صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۹۸۸۴۴
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۰۸ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۱
بی‌اغراق "اعتیاد" ویرانگرترین بلایی است که دامن‌گیر انسان عصر حاضر شده است، این بلای ویرانگر که همچون توده‌های سرطانی هر روز بخش‌های بیشتری از پیکره انسان معاصر در در بر می‌گیرد، گذشته از همه اثرات منفی فردی آن، بطور حیرت آوری اجتماع را نیز تحت شعاع قرار داده، بطوری که باید ریشه بسیاری از بزهکاری‌های دیگر را در گندزار اعتیاد جستجو کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: اعتیاد دارای جنبه‌های متعدد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، روانی، اخلاقی و حقوقی است و درست هم از این رو است که باید مبارزه با آن اولویت اول بسیاری از نهادها در سرتاسر دنیا باشد، چرا که این بلای ویرانگر، فارغ از مرزهای جغرافیایی با شکستن مرزهای سنی و اجتماعی به سرعت در سکوتی مرگبار، همچون توده‌های سرطانی روز به روز در درونی‌ترین لایه‌های اجتماعی فرو رفته و از اقشار مختلف اجتماع قربانی می‌گیرد.

*** یک متخصص روانشناس بالینی: امروزه اعتیاد، سن و سال هم نمی شناسد

اعتیاد یک معضل بزرگ فردی اجتماعی است، معضلی که متاسفانه امروزه حتی سن و سال هم نمی‌شناسد و هر دو جنس زن و مرد را نیز در بر گرفته این عارضه دلایل زیادی دارد، از جمله تربیت ناصحیح فرزند خانواده‌ای از هم گسیسته عدم اعتماد به نفس و... باید در صدد باشیم که عوامل و راهکارهای رفتار صحیح با فرزندان را بدانیم تا حداقل خود و خانواده را از این خطرات مصون کنیم.

یک متخصص روانشناس بالینی، اعتیاد را عادت کردن و خوگرفتن به یک عادت نکوهیده عنوان و خاطرنشان کرد: ابتلای اسارت آمیز به ماده مخدر که از نظر جسمی یا اجتماعی زیان آور شمرده شود، اعتیاد نام دارد.

دکتر مستوره صداقت در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، تصریح کرد‌: اعتیاد پاسخ فیزیولوژیک بدن است به مصرف مکرر مواد مخدر که از طرفی سبب تسکین و آرامش موقت و گاهی نیز سبب تحریک و نشاط گذرا برای افراد خواهد شد.

وی، عوامل متعددی را در رغبت نوجوانان و جوانان به مواد مخدر موثر دانست و گفت: عوامل فردی‌، عوامل محیطی و عوامل خانوادگی، سه عامل اصلی بروز این معضل در افراد است.

دکتر صداقت ادامه داد: خانواده تاثیر بسزایی بر روی نوجوانان و جوانان دارد و نا آگاهی والدین‌، عدم ارتباط صمیمی والدین و کودک، نبود نظم در خانواده و... ، ارتکاب و بروز بزهکاری را در فرزندان افزایش می‌دهد.

وی افزود: ابراز علاقه خانواده به فرزندان، داشتن اطلاعات کافی در خصوص مواد اعتیاد آور و داشتن نظم و قاعده، افزایش قدرت اعتماد به نفس در فرزندان، تشویق آنان به انجام تفریحات سالم، توجه به خواسته‌های منطقی آنان و گرایش آنها به مسائل اخلاقی و مذهبی سبب می‌ شود والدین بتوانند در راستای عدم وابستگی فرزندان خود گام بردارند.

این متخصص روانشناس بالینی تصریح کرد: برقراری رابطه صحیح پدر و مادر با کودک، سبب می شود که رشد شخصیت آنها سیر طبیعی داشته باشد و از انحراف و کجروی مصون بمانند البته بالعکس حمایت بیش از حد به کودک نیز سبب می‌شود کودک بسیار پر توقع و ناز پرورده بار بیاید و چنین افرادی کم کم به صورت یک فرد ضداجتماعی در می‌آیند.

*** برخی از سودجویان از اینترنت به منظور گسترش دایره فروش موادمخدر خود استفاده می‌کنند

این استاد دانشگاه به ایسنا گفت: یکی دیگر از عوامل اجتماعی گرایش نوجوانان به اعتیاد، وسایل ارتباط جمعی است. ابزاری نظیر اینترنت، موبایل و متاسفانه دسترسی آسان به اینترنت بسیار زیاد افراد و گروه‌ها را برای استفاده از این وسیله به منظور ترویج یا تسهیل فعالیت‌های غیرقانونی مربوط به مواد مخدر تشویق کرده است.

وی تصریح کرد: برخی از سودجویان از اینترنت به منظور گسترش دایره فروش خود برای آلوده کردن جوانان و درگیر کردن آنان در رفتارهای غیرقانونی از جمله قاچاق مواد مخدر‌، کلاهبرداری در کارت‌های اعتباری و سایر جرم های مالی استفاده می‌کنند.

