arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۵۹۳۶
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۵ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۲

سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرطان پستان يكي از مهمترين و شايع‏ترين بيماري‏ها در زنان است و دانستن اطلاعات اساسي در اين زمينه براي هر زني اگرچه دچار اين بيماري نيز نباشد به دليل شايع بودن و مهم‏ بودن بيماري لازم است.

به گزارش مهر، سرطان پستان شايعترين سرطان در خانم‌هاست به طوريكه در كشور آمريكا از هر 9 زن، يك مورد مبتلا به سرطان پستان وجود دارد.

بنابراين با در نظر داشتن شيوع بالاي اين سرطان باید بانوان در مورد اين بيماري اطلاعات كافي داشته باشند تا ضمن اهميت دادن به آن، براي بررسي‌هاي بيشتر تشخيصي بموقع به پزشک مراجعه كنند.

هرچه زودتر اين بدخيمي تشخيص داده شود، امكان درمان بيمار بيشتر و بهتر خواهد بود

متخصص رادیوتراپی- آنکولوژی بیمارستان بعثت همدان در این خصوص افزود: در ابتدا بايد تأكيد شود كه هرچه زودتر اين بدخيمي تشخيص داده شود، امكان درمان بيمار بيشتر و بهتر خواهد بود.

دکتر سپیده بهنود افزود: زماني كه بيمار با گسترش بيماري در تمام بدن مراجعه كند، اقدامات درماني بيشتر در راستای بهبود كيفيت زندگي وي خواهد بود و انتظار طول عمر خاصي را در اين گونه بيماران نداريم.

این متخصص رادیوتراپی– انکولوژی توصيه کرد: خانم‌ها حتماً معاينه ماهانه خود را انجام دهند و كوچكترين تغييري از نظر سايز، ايجاد غده، دردناك شدن، مشاهده ترشحات در نوك سينه، تغييرات در پوست پستان، تورفتگي نوك پستان را جدي بگيرند و سريع به پزشك مراجعه كنند.

بهنود براي تشخيص خوب و دقيق بيماري علاوه بر بحث معاينه كلينيكي كه توسط پزشك صورت مي‌گيرد به انجام اقدامات تصويربرداري از نوع ماموگرافي، سونوگرافي و گاهيMRI  اشاره کرد كه بسته به مورد و با توجه به سن بيمار انجام می‌شود.

متاسفانه بيمار حاضر به پذيرفتن مسئله نيست و آن را انكار مي‌كند

وی اظهار داشت: پس از معاينه و اقدامات تصويربرداري پزشك ممكن است انجام نمونه‌برداري را صلاح بداند كه توصيه مي‌شود بيمار حتماً اين قضيه را جدي بگيرد زيرا متأسفانه به وفور ملاحظه مي‌شود كه بيمار حاضر به پذيرفتن مسئله نيست و آن را انكار مي‌كند.

وی گفت: در صورتي كه بدخيمي در پستان بيمار وجود داشته باشد با تعلل در درمان، فرصت رشد را كاملاً داشته و بيماري پیشرفت می‌کند.

دکتر بهنود با بیان اینکه پس از نمونه‌برداري صورت گرفته و بر اساس گزارش پاتولوژي تصميم‌گيري درماني انجام خواهد شد، ادامه داد: وقتي بدخيمي سايز كوچكي داشته باشد و پيشرفته نباشد مي‌توان با جراحي به صورت برداشتن توده همراه با حاشيه پاك، اقدام کرد و به دنبال آن بيمار پرتودرماني شود و لزومي به انجام عمل برداشتن كامل پستان وجود ندارد.

وی گفت: در مطالعات اثبات شده در بيماراني كه توده با حاشيه پاك برداشته شده و باقيمانده پستان پرتودرماني شده،  كنترل موضعي مشابه با زمانی بوده که برداشتن كامل پستان صورت گرفته است.

وي افزود: پس از برداشتن بدخيمي پستان با توجه به اندازه توده و وضعيت غدد لنفاوي برداشته شده، بيمار كانديد دريافت شیمی درمانی خواهد شد.

متأسفانه بيماران ديد بدي نسبت به شيمي‌درماني پيدا كرده‌اند،

متخصص آنكولوژي- راديوتراپي بعثت در مورد شيمي‌درماني نيز با بيان اينكه متأسفانه بيماران ديد بدي نسبت به شيمي‌درماني پيدا كرده‌اند، اظهار داشت: فرايند شيمي‌درماني صرفاً دارويي است كه بايد تحت نظر پزشك متخصص تزريق شود و در صورتي كه اقدامات قبل از شروع شيمي‌درماني به خوبي صورت گيرد بيمار مشكل خاصي نخواهد داشت.

بهنود با تأكيد بر اينكه سرطان پستان مسري نيست و شيمي‌درماني كه براي بيمار صورت مي‌گيرد، عارضه يا مشكلي براي اطرافيان ايجاد نمي‌كند، ادامه داد: در مورد انجام پرتودرماني نيز بسته به وضعيت سرطان بيمار از نظر سايز توده، تعداد غده‌هاي لنفاوي برداشته شده، تعداد غده‌هاي لنفاوي درگير، سن بيمار، جراحي حفظ پستان يا برداشته شدن كامل آن و وجود فاكتورهاي بد همراه با بیماری براي انجام يا عدم انجام پرتودرمانی تصميم‌گيري مي‌شود.

پرتودرماني هيچگونه عارضه‌اي براي اطرافيان ندارد

وی گفت: پرتودرماني هيچگونه عارضه‌اي براي اطرافيان ندارد و اشعه در زمان روشن بودن دستگاه در اتاق درمان به محدوده درماني بيمار تابانده مي‌شود.

اين متخصص در ادامه در خصوص ارجاع و معرفي صحيح بيماران مبتلا به كانسر پستان از سوي پزشكان عمومي مراكز درماني و به ويژه روستايي نيز تأكيد كرد: در برخي موارد همكاران پزشك، بيمار را به مراکز نامرتبط ارجاع مي‌دهند كه اين پروسه موجب مي‌شود بيمار پس از مدتي سردرگمي زماني برای درمان مراجعه كند كه توده فرصت رشد يافته و در بعضی مواقع امكان درمان كامل بيمار وجود ندارد.

دكتر بهنود با بيان اينكه در سمینار تازه‌های سرطان پستان، بسياري از پزشکان مطرح کرده‌اند که نمی‌دانیم در شرایط مراجعه بیمار با سرطان پستان چه كار کنیم، ارجاع درست مریض به جراح را گام اول در درمان بموقع بیماري دانست و اظهار داشت: جراح پس از تشخیص توده یا هرگونه شک و انجام نمونه‌برداری در صورت صلاحدید، بيمار را برای ادامه درمان به متخصص آنکولوژی (سرطان) معرفي مي‌كند.

وي اظهار داشت: در مرکز بعثت، بیماران مبتلا به كانسر پستان به صورت تیمی درمان می‌شوند که امکان درمان مناسب را فراهم می‌کند.
نظرات بینندگان