arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۶۹۰۹
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۵ - ۲۱ آبان ۱۳۹۲

رویترز: صادرات نفت کوره ایران کاهش می یابد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  یک منبع آگاه در شرکت ملی نفت ایران گفت: صادرات نفت کوره ایران همزمان با افزایش تقاضای داخلی در فصل زمستان و انتقال این فرآورده به نیروگاههای ایران، در ماههای آتی به یک سوم سطوح قبلی تنزل خواهد یافت.
 
به گزارش ایسنا، رویترز مدعی شد: تحریمهای غرب باعث کاهش توانایی ایران در مرمت زیرساخت‌های نفت و گاز خود و شروع پروژه‌های جدید شده که مشکلاتی را برای تامین تقاضای گاز داخلی ایجاد کرده است.
 
ایران و 1+5 در گفتگوهای طولانی خود در ژنو نتواتسند به توافقی در زمینه برنامه‌های هسته‌یی ایران دست یابند که این امر احتمال لغو زودهنگام تحریم‌ها را از بین برد.
 
یک منبع آگاه در شرکت ملی نفت ایران که خواست نامش فاش نشود گفت:‌امسال نیروگاهها به جای گاز طبیعی از نفت کوره بیشتری استفاده خواهند کرد.
 
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران اول اکتبر گفت: ایران با کمبود جدی گاز در دوسال آینده مواجه است زیرا نتوانسته میدان پارس جنوبی را با سرعت کافی توسعه دهد که باعث شده ایران برای تامین انرژی نیروگاه‌ها از نفت کوره استفاده کند.
 
منابع آگاه می‌گویند: تحریمها باعث شده که پیگیری میزان صادرات نفت کوره ایران دشوار شود. ایران معمولا ماهانه حدود 600 هزار تن نفت کوره صادر می‌کند که معادل 130 هزار بشکه در روز است و بخش اعظم این صادرات به چین و بقیه نقاط آسیا صادر می‌شود.
 
صادرات این سوخت سنگین در برخی از ماه‌های امسال به یک میلیون تن در ماه رسیده است. اما صادرات مقادیر کمتر که اواخر سپتامبر شروع شد و تا اوایل ژانویه ادامه خواهد داشت به حدود 200 تا 300 هزار تن تنزل خواهد یافت.
 
چگالی و سولفور پایین نفت کوره ایران هم برای پالایشگاه‌های مستقل کوچک در چین و همچنین برای ترکیب با نفت‌های سنگین‌تر مناسب است.
 
تاثیر کاهش صادرات نفت کوره ایران در حال حاضر در آسیا مشهود است به طوری که باعث افزایش قیمت نفت‌های مشابه از منابع دیگر نظیر هند، تایلند و مالزی شده است.
 
قیمت نفت کوره در بندر فوجیره امارات که از دیگر مراکز این نوع نفت است جهش قابل توجهی یافته است.
 
این افزایش قیمت دو رقمی نشان دهنده مقدار کم نفت کوره ایران برای صادرات است. این کمبود همچنین باعث کاهش صادرات از منابع دیگر به فوجیره شده است.
 
تغییرات فصلی پالایشگاه‌ها در اروپا که دیگر منبع کلیدی نفت کوره چگالی پایین است به نگرانی‌های این منطقه درباره عرضه نفت کوره افزوده است.
 
انتظار می‌رود حدود 7.5 میلیون تن نفت کوره از غرب در ماه نوامبر به آسیا برسد که بیش از نیمی از آن آمریکا، ونزوئلا و مکزیک می‌آیند.
 
نفت کوره قاره آمریکا معمولا چگالی بالایی دارد و باید با نفت کوره با کیفیت تری نظیر نفت ایران ترکیب شود. با توجه به کاهش عرضه ایران قیمت برای دیگر نفت‌های چگالی پایین افزایش خواهد یافت.
 
یک منبع دیگر در سنگاپور گفت: ‌اگر تحریمهای آمریکا علیه ایران کاهش نیابد بازار باید قیمت بسیار سنگینی را برای این محموله‌های چگالی پایین پرداخت کند.
نظرات بینندگان