پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان با فنآوری "متمرکز" یا "کانونی"، در امارات متحد عرب و در نزدیکی ابوظبی افتتاح شد.
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ این نیروگاه قادر است برق مورد نیاز بیستهزار واحد مسکونی را تأمین کند. امارات متحد عرب برنامۀ گسترده و درازمدتی را برای بهرهبرداری از منابع انرژی تجدیدپذیر (باد، خورشید، دریا...) به اجرا گذاشته است.
روز یکشنبه، امارات متحد عرب بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان را به اسم "شمس-١" افتتاح کرد.
این نیروگاه با ظرفیت تولید صد مگاوات، برق مورد نیاز ٢٠هزار واحد مسکونی را تأمین خواهد کرد. هزینۀ ساخت نیروگاه شمس حدود ٦٠٠ میلیون دلار اعلام شده است.
سلطان جابر، رئیس شرکت مصدر که مسئولیت اجرای طرح را به عهده داشته، توضیح داد که ابوظبی قصد دارد هفت درصد از انرژی موردنیاز خود را از منابع تجدیدپذیر تولید کند.
به گفتۀ سلطان جابر این نیروگاه هماکنون به تنهایی ده درصد از انرژی خورشیدی با روش تمرکز یا کانونی را در جهان تولید میکند.در این روش، آینههای مقعر نور خورشید را روی یک نقطۀ مشخص متمرکز میکنند. روش دیگر، روش فوتو ولتاییک نام دارد. نیروگاه شمس در واقع بزرگترین نیروگاه جهان در ردۀ فنآوری کانونی به حساب میآید.
در این نیروگاه، آینههای مقعر مساحتی معادل ٢٨٥ زمین فوتبال را میپوشانند. تأسیسات در بیابان مدینه زاید، در ١٢٠ کیلومتری ابوظبی ساخته شده است.
شرکت مصدر ٦٠درصد پروژه و شرکتهای فرانسوی توتال و سولار اسپانیا ٤٠درصد پروژه را در دست دارند.