پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : با فرستادن بودجه از سوی دولت به مجلس، بررسي بودجه سال93 در كميسيون تلفيق شروع شده است.
براي پيشبيني بودجه و اوضاع اقتصادي كشور در سال آتی، زمان زيادي باقي مانده است و بررسي دقيق آن نياز به مطالعه مفصل تبصرههاي بودجه دارد اما روز گذشته بعضي نمايندگان مجلس نسبت به بودجه اختصاص يافته به منطقه خود اعتراض داشتند و حتي در مواردی تهديد به استعفا كردند. باید گفت به دلیل حزبي نبودن مجلس ايران و انتخاب نمايندگان از شهرهاي كوچك و بزرگ، نگاه نمايندگان به مسائل بيشتر تابع ديدگاه منطقهاي است و نگاه ملي در بسياري از اوقات تحتتاثیر این نگاه منطقهاي قرار میگیرد.
به همين سبب بعضي نمايندگان در برابر بودجهاي كه دولت ارائه كرده، موضعگيري ميكنند. در اين شرايط وظيفه نمايندگان ليدر و جريانسازان مجلس اين است كه توجه اين نمايندگان را به اوضاع نامناسب اقتصاد و ميزان درآمدها جلب كنند. البته اعتراض این افراد رفتار عجيبي نيست و طبيعي است كه بودجه انقباضي 195ميلياردي نميتواند به همه مشكلات اختصاص يابد و راضي كردن همه با اين رقم بودجه امكانپذير نيست و به هر شكلي كه اين بودجه تدوين ميشد با اعتراض عدهاي از نمايندگان مجلس مواجه ميشد.
اما در كل نمايندگان بايد به اين بودجه نگاه مثبتي داشته باشند. طبيعي است كه از دولتي كه در اين شرايط سكان را به دست گرفته، نميتوان توقع معجزه در ايجاد درآمدهاي جديد براي كشور داشت. در 40سال گذشته درآمد كشور وابسته به نفت بوده و هرگاه اخلالي در اين درآمد به وجود آمده است، مثل كاهش فروش نفت بهدليل تحريم يا كاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني، ما با انواع مشكلات روبرو بودهايم.
نمايندگاني كه به دنبال افزايش بودجه منطقه يا استان خود هستند، بهتر است بهجاي قهر و اعتراض ببينند چه پيشنهاداتي ميتوانند به كميسيون تلفيق ارائه دهند تا درآمدهاي واقعي كشور افزايش يابد. البته بديهي است كه افزايش درآمدها روي كاغذ كار سادهاي است اما در اينجا منظور درآمد پايدار است كه از فروش نفت يا ماليات به دست ميآيد و به صورت واقعي اتفاق ميافتد. اگر در مجلس طوري رفتار شود كه هر نمايندهاي به دنبال سهم خود باشد و اصلا به اين فكر نكند كه محل تامين اين هزينهها كجاست، به نظر ميرسد با مشكلاتي روبرو خواهیم شد.
اقتصاد سال آينده ايران آينهاي از اتفاقات امسال و نميتوان از آن انتظار معجزه داشت. همين كه جامعه بتواند به سمت افقهاي مثبت پيش برود و رويكردها به سمت بهبود حركت كند، جاي اميدواري دارد و ميتوان به دولت در اين شرايط نمره قبولي داد. در اين ميان برخي مخالفان دولت ادعا ميكنند كه اين بودجه وابستگي ايران را به نفت افزايش خواهد داد البته اگر كسي كوچكترين آشنايي با اقتصاد داشته باشد، متوجه ميشود كه سال گذشته و سالهاي گذشته نيز اقتصاد به شكل شديدي به نفت وابسته بود و به دلیل همين وابستگي هم بود كه با نخستين تحريمها، دچار كسري بودجه و مشكلات شد. اين سخنان و ادعاها صحيح نيست و بيشتر ايجاد نوعی فرافكني از سوي مخالفان دولت است تا عملكرد اشتباه خودشان فراموش شود.
