پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در بسته خبری پیش رو، مهمترین اخبار ۲۴ ساعت گذشته را با هم مرور میکنیم. این صبحانه خبری مفید و مختصر را بخوانید.
رقابت اصلی در شکلدهی افکار عمومی، در میان توئیتر، تلگرام و ایتا
ایرنا، خبرگزاری دولت با تحلیل محتوای مرتبط با ۷ پیامرسان و شبکهاجتماعی پرطرفدار در ایران نوشت که بررسی اینستاگرام با ۳۱ میلیون کاربر در ایران نشان از این دارد که تحرکات انتخاباتی در میان توده مردم هنوز شکل نگرفته و رقابت اصلی در شکلدهی افکار عمومی، در میان توئیتر، تلگرام و ایتا است.
پورمحمدی: میشود با دشمنان بزرگ مذاکره کرد
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: میتوان با دشمنان بزرگ هم مذاکره کرد، اما از موضع قدرت و با توانایی و هوشمندی؛ میدان و دیپلماسی یکدیگر را تکمیل میکنند و به جای تاثیرگذار میرسند، ولی اینجا برای انجام کارهای نمایشی و عکس گرفتن یا برخی کارهای حاشیهای که نتیجه ندارد، نیست.
دیدار ظریف با پزشکیان
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه دولتهای یازدهم و دوازدهم با مسعود پزشکیان، کاندیدای دوره چهاردهم ریاست جمهوری دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار، ظریف تحلیلی از وضعیت سیاست خارجی کشور و فراز و فرودهای اخیر ارائه داد و دیدگاههای خود در زمینه روابط خارجی را مطرح کرد. در ادامه پزشکیان نیز دیدگاههای خود در رابطه با دیپلماسی را بیان و تاکید کرد باید به سمت افقگشایی در سیاست خارجی حرکت کنیم.
زاکانی: علیآبادی، محرابیان، اسماعیلی و صحرایی بسیار شایسته هستند
علیرضا زاکانی با بیان اینکه بعضی از افرادی که در دولت فعلی هستند افراد بسیار شایستهای هستند، ادامه داد: دکتر علی آبادی انسانی با ارزشی است و اهل علم و عمل است یا آقای محرابیان ویژگیهای ممتازی دارد. همچنین آقایان اسماعیلی، صحرایی ، منصوری، مرتضوی، لطیفی و خاندوزی ویژگیهای خوبی را دارند. بخشی از کابینه ما دوستان دولتی خواهند بود، البته بیرون از دولت نیز ظرفیت انسانی عظیمی وجود دارد که میتوانیم در دولت آینده از آن استفاده کنیم.
انتقاد ابطحی از ستاد پزشکیان
محمدعلی ابطحی نوشت: اعضای ستاد آقای پزشکیان، همه این قدر خوبند که اکثرشان در ستاد آقای خاتمی در سال ۷۶ وستاد آقای مهندس موسوی در سال ۸۸ هم فعال بودند وهم بعضا مسئولان ستاد. ۲۰ سال از آن زمان گذشته.بزرگترین انقلاب ارتباطی شکل گرفته. ادبیات جامعه تغییر کرده. ۲۰ سال از آن زمان گذشته. بزرگترین انقلاب ارتباطی شکل گرفته. ادبیات جامعه تغییر کرده. نسل جدید به اندازه صدسال از آنسالها متفاوت شده است. همان روشها، همان آدمها، همان ایدهها، همان ادبیات نور امیدی در دلها روشن نمیکند. هم کاندیداها و هم اعضای ستاد باید کسانی باشند که بتوانند با جامعه دیالوگ برقرار کنند.
حسن روحانی: شورای نگهبان حق انتخاب آزادانه مردم را محدود کرده
حسن روحانی گفت: اصل الهی حاکمیت انسان بر سرنوشت اجتماعی خویش، به صراحت در اصل پنجاه و ششم قانون اساسی مورد تأکید قرار گرفته است با این تصریح که «هیچکس نمیتواند این حق الهی را از انسان سلب کند یا در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار دهد». متأسفانه برخی نهادها از جمله شورای نگهبان، با خروج از اختیارات قانونی خود، در برخی موارد حق انتخاب آزادانه مردم را محدود کرده و از پاسخگویی به مردم سر باز زدهاند.
تاکید سرپرست وزارت خارجه بر پایبندی ایران به برجام
علی باقری کنی سرپرست وزارت خارجه می گوید ایران در چارچوب تعهداتی که در چارچوب توافق ۲۰۱۵ داشت همچنان در آن مسیر حرکت میکند. اقداماتی که ایران در خصوص توسعه فعالیتهای هستهای خود انجام میدهد و در دوره پیش رو هم قطعا این فعالیتها را توسعه خواهد داد در چارچوب معاهده ان پی تی و زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی صورت میگیرد و لذا ایران مرتکب هیچ گونه تخلف و نقض تعهدی نشده است.
