arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۴۰۲۵
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۰۹ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۲

جلیلی: در فتنه88 عده ای به دنبال وتو کردن رای مردم بودند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فارس: سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مشکلات نظام بانکی کشور گفت: امروز معوقه بانکی ۶ نفر به اندازه دو برابر یارانه یک ماه ملت است.

وی طی سخنانی در مسجد الزهرا(س) شهرستان اراک گفت: کسانی که در موضع مسئولیت قرار می‌گیرند، این وظیفه برای آنها سنگین‌تر است. آنها تنها وظیفه فردی ندارند بلکه وظیفه اجتماعی و سیاسی نیز دارند. وظیفه حکومت این است که ایمان را در تمام عرصه‌ها جاری کند تا این قاعده الهی برقرار شود.

وی افزود: وظیفه حکومت این است که در این چارچوب فعالیت‌های خود را متمرکز کنند و تنها از فعالیت‌های سیاسی به دنبال کسب قدرت و یا قدرت اقتصادی نباشد.

گزیده سخنان وی از این قرار است:

• ما نباید به دنبال یک قهرمان باشیم که مجموعه‌ای از اعمال را انجام دهد و تمام مشکلات حل شود.

• در فتنه 88 عده‌ای قصد داشتند تا رای مردم را وتو کنند. این عده باور نداشتند که رای همه مردم باید مساوی باشد و می گفتند چون خواست آنها شخص دیگری بود، باید رای مردم وتو شود. شاخصه مهم ولایت، دفاع از رای مردم و توده بود که اجازه نداد رای آنها وتو شود. مشارکت مردم تنها برای انتخابات نیست و اگر قرار است پیشرفتی مبتنی بر گفتمان اسلام ناب باشد، باید ظرفیت تمام آحاد مردم در تمام زمینه‌ها آزاد شود.

• وظیفه دستگاه‌های دولتی این است که اگر فردی از آحاد مردم به دنبال بروز توانایی خود است، نگران گذشتن از هفت خوان دستگاه‌های دولتی نباشد.

• {با اشاره به اینکه میزان یارانه اعطا شده به مردم در هر ماه 2 هزار و 800 میلیارد تومان است} این در حالی است که 11 هزار میلیارد تومان معوقه بانکی در اختیار 23 نفر است و از این میزان 5 هزار میلیارد تومان از آن در اختیار 6 نفر است که آن را پس نمی‌دهند. تنها معوقه‌ای که در اختیار این 6 نفر است به اندازه دو برابر یارانه‌ای است که 70 میلیون نفر می‌گیرند.

• آیت‌الله دری نجف‌آبادی به من گفت که در همین شهر شخصی است که 440 میلیارد تومان معوقه بانکی دارد و آن را پس نمی‌دهد. اگر ساز و کارهای کشور و ساز و کارهای بانکی و اقتصادی با اقتدار مدیریت شود کسانی نخواهند توانست که از سرمایه‌های ملت این چنین استفاده کنند.

• هم‌اکنون 15 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق ملی توسعه در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته است و 85 درصد از هزینه ایجاد سیستم آبیاری تحت فشار به عنوان وام در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد اما بسیاری از آنان نقدینگی لازم برای پرداخت 15 درصد باقیمانده را نیز ندارند.
نظرات بینندگان