arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۵۷۲۲
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۲ - ۳۰ مرداد ۱۳۹۲

مشاور عالی قالیباف: محسن ‌هاشمی، مدیری خوب و توانمند برای شهرداری تهران است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آرمان - میثم سعادت: مسائل سیاسی در شورای شهر تهران هر روز پررنگ‌تر می‌شود. این افزایش مباحث، بسیاری از مردم را نگران کرده است که مبادا مباحث سیاسی بر عملکرد شورا تاثیر منفی داشته باشد. در عین حال با معرفی کابینه یازدهم، حالا همه نگاه‌ها به ساختمان خیابان بهشت است تا ببینند چه کسی به‌عنوان شهردار تهران وارد این ساختمان خواهد شد. درباره شهرداری تهران و مسائل و دغدغه‌های حاشیه‌ای آن با دکتر هیربد معصومی، مشاور عالی شهردار تهران به گفت‌وگو نشستیم تا درباره این روزهای شورای شهر و شهرداری تهران صحبت کنیم. دکتر معصومی که به صراحت کلام مشهور است، در این گفت‌وگو از عملکرد شهردار فعلی و محسن‌ هاشمی در ریاست مترو دفاع می‌کند و سیاسی بودن شورای شهر را هم یک فرصت برای تبلور دموکراسی می‌خواند.متن این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

سیاسی بودن یا سیاسی نبودن یک شهردار چه تاثیری بر کار او خواهد داشت؟

این سوال، سوال ساده‌ای نیست و بحث بسیار مفصلی می‌طلبد. اما به طور خلاصه می‌گویم که شهردار شهر بزرگ و مهمی مثل تهران حتما باید سیاسی باشد. به هر حال در دوره‌های مختلف افرادی که در شهرداری تهران حضور داشتند، افرادی سیاسی بودند و حتی در انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا شدند اما افراد سیاست‌زده برای شهرداری مناسب نیستند.

در این دوره هیچ گروهی اکثریت مطلق را در شورای شهر در اختیار ندارد و هر دو جناح سیاسی کشور نیمی از صندلی‌های شورای شهر را در اختیار دارند. این مساله چه تاثیری در کار شورای شهر خواهد داشت؟

به شخصه این موضوع را مثبت می‌دانم. اگر قرار بود در شورای شهر ترکیبی یکدست وجود داشته باشد و همه افراد فقط موید افکار یکدیگر باشند، دموکراسی متبلور نمی‌شود.

به‌طور کلی شورای شهر این دوره را چطور ارزیابی می‌کنید؟

به‌نظرم ترکیب کنونی شورا ترکیب خوبی است. البته باید 6-5 ماه از کار شورا بگذارد و بعد درمورد آن کارشناسی و صحبت کنیم. اما افرادی هستند که تا حد خوبی با مدیریت شهری آشنا هستند و اینکه امیدوارم دیگران نیز برای عملکرد شورای شهر چالش ایجاد نکنند.

تقسیم صندلی‌های شورای شهر بین اصولگرایان و اصلاح‌طلبان می‌تواند بر عملکرد شهرداری تاثیر منفی داشته باشد؟

شورای شهر کار سیاسی نمی‌کند. به‌صورت تخصصی اگر بخواهیم بگوییم حوزه فعالیت شورای شهر اجتماعی، فنی و خدماتی است و کار آن بیشتر نظارت بر کارهای اجرایی است.

آشنایی اعضای شورای شهر با مسائل شهرداری چه تاثیری در عملکرد شهرداری خواهد داشت؟

آشنا بودن هم حسن است و هم عیب. شورای شهری که در کار اجرایی دخالت نکند، شورای خوبی خواهد بود و اگر این آشنایی منجر به دخالت شود، اشکال دارد اما اگر این‌ آشنایی موجب مساعدت و همفکری شود، بسیار خوب خواهد بود. باید ببینیم چه کسی شهردار می‌شود و شورای شهر عملکرد نظارت بر هزینه‌ها و درآمد را چطور انجام خواهد داد.

به نظر شما اولویت کار شورا و شهردار بعدی چه باید باشد؟

ما در این سال‌ها به سمت درآمدهای پایدار در شهرداری تهران حرکت کردیم و از 5-4 درصد درآمد پایدار به حدود 25-24 درصد رسیده‌ایم و به‌نظرم این باید یکی از برنامه‌های اصلی شهرداری باشد. ضمن اینکه به خاطر مسائل پیچیده شهرداری، شورای شهر بدل به شورای شهرداری شده چون کار فراوان است و تنوع و وسعت فراوانی دارد.

انتقادی که به دوره قبلی شهرداری وارد می‌شد این بود که برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی تحت تاثیر عمران شهر نادیده گرفته شده است. نظر شما در اینباره چیست؟

کار فرهنگی و اجتماعی در شهر تهران قطعا باید انجام شود اما در دوره قبلی هم برخلاف دوره‌های قبل از آن به کار فرهنگی توجه شد. آقای قالیباف معتقد بود باید شهرداری تهران بدل به نماد اجتماعی شود. البته به این نکته هم توجه کنید که شهرداری، وزارت فرهنگ و ارشاد نیست و متولی کارهای فرهنگی نهادهای دیگری هستند. به هر حال امیدواریم این کارها در دولت بعدی افزایش یابد.

نظر شما درباره شهرداری آقای محسن‌ هاشمی چیست؟

کاری با مسائل سیاسی ندارم و این صحبت را بر اساس تخصص و آشنایی خودم با شهرداری تهران می‌گویم. به‌نظرم وی یک مدیر خوب و توانمند برای پذیرفتن این مسئولیت هستند. البته این حرف را نه بر اساس احساس خودم که بر اساس تجربه‌ای می‌گویم که در زمان همکاری با وی کسب کردم. یکی از ویژگی‌های شهردار باید رابطه خوب با دولت باشد. شما در دولت قبلی دیدید که هشت سال اعتراض شد، نمایندگان مجلس، خیلی افراد دیگر گفتند اما بودجه مترو تامین نشد و شهرداری مجبور شد به خاطر اولویت‌ها اعتبارات بخش‌های دیگر را به مترو و بخش حمل و نقل ببرد مثل اعتبارات اجتماعی و فنی. به هر حال امیدوارم چه آقای مهندس ‌هاشمی و چه آقای دکتر قالیباف که شهردار تهران شوند، بتوانند موثر واقع شوند.

اگر جمع‌بندی خاصی دارید بفرمایید؟

اگر در شورای شهر تهران بودم کسی را به‌عنوان شهردار پیشنهاد می‌کردم که رابطه خوبی با دولت داشته باشد، همان‌طور که در شهرستان‌ها باید شهردار با استاندار هماهنگ باشد. به هر حال آقای ‌هاشمی هم تحصیلات مرتبطی دارند، هم فرد بسیار پرکاری بودند که به حداقل هزینه و حداکثر بازدهی در کارها توجه می‌کردند و اهل بریز و بپاش نبودند و به‌رغم همه مشکلات، دوران بسیار خوبی را در مترو سپری کردند.

نظرات بینندگان