پزشکیان با ۱۲ میلیون رای میتواند کار را تمام کند
محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره سناریوهای موجود در انتخابات گفت: طراحی شورای نگهبان این است که ۵ نفر اصولگرا و ۱ نفر اصلاح طلب را به صحنه وارد کند؛ یعنی تعادل جناحی بهم خورده است. طبیعتا توازن در فضای تبلیغاتی هم سخت است. برآورد من این است که اصولگرایان حدود ۱۵ میلیون رأی دارند که اگر همه بمانند، بین آنها تقسیم میشود. اگر آقای پزشکیان موج فعلی را پیگیری کند، با ۱۲ میلیون رأی در دور اول پیروز میشود. به نظر میآید که حداقل آقای پزشکیان یکی از ارکان مرحله دوم یا پیروز انتخابات میتواند باشد.
مشارکت ۶۰ درصدی یعنی موفقیت پزشکیان
محسن هاشمی گفت: اگر مشارکت زیر ۴۰ درصد باشد، افرادی مثل جلیلی رأی میآورد، اگر به ۵۰ درصد برسد، شاید قالیباف در دور اول پیروز شود، اما اگر مشارکت به سوی ۶۰ درصد برود، شانس پزشکیان بیشتر است.
۳۹ درصد مردم معتقدند با آمدن رئیسجمهورِ جدید وضعیت کشور بهتر خواهد شد
ابراهیم شیرعلی رئیس ایسپا گفت: نتایج نظرسنجی نشان داد ۳۹.۵ درصد از پاسخگویان در نظرسنجی مورد اشاره گفتند با آمدن رئیس جمهور جدید وضعیت کشور بهتر خواهد شد. در مقابل ۱۶.۲ درصد فکر میکنند وضعیت کشور بدتر خواهد شد و ۲۲ درصد نیز معتقدند وضعیت کشور با آمدن رئیس جمهور جدید فرقی نخواهد کرد. همچنین ۲۲ درصد از پاسخگویان ارزیابی از وضعیت کشور با تغییر رئیس جمهور نداشته و اظهار بیاطلاعی کردند.
اگر حین توهین یا مطلب خلافی درباره شخص غایبی گفته شود، زمانی به آن شخص اختصاص خواهد یافت
پیمان جبلی رئیس صداوسیما در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: اگر حین برنامههای زنده توهین یا مطلب خلافی درباره شخص غایبی گفته شود، کمیسیون تبلیغات زمانی را به آن شخص اختصاص خواهد داد.
جلیلی: چرا باید نفت بفروشیم؟
جلیلی در پاسخ به سوالی درباره اجرای بهینه سازی بیان کرد: من در سالهای ۹۵ تا ۹۶ موضوعاتی را مطرح کردم. دشمن معتقد بود که خرید نفت ایران باید تحریم شود که ناموفق بود و در دولت شهید رئیسی با قدرت این مسیر طی شد تا جایی که در مجلس سنا گفته شد قرار بود ایران یک بشکه هم نفت نفروشد، اما الان ۲ میلیون رسیده است، اما من حرفم این است که چرا باید نفت بفروشیم؟ زیرا بسیاری از خریداران ما نفت را میخرند و فرآورده میکنند و دوباره به ما میفروشند.
اعلام حمایت عباس آخوندی از پزشکیان
عباس آخوندی با اعلام حمایت از پزشکیان نوشت: در جهت حفظ وحدت جبهه اصلاحات ایران امشب در دفتر دوست ارجمندم جناب آقای دکتر پزشکیان حضور یافتم تا پشتیبانی خود را از نامزدی ایشان در انتخابات ریاست جمهوری اعلام نمایم. گفتگوی گرم و صمیمانهای داشتیم. حضور ایشان در این صحنه گشودن دریچهای به سوی سیاستورزی در روزگار مرگ سیاست در ایران است. ابن فرصت را باید قدر بدانیم.
پزشکیان: راهکار مشخص ما رویکرد «تبعیض مثبت» است
مسعود پزشکیان در بیانیه ای درباره مناطق، اقوام، ادیان و مذاهب کشور تاکید کرد: پیشنهاد و راهکار مشخص ما در جبران کاستی ها و محرومیت های تاریخی و مزمن در این نواحی رویکرد «تبعیض مثبت» و تمرکز برنامه ها و منابع برای پیشرفت و آبادانی نقاطی است که به شکلی شایسته مورد توجه برنامه ریزان قرار نگرفته است و متاسفانه به محرومیت این شهر یاران و خاک مهربانان» از توسعه متوازن و همه جانبه انجامیده است.
ما سه مرتبه به مدیترانه رسیدیم؛ زمان کوروش، خشایارشاه و به وسیله تشکیل محور مقاومت
سرلشکر صفوی تاکید کرد: ما ایرانیها سه مرتبه تا دریای مدیترانه پیش رفتیم. حدود ۵۰۰ سال قبل از میلاد، کوروش کبیر به اورشلیم رفت و بین المقدس و یهودیان را آزاد کرد. ۴۸۰ سال قبل از میلاد، خشایارشاه ۶۰۰ هزار نیرو را از ایران به آناتولی ترکیه فعلی برد و از تنگه داردانل یا بسفر عبور کرد و یونان را گرفت. در دفعه سوم با شکل گیری جبهه مقاومت حزب الله لبنان کنار مدیترانه هستیم.