دکتر صداقت افزود: یکی دیگر از عوامل گرایش نوجوانان به اعتیاد معاشرت با همسالان معتاد است، به خصوص در سنین نوجوانی که فرد سعی می‌کند از اتکای خود به خانواده بکاهد و برای حفظ استقلال شخصیتی به دنبال تکیه گاهی دیگر است.

این متخصص روانشناس بالینی، خاطرنشان کرد: در این شرایط نظارت والدین باید غیرمستقیم باشد و به صورت دورادور نوجوانان را تحت کنترل داشته باشند بطور مثال ببینند فرزندانشان پول خود را چگونه خرج می‌کنند و یا در مهمانی‌ها، والدین با حضور غیر مستقیم نظارت کنند، چراکه همان قدر که نظارت بیش از حد پسندیده نیست اعتماد بیش از حد هم هم صحیح نیست.

دکتر صداقت روش کم کردن تدریجی ماده مخدر، روش استفاده از داروهای ترک اعتیاد به طور سرپایی، روش استفاده از داروهای ترک اعتیاد با بستری شدن بیمار در بیمارستان و روش سم‌زدایی را از جمله روش‌های ترک اعتیاد عنوان و خاطر نشان کرد: ترک اعتیاد بیشتر جنبه روانی دارد و یک فرد وابسته به مواد از نظر روانی باید بخواهد که از این شرایط منفک شود سپس برای روش‌های دیگر اقدام کند.

وی تصریح کرد‌: مشاوره فردی و خانوادگی نوجوانان و جوانان معتاد برای ترک اعتیاد از مصرف دارو تاثیرگذارتر است.

سرپرست بهزیستی گرمسار: یک کمپ ترک اعتیاد و 3 مرکز "ان ای"در گرمسار فعالیت دارند

سرپرست اداره بهزیستی شهرستان گرمسار نیز به ایسنا گفت: یک کمپ ترک اعتیاد و 3 مرکز "ان ای" در گرمسار فعالیت می‌کند.

محمد نسیمی اظهار کرد: ماهیت مراکز "ان ای" با کمپ‌های ترک اعتیاد متفاوت است. در مراکز ان ای که به صورت تشکل‌های مردمی هستند، افرادی که بهبود یافته‌اند، آ ن را مدیریت می‌کنند و به صورت مرحله‌ای به معتادان برای ترک یاری می‌رسانند.

نسیمی افزود: این مراکز، به صورت خودیاری و درمانی و بدون وابستگی به درمان خود می‌پردازند.

*** به اعتیاد زنان بی‌توجه نباشیم

نادیا امانی، رییس کمپ ترک اعتیاد امید گرمسار گفت: مهمترین وظیفه کمپ‌های ترک اعتیاد گذراندن دوره سم‌زدایی است.

وی ادامه داد: دوره سم‌زدایی برای معتادان به مواد مخدری نظیر تریاک 21 روز استف اما امروزه متاسفانه به دلیل گرایش بیشتر جوانان به مواد مخدر محرک و صنعتی، دوره سم‌زدایی به 28 تا 30 روز رسیده است.

رییس کمپ ترک اعتیاد امید در خصوص روش سم‌زدایی گفت: این روش آخرین و پیشرفته‌ترین روش ترک است که چند سالی است در کشور ما نیز انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: در این روش فرد معتاد بین 4 تا 6 ساعت توسط متخصص، بیهوش می‌شود، در مدت بیهوشی داروهایی به بیمار تزریق می‌شود و معمولا فرد معتاد بعد از به هوش آمدن بسیاری از علائم جسمی ترک ماده‌مخدر را ندارد، مگر عوارض معمولی بعد از بیهوشی.

امانی به خبرنگار ایسنا گفت: در بعضی از مواقع مسئولان کمپ با توافقی که با خانواده‌ها دارند، بیمار را حدود 3 ماه در کمپ نگهداری می‌کند، زیرا اگرچه بیمار از نظر جسمی دیگر وابسته به مواد نیست، اما از نظر روحی هنوز آمادگی حضور در اجتماع و در بسیاری از موارد حتی آمادگی حضور در جمع خانواده را نیز ندارد.

*** تنها 5 درصد از فرآیند ترک توسط کمپ صورت می‌گیرد

امانی خاطر نشان کرد: بیمارانی که مواد مخدر سنتی همچون تریاک مصرف می‌کنند، در هنگام ترک بیشتر با دردهای جسمی همراه هستند، اما افرادی که مواد صنعتی و محرک استفاده می‌کنند، بیشتر از نظر روانی وابسته هستند و در هنگام ترک مراقبت و رسیدگی بیشتری نیاز دارند.

وی با اشاره به مداخله خانواده و اطرافیان در طول دوره ترک اعتیاد، گفت تنها 5 درصد از کار ترک در حقیقت توسط کمپ صورت می‌گیرد و مابقی آن باید توسط فرد و حفظ اراده خود آن انجام شود.

امانی از کسب موافقت اصولی کمپ استانی بانوان خبر داد و افزود: در صورت تهییه مکان، پروانه فعالیت این مرکز نیز اخذ خواهد شد.

وی در پایان گفت: کمپ امید از سال 90 در گرمسار فعالیت می‌کند و تا کنون نزدیک به 300 نفر را پذیرش کرده است.