صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۹۳۹۵۲
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۶ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس‌جمهور با بیان اینکه نفت لکوموتیو اقتصاد و صنعت نفت ماست بر لزوم ایجاد پژوهشکده اقتصاد نفت برای بررسی آثار توسعه این صنعت در کل کشور تاکید کرد.

به گزارش فارس، ‌محمود احمدی‌نژاد در آئین بهره‌برداری رسمی از پژوهشگاه صنعت نفت و رونمایی از محصولات نانو ساختار کربنی این مرکز، اظهار داشت: پروسه ملی شدن صنعت نفت هنوز کامل نشده و باید حداکثر بهره را از این نعمت خدایی بی بدیل داشته باشیم.

وی افزود: در حال حاضر برداشت ما از میادین نفتی به طور متوسط 25 درصد است که 30 تا 35 درصد آن به جیب دیگران می‌رود.

رئیس‌جمهور گفت: قیمت نفت سیاسی تعیین می‌شود و در واقع ارزان خری و گران فروشی می‌کنند تا از این طریق فشارهای سیاسی را افزایش دهد.

احمدی‌نژاد افزود: اگر چه می‌توان معادله قیمت گذاری سیاسی را با هم افزایی همت وتوان داخلی بر هم زد، اما این کار در کوتاه مدت تحقق نمی‌یابد ولی می‌توانیم در عرصه طراحی ومهندسی اقدامات مؤثری انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر قیمت ارز اقتصادی تعیین می‌شد با حفظ سایر قیمت‌ها، قیمت کنونی آن 1.8 برابر قیمت فعلی بود.

رئیس جمهور گفت: در سال‌های اخیر سالانه حدود 25 میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایه گذاری کرده‌ایم.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: اگر سودی که از برداشت‌ها به جیب دیگران می‌رود به داخل کشور بازگردد، حدود 9 میلیارد دلار می شود که بسیار برای کشور مفید است و ارزش افزوده زیادی ایجاد می‌کند.

وی متذکر شد: باید به جای نگاه درآمدی به نفت که پولی را در بودجه سالانه از محل درآمدها قرار دهیم، به نفت نگاه راهبردی داشته باشیم که این تغییر نگرش از ماموریت‌های پژوهشگاه صنعت نفت است.

رئیس جمهور با بیان اینکه نفت لکوموتیو اقتصاد و صنعت ماست بر لزوم ایجاد پژوهشکده اقتصاد نفت به منظور بررسی آثار توسعه صنعت نفت در کل کشور تاکید کرد.

احمدی‌نژاد افزود: باید مسائل نفت به طور جامع دیده شود و در کنار بررسی صنایع بالادستی و پایین دستی و محیط زیست به آثار نفت و حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی و رابطه آن با کشاورزی نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی بر همین اساس لزوم توجه برنامه درازمدت راهبردی در حوزه انرژی و نفت را متذکر شد و ادامه داد: اگر در کشور پالایشگاه‌های کوچک ایجاد کنیم این پالایشگاه  تا 10 سال دیگر تولید کننده بنزین و گازوئیل خواهند بود و محصولات پالایشگاه‌های بزرگ را می‌توانیم صادر کنیم.

رئیس جمهور اظهار داشت: اکنون پژوهشگاه صنعت نفت از طریق ساخت برخی تجهیزات صاحب لیسانس شده  اما باید با کمک سازمان استاندارد اقدام به تعریف استانداردها کند.

احمدی‌نژاد افزود: دولت نیز در کوتاه مدت  لیسانس‌های پژوهشگاه تضمن می‌کند تا متخصصان خطرپذیری کرده و قطعات مورد نیاز کشور را بسازند.

وی خاطرنشان کرد: علیرغم همه اقدامات خوب انجام شده در صنعت نفت هنوز در اول راه هستیم و باید به پایگاه دانش فنی در این حوزه تبدیل شویم.

احمدی‌نژاد با تاکید بر لزوم استفاده از تجربه دیگران در عین حال گفت که کسب یک محصول از مواد اولیه راه‌های گوناگون دارد که باید ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین و کوتاه‌ترین راه را پیدا کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به پرتاب موجود زنده به فضا از سوی کشورمان در روزهای اخیر این کار را اتفاقی بزرگ دانست و گفت: ایران می‌تواند در همه زمینه‌ها در صدر قرار گیرد و با سرعت پله‌های پیشرفت را طی کند.

احمدی‌نژاد افزود: استعداد، همت، غیرت و دلسوزی ملت ایران این امید را می‌دهد که به پایگاه دانش و صدور فناوری و نیروی انسانی تبدیل شویم و صنعت نفت می‌تواند در این عرصه پیشتاز باشد.

وی با تاکید بر لزوم حمایت وزارت نفت از پژوهشگاه صنعت نفت در کنار استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها تصریح کرد: باید پژوهشگاه  نقطه برنامه‌ریزی برای  پاسخگویی به نیازهای پژوهشی در صنعت نفت باشد و با نقش هدایتگرایانه از اتلاف منابع و فرصت و چند باره کاری‌ها را جلوگیری کنند.

رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه ظرف 5 سال آینده می‌توان در بهره‌برداری کامل از منابع نفتی انقلاب کرد، ابراز امیدواری کرد همانطور که در دوره انقلاب صنعت نفت پیشتاز بوده در دوره سازندگی نیز پیشتاز باشد.

پیش از سخنان رئیس جمهور، وحید حدادی اصل رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گزارشی از فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های بزرگترین مرکز تحقیقی نفتی در کشور ارائه کرد.

رستم قاسمی وزیر نفت نیز در این مراسم اعلام کرد که در صنعت نفت کشور سرمایه‌گذاری‌های خوبی صورت گرفته و اکثر پروژه‌های نفتی در کشور فعالند و توسعه این صنعت در نقطه اوج خود قرار دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در پارس جنوبی بیش از 19 فاز به صورت همزمان با صد هزار نیروی کار فعال است، متذکر شد که حجم بالای فعالیت‌های نفتی نشانگر عبور از مسیر سخت تحریم‌ها و رسیدن به نقطه مطلوب در این حوزه است.