ دانان دانشگاه هوکوریکو می گوید:«مردم عادی ژاپن و حتی برخی سیاستمداران این کشور هرگز درباره این قتل عام چیزی نشنیده اند و باورندارند که اساسا چنین حادثه ای اتفاق افتاده باشد. تا کنون بسیاری از ژاپنی ها بر این باورند که محاکمه کشورشان به جرم ارتکاب جنایتات جنگی، به مجازات این کشور می انجامد و این را غیرعادلانه می دانند. درآلمان پس از جنگ برخورد شفافی با جنایات نازی ها صورت گرفت اما در ژاپن اقدام مشابهی صورت نگرفته است. به این علت بسیاری از جنایاتی که ژاپن در طول جنگ انجام داد، بی اطلاع هستند».