پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : انواع و اقسام نخودهايي كه در ايران به عمل ميآيد همه به همان صورتي كه درو ميشوند مورد استفاده قرار ميگيرند يعني چيزي از آنها كم و كسر نميشود و تغيير قيافه هم نميدهند مگر نخود سياه كه چون به عمل آمد آن را در داخل ظرف آب ميريزن تا خيس بخورد و به صورت لپه دربيايد و چاشني خوراك و خورشت شود.
هرگاه بخواهند كسي از مطلب و موضوعي آگاه نشود و او را به تدبير و بهانه بيرون فرستند و يا به قول علامه دهخدا:"پي كاري فرستادن كه بسي دير كشد."از باب مثال ميگويند:"فلاني را به دنبال نخود سياه فرستاديم."يعني جايي رفت به اين زوديها باز نميگردد.
اكنون ببينيم نخود سياه چيست و چه نقشي دارد كه به صورت ضرب المثل درآمده است. به طوري كه ميدانيم نخود از دانههاي نباتي است كه چند نوع از آن در ايران و بهترين آنها در قزوين به عمل ميآيد.
انواع و اقسام نخودهايي كه در ايران به عمل ميآيد همه به همان صورتي كه درو ميشوند مورد استفاده قرار ميگيرند يعني چيزي از آنها كم و كسر نميشود و تغيير قيافه هم نميدهند مگر نخود سياه كه چون به عمل آمد آن را در داخل ظرف آب ميريزن تا خيس بخورد و به صورت لپه دربيايد و چاشني خوراك و خورشت شود.
مقصود اين است كه در هيچ دكان بقالي و سوپر و فروشگاه نخود سياه پيدا نميشود و هيچ كس دنبال نخود سياه نميرود، زيرا نخود سياه به خودي خود قابل استفاده نيست مگر آنكه به شكل و صورت لپه دربيايد و آن گاه مورد بهرهبرداري واقع شود.
فكر ميكنم با تمهيد مقدم? بالا اداي مطلب شده باشد كه اگر كسي را به دنبال نخود سياه بفرستند در واقع به دنبال چيزي فرستادند كه در هيچ دكان و فروشگاهي پيدا نميشود.