منبع: ارمان
وقتي اب 15 كيلومتري ايذه است و ميسوزد انتقالش به اصفهان چرا؟
وقتي جاده خوزستان به اصفهان سالي هزاران كشته ميدهد جاده تهران شمال چرا مترو پرند چرا؟
وقتي اينجا همه اسم گرفته اند لطفا شعار ملي ندهيد
لدفا
از کسانی این کار رو مقابله نمایندگان با دولت میدونند یک سوال میبرسم: آیا زنجیره های انسانی که در کنار کارون تشکیل شد مقابله با دولت بود؟
نمایندگان خوزستان به علت بی توجهی به خواسته های خود با به عبارتی تحقیر شدن عکس العمل نشان دادتد.
دولت و مجلس نبایستی در بر خورد با نقاط مختلف کشور سلیقه ایی عمل کند
خدایی بودجه ایی که در تهران خرج میشود با خوزستان چه وجه تمایزی دارد
فضای سبز-روشنایی معابر- آب آشامیدنی- بهداشت- مدارس دولتی- واقعا برسی کنید چه اشکال دارد
هر وقت کسی اعتراضی داشت فورا موقعیت کشود را مانند پتکی محکم بر سرش می کوبید
این روش بر خلاف عدالت اجتماعی است - با تشکر
مشكل شما خوزستانيها را خودتون بايد حل كنيد . وقتي شورا شهر و شهردار و نماينده ضعيف انتخاب ميكنيد به مردم تهران چه ربطي داره ؟ وقتي خوزستانيهاي حكومت همه آدمهاي منفعلي هستند به تهران چه ربطي داره؟
بیشترین جمعیت مهاجر ناشی از جنگ : استان خوزستان .
من موافق هستم که خوزستان عقب مانده اما دراین عقب ماندگی شامل استان های دیگر هم میشود. زیاد تبلیغات نکنید.
همه ما میتوانیم بگوییم پیشرفت نداشتیم جز تهران و اصفهان
این نمایندگانی که این قدر دلسوزند که از نمایندگی مجلس که برای رسیدن به آن حتی حاضرند خود را بکشند، چرا در عرض این مدت چند ماهه اخیر این قدر دلسوز شده اند؟ چرا در زمان احمدی نژاد که نه تنها خوزستان که کل کشور را با خاک یکسان کرد، هیچ عکس العملی انجام نداده اند؟
حرف ما این است که فارغ از بحث بودجه استان خوزستان، این یک بازی سیاسی است! وگرنه باور کنید اگر با استعفای اینها موافقت شود همانشب دسته جمعی سکته می کنند؟!
برادران خوزستانی به موارد زیر بهتر است توجه کنند
1:اگر بیشتر نفت این مملکت در خوزستان استخراج میشود این دلیل نمیشه تعدادی آدم سطحی نگر بجای کلی نگری قشری نگری کنند و هی منت سرهمه عالم وآدم بگذارند اگر درآمد سیمان سفید کشور را به شهر کوچک صوفیان بدهند آبادتر همه جا میشود و یا درآمد مس را به سرچشمه بدهند این چه نوع تفکریست؟
2:از تاریخ هزاران ساله این مملکت کمتر از یک قرن است نفت استخراج میشود میشود بفرمایید قبلا ولی نعمت ایران پهناور شماها بودید؟
3:آیا در هشت سال جنگ تحمیلی همه شهدا و صدمات جنگ را فقط مردم خوزستان تحمل کردند؟
4:آب رودخانه کارون پس از عبور از اهواز وارد خلیج فارس میشود بفرمایید اگر منابع آبی به دریا بریزد دلتان خنک میشود؟
بجای گوش دادن دربست به رسانه های خارجی بویژه کشورهای عربی بهتراست کمی ایرانی تر فکر کنید وضع کلی خوزستان از خیلی جاها حتی از همین تهران بهتراست.