arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۳۱۴۴
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۲ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۲

افتخارات جهاني دانشمند ۲۱ساله ايرانی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دانشمند جوان ايراني قرار است سال۲۰۱۴ در مقر سازمان ملل به‌عنوان نماينده ايران سخنراني كند.

به گزارش انتخاب به نقل از باشگاه خبرنگاران، سال ها قبل در خانواده‌اي تحصيلكرده و در مرزي‌ترين شهر استان آذربايجان‌غربي - ماكو - پسري متولد شد كه امروز يكي از افتخارات ارزشمند كشورمان محسوب مي‌شود.

سجاد يعقوبي، سومين فرزند يك خانواده ۷ نفره است كه از نوجواني به واسطه نبوغ و خلاقيت و هوش كم‌نظيرش قدم در عرصه اختراع و نوآوري گذاشت و حالا در آستانه ۲۱ سالگي با ثبت جهاني آخرين اختراعش افتخاري بزرگ براي كشور به ارمغان آورده است.

وي تاكنون ۱۹ اختراع را به نام خود ثبت كرده در مسابقات و المپيادهاي جهاني گوناگوني شركت كرده و هر بار نيز با مدالي افتخارآفرين به كشور بازگشته است.

اين مخترع جوان گفت: از كودكي علاقه بسياري به درس و تحصيل داشتم. از همان ابتدا نيز در كنار درس و مدرسه، زبان انگليسي را فراگرفتم و اکنون به طور كامل به اين زبان مسلط هستم.

همچنين به علت كمك پدرم و حمايت‌هاي وي و تشويق‌هاي مادرم در دوره‌هاي علمي، آموزشي زيادي شركت كرده و مداركي معتبر گرفتم. تاكنون در ۱۷ المپياد جهاني شركت کرده ام كه از جمله مسابقات جهاني مخترعان امريكا بود كه موفق به دريافت مدال طلا شدم. در مسابقات جهاني اختراعات ژنو سوئيس در بخش پزشكي مدال طلا گرفتم و در المپياد جهاني اختراعات ۲۰۱۰ آلمان نيز مقام نخست را كسب كردم.

وي درباره اختراعاتش گفت: تاكنون ۱۹ اختراع را به نام خود ثبت كرده‌ام، ازجمله آن‌ها كمربند رفع خستگي و كاهش استرس، دستگاه تقويت كننده و رفع خستگي چشم، روبات سمپاش نوين، هدبند ضد سردرد كه در مسابقات جهاني كره‌جنوبي مدال طلا را برايم به ارمغان آورد. همچنين ساخت روبات امدادگر كه در مسابقات جهاني ربوكاپ مدال نقره گرفت. چند اختراع ديگر هم دارم كه با هر كدام توانستم مقام‌هاي ارزشمندي براي خود و كشور به ارمغان بياورم.

سجاد كه هم اكنون دانشجوي سال دوم پزشكي در يكي از معتبرترين دانشگاه‌هاي استانبول تركيه است ، گفت: حدود ۲ سال قبل موفق شدم از دانشگاه «هانوفر» آلمان پذيرش بگيرم. به همين علت يك سال در كالجي واقع در استانبول زبان آلماني خواندم، اما در همين موقع دريافتم قرار است به زودي در استانبول يك بيمارستان روباتيك ساخته شود كه از سراسر دنيا به دنبال چهار نفر مي‌گردند تا به آن‌ها آموزش دهند و درباره اين طرح كار كنند، بنابراين بلافاصله اقدام كردم اما آن‌ها گفتند ما دانشجوي كارشناسي ارشد را مي‌پذيريم.

با اين حال وقتي متوجه شدند چه مقام‌هايي در دنيا كسب كرده‌ام و چه مدارك علمي معتبري دارم قرار شد شرایط پذيرش مرا در يك كميسيون ۵ نفره بررسي كنند. سرانجام نيز پاسخ آن‌ها مثبت بود و من به‌عنوان يكي از اعضاي اين گروه ۴ نفره پذيرفته شدم، در حال حاضر نيز با حمايت آن‌ها سرگرم تحصيل و آموزش هستم و به‌عنوان كمك جراح نيز فعاليت مي‌كنم.

وي درباره ثبت جهاني اختراعش نيز اظهار کرد: وقتي با رئيس دانشكده پزشكي دانشگاه استانبول از نزديك آشنا شدم وي پذيرفت كه مرا به‌عنوان دستيار در عمل‌هاي جراحي‌اش شركت دهد. حضور در اتاق عمل و مشاهده مشكل بزرگي كه جراحان مغز و اعصاب هنگام عكسبرداري از تومورهاي مغزي داشتند نخستين جرقه براي آخرين اختراعم را در ذهنم ايجاد كرد، چرا كه متوجه شدم پزشكان نمي‌توانند مكان دقيق تومور را در مغز مشخص كنند. بنابراين به فكر افتادم دستگاهي اختراع كنم كه محل دقيق تومور را رديابي كند.

بدين‌ترتيب پس از يك سال كار و با كمك پروفسور «كيليج» كه از مشهورترين جراحان مغز و اعصاب تركيه است اين دستگاه را اختراع كردم سپس با حمايت دانشگاه محل تحصيلم در استانبول كه هزينه ۱۵ هزاردلاري ثبت جهاني اين اختراع را تقبل كردند موفق شدم اختراعم را به‌نام كشور ايران در جهان ثبت كنم.

سجاد كه از بي‌توجهي و كم‌لطفي برخي مسئولان داخلي در مورد اختراعاتش گلايه داشت گفت: آخرين اختراعم در ايران يك دستگاه براي رفع خستگي چشم بود كه در دنيا نظير نداشت. هزينه توليد اين دستگاه۲ هزار تومان بود و من مي‌خواستم حدود ۱۰ هزار عدد از آن در كشور توليد كنم اما به هر سازمان، وزارتخانه، نهاد و ارگاني مراجعه كردم تا وام بگيرم هيچ‌كدام كمكم نكردند و با بي‌مهري آن‌ها روبه‌رو شدم. اما اکنون همين دستگاه را به كشور تركيه آوردم كه با استقبال زياد در حال توليد است.

سجاد در پايان گفت: با آنكه هم‌اكنون در كشوري ديگر در حال تحصيلم و با حمايت مالي آن‌ها اختراعم به ثبت جهاني رسيد، اما هميشه خودم را يك ايراني دانسته و مي‌دانم و همه اختراعاتم را به‌نام كشورم ايران ثبت مي‌كنم.

سجاد يعقوبي، دانشمند جوان ايراني قرار است سال۲۰۱۴ در مقر سازمان ملل به‌عنوان تنها نماينده ايران درباره مسائل سلامت جهاني سخنراني كند.

نظرات بینندگان