arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۶۱۱۸
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۴ - ۱۵ آبان ۱۳۹۲

وزیر نیرو: صنعت آب و برق صنعتی پیشرو و رشد یابنده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در هر سال یک میلیون و 600 هزار مشترک جدید به مشترکان برق و یک میلیون 200 هزار مشترک جدید به مشترکان آب در کشور اضافه می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو(پاون)، مهندس "حمید چیت چیان" امروز(چهارشنبه)،در آیین گشایش سیزدهمین نمایشگاه صنعت بین المللی برق که همزمان با نهمین نمایشگاه بین المللی آب و تاسیسات آب و فاضلاب در محل نمایشگاه بین المللی تهران در حال برگزاری است، اظهار داشت: صنعت آب و برق صنعتی پیشرو و رشد یابنده است.

وی گفت: موتور محرک این صنعت رشد توسعه اقتصادی کشور، انتظار کیفیت بالاتر، و ارایه خدمات بالاتر است.

وی با اشاره به اینکه در هر سال یک میلیون و 600 هزار مشترک جدید به مشترکان برق و یک میلیون 200 هزار مشترک جدید به مشترکان آب در کشور اضافه می شود،گفت: رشد مصرف سالانه برق 6 درصد، رشد تامین عرضه آب شرب در شهرها و روستاها سالانه 5 درصد . رشد تامین خدمات جمع آوری فاضلاب و دفع بهداشتی سه و نیم درصد است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 70 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده برق در کشور است، گفت: نیازمند افزایش سالانه 5 هزار مگاوات برق به شبکه هستیم.

چیت چیان ادامه داد: در طی سال های گذشته و بر اساس برنامه پنجم هر سال دو میلیاردو 400 میلیون مترمکعب بر حجم استحصال آب در صنعت آب افزوده شده است و شبکه های مدرن آبیاری و زهکشی در سال حدود 85 هزار متر هکتار توسعه یافته است.

وی با اشاره به اینکه تمامی این موارد نشان از این است که این صنعت آب و برق صنعتی پویا ورشد یابنده است گفت:این حجم عظیم فعالیت ها مدیون بخش بزرگی از مجموعه هایی است که با این صنعت در ارتباط هستند و با پشتیبانی این صنعت نمامی تجهیزات مورد نیاز صنعت راتولید می کنند.

وزیر نیرو تاکید کرد: این صنعت نیازمند پیمانکاران،مشاوران و بهره برداران در این صنعت است.

چیت چیان گفت: مدیران وزارت نیرو در سه دهه گذشته با درک اهمیت این موضوع در راستای توسعه شرکت ها و موسساتی که پشتیبان این صنعت هستند تلاش کرده اند.

وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از سرمایه گذاری صنعت آب و برق در حال حاضر در اختیار این شرکت ها است.

  چیت چیان با اشاره به اینکه این شرکت ها نه تنها در داخل کشور بلکه در بیش از 20 کشور جهان نیز در حال فعالیت هستند،ادامه داد: این شرکت ها تولیدات خود را اعم از احداث سدها، احداث نیروگاه های برقابی و حرارتی و توسعه شبکه ها به این کشورها عرضه می کنند.

وزیر نیرو ادامه داد: در سال های اخیر بخصوص دو سال گذشته به دلیل شرایط تحریم و شرایط خاصی که برای این شرکت ها ایجاد شد، تصمیم گرفته شد که این شرکت ها مورد حمایت خاصی از سوی دولت قرار بگیرند.

وی گفت: در دولت تدبیر و امید نیز به این موضوع توجه زیادی شده است و تلاش ویژه ای از سوی دولت در حال انجام است.

برخی از این سیاست ها از سوی دولت شامل حمایت از بخش خصوصی و توسعه این شرکت ها است و در سال جاری فعالیت های زیادی در این خصوص از جمله در بخش تصفیه خانه ها و شبکه های آب و فاضلاب و نیروگاه ها انجام شده است.

چیت چیان واگذاری برخی از نیروگاه های کشور و شرکت های توزیع را از موارد دیگر خواند و گفت: این موضوع هم در وزارت نیرو در راستای اصل 44 به خوبی انجام شده است.

وی ادامه داد: تاکنون تعداد 28 نیروگاه واگذار شده و قرار شده است که فقط 20 درصد از سهام شرکت های توزیع در اختیار دولت باشد و 80 درصد مابقی واگذار می شود.

وی توسعه رقابتی بین این شرکت ها و ظرفیت سازی های جدید و حمایت جدی از تاسیسات شرکت های دانش بنیان و بخصوص حمایت از توسعه صادرات توسط این شرکت ها را از دیگر سیاست های دولت برای رشد و حمایت شرکت های خصوصی خواند.
نظرات بینندگان