arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۰۵۴۸
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۰ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۱

هوای زمین طی چهار هزار سال هیچ‌وقت به این گرمی نبوده‌است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گفت‌وگو درباره شرایط اقلیمی و گرمایش زمین موضوع تازه‌ای  نیست، ولی اندازه‌گیری دمای سطح زمین از بیش از یازده هزار سال قبل تاکنون، هرگز پیش از این سابقه نداشته است.

بر اساس گزارش نشریه ساینس که روز جمعه منتشر شده، گروهی از پژوهشگران دانشگاه ایالتی اورگان آمریکا برای بررسی و مقایسه چگونگی بالا رفتن دمای هوا در سطح کره زمین از بیش از یازده هزار سال پیش تاکنون دست به انجام تحقیقات گسترده‌ای زدند.

این پژوهش نشان داد که دست‌کم از چهار هزار سال پیش تاکنون، متوسط دمای هوای کره زمین هیچ‌وقت به این درجه گرم نبوده است، و کره زمین طی دهه‌های آتی با گرمایی روبه‌رو می‌شود که از پیش از عصر یخبندان به این‌سو سابقه نداشته است.

بنا بر گزارش روزنامه نیویورک تایمز، در این پژوهش جامع برای تخمین دمای هوا در طول بیش از یازده هزار سال گذشته، دانشمندان به هشت شیوه از جمله بررسی شکل و قطر حلقه‌های تنه درخت، فسیل‌های دریایی، و رسوبات آبی دریاچه‌ها و اقیانوس‌ها به تحقیق پرداخته‌اند.

نتیجه این تحقیق معلوم کرد که دمای هوا از پنج هزار سال پیش در روندی بسیار کند ۱٫۳ درجه فارنهایت  پایین آمد. ولی این کاهش دما در حدود ۱۰۰ سال پیش متوقف شد، و از آن زمان در چرخشی معکوس و باشتاب، دمای هوا شروع به بالا رفتن کرد. به این ترتیب  کاهش دمایی که پنج هزار سال طول کشیده، ظرف ۱۰۰ سال دوباره به حالت قبل برگشت.

روزنامه لس‌آنجلس تایمز هم در گزارشی در این باره، به نقل از یکی از اقلیم‌شناسان سازمان ناسا، نوشت که مقیاس یک درجه فارنهایت را اصلا نباید دست کم نگرفت چرا که کاهش ۱۰ درجه فارنهایت می‌تواند جهان را به عصر یخبندان بازگرداند و افزایش حدوداً دو درجه‌ای فارنهایت دما هم باعث افزایش بیش از ۲۰ متری سطح آب دریاها می‌شود.

به گزارش لس‌آنجلس تایمز به نقل از شان مارکوت، مدیر تیم دست‌اندرکار این تحقیق، اگر روند گرمایش زمین به همین شیوه ادامه یابد، تا پایان قرن حاضر، یعنی ۸۷ سال دیگر، بشر با گرمایی ورای هرآنچه جامعه بشری پس از عصر یخبندان تاکنون تجربه کرده مواجه خواهد شد.

از سوی دیگر، به گزارش نیویورک تایمز  دانشمندان معتقدند که افزایش زیاد گازهای گلخانه‌ای از روند طبیعی بازگشت به دوره کاهش دما جلوگیری می‌کند. بنا بر این گزارش به نقل از دکتر مان، یکی از پژوهشگران دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا، افزایش دما در کوتاه‌مدت بقای بسیاری از گونه‌ها را تهدید می‌کند ضمن اینکه تمدن بشری را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

بنا براین گزارش، دوره فعلی زمین‌شناسی با نام هولوسین بیش از ۱۱ هزار سال قبل  با افزایش دما و آب شدن بخش‌های بزرگی از لایه‌های یخی نیم‌کره شمالی آغاز شد، و به عقیده دانشمندان شرایط اقلیمی معتدل دوره هولوسین بود که موجب تولید وسیع آذوقه و در نتیجه پاگرفتن تمدن بشری بر روی کره زمین شد. بشر با تغییر شیوه زندگی خود از شکار  دست کشید و به کشت‌وکار روی آورد.
نظرات بینندگان