صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۸۴۳۳
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۲۰ - ۰۱ دی ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ششم می گوید: حتی در دوران هرج و مرج کشور در سال های اولیه تشکیل نظام جمهوری اسلامی که اتفاقاتی مانند ترورها، خنثی سازی کودتای نوژه و... پیش آمده بود، امام اجازه دخالت در حریم خصوصی افراد را نمی دادند.


حجت الاسلام و المسلمین ناصر قوامی در گفت و گو با جماران، در خصوص دلایل صدور فرمان 8 ماده ای امام خمینی اظهار داشت: یکی از ویژگی های حضرت امام این بود که به حقوق اساسی مردم توجه کافی داشتند و مراقب بودند تا این حقوق پایمال نشود. آن زمان من در دادگاه انقلاب بودم، یادم هست طی جلسه ای در خدمت حضرت آیت الله گیلانی بودیم که خبر صدور این فرمان از رادیو پخش شد و اولین بار از این طریق از پیام امام آگاه شدیم.


وی افزود: طبع انقلابی در کشور و مردمی که سال ها از حکومت قبل راضی نبودند و ستم از آن دیده بودند، باعث شده بود که هرج و مرج هایی در جامعه پدید آید؛ کمیته هایی تشکیل شده بود که خیلی از افراد آن عامی بودند و به مسائل حقوقی توجه نداشتند. مثلا بدون حکم قاضی وارد خانه افراد می شدند یا منازلی را تصرف می کردند و کارهایی از این قبیل؛ لذا حضرت امام فرمان 8 ماده ای را صادر کردند و یکی از بندهای آن این بود که کسی بدون حکم قاضی حق ورود به خانه افراد را ندارد و اگر هم حکمی برای بازداشت صادر شد ظرف 24 ساعت باید پرونده را به دادگاه تحویل دهد.


رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ششم تصریح کرد: اگر این فرمان به خوبی اجرا می شد و امروز هم به خوبی اجرا شود، شاهد بسیاری از اتفاقات اخیر نبودیم. مسئله کهریزک یکی از آن هاست که اگر فرمان امام اجرا می شد آن اتفاق ناگوار رخ نمی داد؛ اتفاقی که فریاد برخی دلسوزان نظام را هم بلند کرد. اگر فرمان 8 ماده ای امام اجرا می شد، قضیه ستار بهشتی و خیلی اتفاقات مشابه نیز اتفاق نمی افتاد و این در حالی است که ما ادعای پیروی از خط امام را داریم.


وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد آثار این فرمان یادآور شد: پیام 8 ماده ای امام تاثیر بسیار زیادی داشت؛ به طور مثال یکی از قضاتی که در مناطق کردنشین قضاوت می کرد، بعد از صدور این فرمان عزل شد و اساسا دست بسیاری از قضات که تندروی می کردند بسته شد. این فرمان، کمیته های انقلاب را نیز که بدون اجازه وارد منازل می شدند محدود کرد. یعنی علی رغم هرج و مرج اوایل انقلاب فرمان 8 ماده ای امام آثار خوبی به جا گذاشت.


قوامی در مورد موضوع رعایت حریم خصوصی که در یکی از بندهای فرمان 8 ماده ای آمده است، گفت: امام آن قدر نسبت به این موضوع حساس بودند، با گذاشتن شنود در منزل برخی افراد به بهانه کشف جرم به فرمان هرکسی، به شدت مخالف بودند و آن را دخالت در حریم خصوصی افراد می دانستند. حتی در دوران هرج و مرج کشور در سال های اولیه تشکیل نظام جمهوری اسلامی که اتفاقاتی مانند ترورها، خنثی سازی کودتای نوژه و... پیش آمده بود، امام اجازه دخالت در حریم خصوصی افراد را ندادند.